PNR header winter
PNR header winter
Winactie

Perfect Next Read #5

De Perfect Next Read van deze week staat volledig in het teken van De Week van het Korte Verhaal. Wij zetten met deze winactie verschillende korteverhalenbundels in het zonnetje. Onder andere het boek Maak er een feest van, een boek vol hilarische verhalen over vrouwen die worstelen met hun plaats in de wereld. Het boek Dood door onschuld bevat 25 korte, spannende verhalen die door verschillende auteurs zijn geschreven. En daarnaast de liedteksten bundel Was volgend jaar maar vast voorbij, met 365 verschillende liedteksten.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #5' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 24 februari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten

Ieder jaar wordt er een prijs uitgereikt voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal. Hoe wordt deze prijs genoemd?

PRIJSVRAAG VAN PERFECT NEST READ #5

1.

Maak er een feest van

Maak er een feest van

Het boek van Nicole Flattery, Maak er een feestje van, past perfect bij het thema van deze week. Het boek staat namelijk vol zinderende en hilarische verhalen over jonge vrouwen die worstelen met hun plaats in de wereld. Zo behandelt Flattery in haar boek onder andere de volgende vrouwen: de vriendin van de beroemdheid, de tweede vrouw van de weduwnaar, de werkneemster, de studente en de wellustige docent. Allemaal verlangen ze vurig naar liefde en afleiding terwijl ze zich zowel door hun verleden als door hun toekomst bedreigd voelen, maar ze blijven niet bij de pakken neer zitten.

Bekijk op bol.com

2.

Dood door onschuld

Dood door onschuld

Het boek Dood door onschuld is een typische korteverhalenbundel. Het boek is gevuld met 25 korte verhalen van Vlaamse en Nederlandse auteurs. 150 mensen schreven een verhaal waarin onbedoeld een dodelijk slachtoffer valt, als gevolg van een ongelukje of een simpele persoonsverwisseling. De beste 22 verhalen hebben uiteindelijk een plek gekregen in Dood door onschuld. Dat aantal werd aangevuld tot 25 doordat ook een trio thrillerauteurs spannende verhalen rond dit thema schreef. De 25 verhalen zijn stuk voor stuk perfect om te lezen vlak voor het slapen gaan.

Bekijk op bol.com

3.

De tijdreiziger

De tijdreiziger

Hans Bourlon werpt in zijn boek, De tijdreiziger, een blik op de toekomst met behulp van korte verhalen. Hij beschrijft in een aantal pagina' s hoe het er in bepaalde jaren in de toekomst eraan toe zal gaan of juist niet. Zijn verhalen bevatten veel fantasie maar tegelijkertijd zijn ze ook gebaseerd op de huidige wetenschappelijke ontwikkelingen.

Bekijk op bol.com

4.

Was volgend jaar maar vast voorbij

Was volgend jaar maar vast voorbij

Cabaretier en tekstschrijver Jeroen Merwijk schreef een jaar lang iedere dag liedteksten die gebaseerd waren op de actualiteit. Die teksten zijn allemaal gebundeld in het boek Was volgend jaar maar vast voorbij. De liedteksten kunnen ervaren worden als korte verhalen die de gebeurtenissen van de dagen beschrijven. Het boek sluit daarom mooi aan tijdens De Week van het Korte Verhaal.

Bekijk op bol.com

5.

Er zit een alien in je boek 0 - Er zit een alien in je boek

Er zit een alien in je boek 0 - Er zit een alien in je boek

Er zit een alien in je boek is een kinderboek geschreven door Tom Fletcher en geïllustreerd door Greg Abbott. Het is een interactief kort verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Samen met hun (groot)ouders moeten de kinderen tijdens het lezen ervoor zorgen dat de alien in het boek bevrijdt wordt door het boek te draaien, aaien en heen en weer te schommelen. Een perfect boek om gezellig samen te lezen en uit te voeren voor het slapen gaan.

Bekijk op bol.com

6.

Moeder, waarom doden wij?

Moeder, waarom doden wij?

Het boek Moeder waarom doden wij? van José Masschelin is een verzameling van korte inzichten en meningen van vijf gerechtspsychiaters die vertellen hoe zij als wetenschappers kijken naar verschillende moordenaars en gruweldaden. Samen met Masschelin kijken zij in het hoofd van verschillende moordenaars. Wat ging er in hen om op het moment dat ze hun gruweldaad planden en pleegden? Wat was hun motief? Wat vertelde hun misdaad eigenlijk over henzelf? Bestaat dat, een typologie van een moordenaar? Al deze vragen en nog veel meer zal beantwoord worden in het boek.

Bekijk op bol.com

7.

Oxen 1 - De hondenmoorden

Oxen 1 - De hondenmoorden

Het boek Oxen van Jens Henrik Jensen is een thriller over Niels Oxen. Hij is de hoogst onderscheiden soldaat die ooit in het Deense leger gediend heeft. Hij is aan lager wal geraakt en in de hoop zijn innerlijke demonen af te schudden, reist hij af naar het noorden. Daar wil hij kamp opslaan in de bossen en een eenvoudig leven leiden. Zijn droom verandert in een nachtmerrie als hij opeens beschouwd wordt als hoofdverdachte van de moord op een voormalig ambassadeur.

Bekijk op bol.com

8.

Zout

Zout

Zout van Olivier Bourdeaut is een feel-good roman over Jean die Parijs is ontvlucht. Hij heeft werk gevonden aan de Franse kust als oogster van zout. Dag in, dag uit staat hij te ploegen op de zoutvlakte. Ondanks de eentonigheid van zijn nieuwe bestaan is Jean tevreden: hij heeft iets te doen en er komt geld binnen. op een goed moment vindt hij in zijn werkplaats een onbekende man, die op een voorraad zout ligt te slapen. hij jaagt de man van zijn terrein en gaat weer aan het werk. Maar de man komt terug en wat geen van beiden had kunnen voorzien: er ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap.

Bekijk op bol.com

9.

De verloren berg

De verloren berg

De verloren berg is een nieuwe roman van Lieke Kézér. Het verhaal staat in het teken van Thomas Noorman die, na het overlijden van zijn vrouw, troost vindt in de armen van een ander. Zijn gezin raakt ontwricht en de relatie met zijn oudste dochter komt ernstig onder druk te staan. Samen met zijn drie kinderen besluit hij in een oude camper op reis te gaan door de Spaanse Pyreneeën. In de bergen komt het tot een confrontatie en Thomas wordt gedwongen het leven opnieuw te bezien.

Bekijk op bol.com

10.

Samen op weg naar de dierentrein

Samen op weg naar de dierentrein

Samen op weg naar de dierentuin is geschreven door Naomi Kefford & Lynne Moore en is geïllustreerd door Benji Davies. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Een perfect kort verhaal voor tijdens het voorlezen voor het slapen gaan. Het boek bevat flapjes in de bladzijden die de kinderen zelf om kunnen slaan tijdens het voorlezen.

Bekijk op bol.com