PNR Winter 2020 versie 2
PNR Winter 2020 versie 2
Winactie

Perfect Next Read #52

Een nieuwe week betekent ook weer kans maken op nieuwe boeken. Wij hebben wat leuke boeken voor je op een rijtje gezet: bijzondere kookboeken, een dichtbundel of juist een mooie roman. Zit er iets leuks voor jou tussen? Doe mee met onze prijsvraag en wie weet ligt er binnenkort een mooi boek op jouw deurmat.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #52' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 25 januari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is de titel van het prentenboek dat verkozen is tot Prentenboek van het jaar 2021?

PRIJSVRAAG PNR #52

1.

De eenzaamheid in het leven van Lydia Erneman

De eenzaamheid in het leven van Lydia Erneman

Lydia Erneman groeide op als enig kind op een kleine boerderij in Noord-Zweden. Na haar afstuderen als dierenarts komt ze terecht in een klein stadje in Noorwegen. In De eenzaamheid in het leven van Lydia Erneman volgen we Lydia middels haar werk als dierenarts tijdens de veranderende seizoenen en het ritme van het plattelandsleven. Hoewel Lydia snel respect en vertrouwen wint voor haar ijver, lijkt ze zich nog steeds overgegeven te hebben aan eenzaamheid. Het allesomvattende uitgangspunt van haar leven; een uitgangspunt dat een persoon terneer kan slaan, maar desondanks een bron van geluk. Leer Lydia bladzijde na bladzijde beter kennen in de roman van Rune Christiansen.

Bekijk op bol.com

2.

Wildevrouw

Wildevrouw

Beer verloor drie vrouwen in het kraambed. Zijn derde echtgenote baarde een kind alvorens te sterven, de andere twee stierven met een kind in hun buik. Na al dat verlies acht hij zichzelf vervloekt. Vanuit Amsterdam blikt Beer terug op zijn laatste jaren in het zestiende-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte. Antwerpen floreert in handel en geld, maar er heerst tegelijk een grote onrust. Beer maakt deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeien, en waar plannen worden gesmeed door een geheim genootschap. Alles wordt op scherp gesteld wanneer een wildevrouw in zijn herberg terechtkomt. Je leest het in de nieuwste roman Wildevrouw van Jeroen Olyslaegers.

Bekijk op bol.com

3.

Croquestar

Croquestar

De filosofie van Mathieu Terryn, frontman van de band Bazart, luidt als volgt: Everything I like fits between two slices of bread. Terryn is namelijk een fulltime Bourgondiër, meer nog een ‘Croquestar’ wat hij in dit boek laat zien. Een kookboek, maar dan anders; een bloemlezing van een 40-tal stevig gegrilde kanjers. Als lezer krijg je een inkijk in zijn filosofie over eten met 40 lekkere croques om te bereiden. Maak een Fried Croque, een Croque Lobster of The Big Mac. Dat en nog veel meer in Croquestar.

Bekijk op bol.com

4.

Dag liefje, met MIla gaat het goed en ik klungel lekker verder

Dag liefje, met MIla gaat het goed en ik klungel lekker verder

Acteur Stefaan Degand groeide op het in het West-Vlaamse Wevelgem, een dorp dat hij ontgroeide in de grootstad Antwerpen, waar het leven zich verