PNR Winter 2020 versie 2
PNR Winter 2020 versie 2
Winactie

Perfect Next Read #50

Het is weer maandag en ook een gloednieuw jaar dat ons weer mooie boeken kan brengen. Wij kunnen niet wachten op alle leuke leesboeken die wij op ons eigen verlanglijstje kunnen zetten. Maar eerst de boeken van deze week! We hebben weer wat thrillers, romans en andere genres, dus kijk snel of er iets leuks voor jou bij zit!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #50' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 11 januari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Naar welk boek kijk jij het meeste uit in 2021?

PRIJSVRAAG PNR #50

1.

De Wim Hof methode

De Wim Hof methode

Een ijsbad is niet alleen goed voor je lichaam en mind, maar ook voor de spirit! Zal dit een goed voornemen worden voor jou? In De Wim Hof Methode vertelt Wim Hof in eigen woorden zijn verhaal. Hij is bekend geworden door het nemen van baden of douchen met ijskoud water. Hij legt uit hoe hij deze methode heeft ontwikkeld en vertelt over de verbluffende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Met dit boek leer je hoe je door middel van kou, mindset en ademhaling de leiding kunt nemen over jouw eigen geest. Zet dat ijsbad maar alvast klaar!

Bekijk op bol.com

2.

Het landhuis 1 -   Het landhuis

Het landhuis 1 - Het landhuis

Eerder schreef Anne Jacobs de serie Het weesmeisje, nu is daar een nieuwe boekenserie namelijk Het landhuis. Het eerste deel van deze serie gaat over Franziska die eindelijk terugkeert naar landgoed Dranitz. Door de onrust van de Tweede Wereldoorlog is ze samen met haar moeder gevlucht. Lange tijd was er geen weg meer terug naar het oude en vertrouwde Dranitz. Toch is ze blijven verlangen naar haar thuis, naar de betoverende tijden van voor de oorlog, toen ze nog droomde van een leven aan de zijde van haar grote liefde Walter. De oorlog heeft hen uit elkaar getrokken en hun droom uiteen laten stappen. Hoewel haar terugkeer niet alleen positieve herinneringen met zich meebrengt, is ze Walter nooit vergeten en geeft ze de hoop niet op!

Bekijk op bol.com

3.

Verplant

Verplant

Op een dag wandel je met je rollator de lobby binnen. Bij de balie verwachten ze je al. Terwijl je je handtekening zet, krijg je ter verwelkoming een glas cava in de hand geduwd. Een knappe jongeman gaat je voor naar je afdeling, waar je nieuwe huisgenoten aan de voorbereiding van de lunch bezig zijn. Op het televisiescherm in je kamer staat een welkomstboodschap en een overzicht van de activiteiten van die dag. Een toneelopvoering, een filmquiz, seniorenyoga en een zangstonde. Het is nog even wennen, maar je weet nu al dat je je hier binnen de kortste keren thuis zal voelen. Ook al had je gezworen nooit naar een woonzorgcentrum te verhuizen. In Verplant onderzoekt Ann Peuteman waarom haast niemand tegenwoordig in een woonzorgcentrum wil wonen en hoe we dat kunnen veranderen. Door middel van allerlei gesprekken bedacht ze het rusthuis waar ze zelf wil intrekken. Je leest het in Verplant!

Bekijk op bol.com

4.

Eerlijk zeggen

Eerlijk zeggen

Kleine verhalen over grote gebeurtenissen, en andersom. Lees je graag boeken van Sylvia Witteman, Paulien Cornelisse en Marcel van Roosmalen? Dan zal je Eerlijk zeggen van Eva Hoeke ook leuk vinden. Hoeke vertelt over koffiedrinken met schilders, vallen met de fiets, mensen die zich overal mee bemoeien, hoop en heimwee, oude en nieuwe vrienden en natuurlijk over De Dochters en De Man. Eerlijk zeggen staat vol herkenbare en geestige observaties uit het dagelijkse leven.

Bekijk op bol.com

5.

Cormoran Strike 5 - Kwaad bloed

Cormoran Strike 5 - Kwaad bloed

Zin in een detective? Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling) bracht onlangs het vijfde boek van de Cormoran Strike serie uit: Kwaad bloed. Privédetective Cormoran Strike is op bezoek bij zijn familie in Cornwall wanneer hij benaderd wordt door een vrouw die meer wil weten over de mysterieuze vermissing van haar moeder, Margot Bamborough. Dit gebeurde in 1974. Strike stort zich nooit op een cold case, laat staan eentje van meer dan veertig jaar geleden. Toch is hij geïntrigeerd en gaat aan de slag met zijn zakenpartner Robin Ellacott. Op het moment dat ze in het onderzoek duiken, stuiten ze op een duivelse zaak met tarotkaarten, een psychopatische seriemoordenaar en onbetrouwbare getuigen. Hoe dat verder loopt lees je in Kwaad bloed!

Bekijk op bol.com

6.

Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek is misschien wel de meest uitgesproken voetbaltrainer- en analist van Nederland. Hij vierde successen bij Heerenveen, Heracles Almelo en AZ. Stelde teleur bij Feyenoord en FC Twente, maar beleefde avonturen in Duitsland en Australië. Toch gaf hij nooit zijn stevige persoonlijkheid op: hij zegt wat hij denkt, kan nors en betweterig uit de hoek komen, maar heeft ook een kant die weinig mensen kennen. Samen met auteur Eddy van der Ley maakt hij een rondje langs mensen die hem door en door kennen. In Recht voor de raap lees je een verrassend portret van een veelzijdige man.

Bekijk op bol.com

7.

De Slankwandelaar

De Slankwandelaar

Hoe het zo ver kon komen dat een antisporter als Nicolaas Klei, schrijver over wijn, zoveel is gaan wandelen vertelt hij in De slankwandelaar. Hij vindt het wandelen nog leuk ook. Wie had gedacht dat stappen tellen en op calorieën letten zo aanstekelijk waren. Een leuk aanmoedigingsboekje van Klei, waarbij onderwerpen als zere voeten, calorieën verbranden, kledingmaten en je BMI berekenen worden behandeld.

Bekijk op bol.com

8.

Niet iedereen kan een bizon schieten

Niet iedereen kan een bizon schieten

Auteur Charlotte de Backer roept ons, in haar boek Niet iedereen kan een bizon schieten, op om samen te eten en eten met elkaar te delen. Ze geeft antwoorden op de volgende vragen: Kun je je jarige kind nog taart meegeven naar school als er ook cupcakes bestaan? Krijgt de veganistische schoondochter tofoe met kerst of moet ze aan de kalkoen? En waarom zouden we nog eten wat de pot schaft nu zoveel diëten het beter weten? Charlotte fileert genadeloos onze eetgewoontes en serveert er weetjes en de wetenschap over eten bij.

Bekijk op bol.com

9.

Over leven in het wild

Over leven in het wild

Ga op avontuur met het boek Over leven in het wild van Martine van Zijll Langhout. Martine’s droom als stadsmeisje is wildlife-dierenarts worden in Afrika. Haar droom lijkt onbereikbaar, maar door haar eigen weg te volgen lukt het Martine om in Afrika aan de slag te gaan. Dit boek neemt de lezer mee naar haar wildernis, waarin de dreiging niet alleen van haar patiënten komt, maar ook van de stropers. Het leven in de wildernis blijkt niet makkelijk te zijn, maar door zichzelf, haar team en de dieren te vertrouwen leert ze zichzelf en de wildernis beter begrijpen. Een hartverwarmend boek vol avonturen!

Bekijk op bol.com

10.

De Deventer moordzaak

De Deventer moordzaak

De Deventer moordzaak van Bas Haan gaat over een van de langstlopende en meest omstreden Nederlandse strafzaken. Dit is de hernieuwde uitgave, nadat het boek is verfilmd als De Veroordeling. Het boek gaat over de moord op de gefortuneerde weduwe J. Wittenberg. Ernst Louwes, haar financieel adviseur, werd tot twaalf jaar cel veroordeeld, maar heeft altijd ontkend schuldig te zijn. Opiniepeiler Maurice de Hond steunde hem en zette een mediacampagne op om aan te tonen dat ‘de klusjesman’ de werkelijke dader is. Haan fileert de handelswijze van De Hond en biedt een ontluisterende kijk op de gebeurtenissen achter de schermen. Ook vertelt hij onder andere waarom de Hoge Raad nog steeds bezig is met deze zaak.

Bekijk op bol.com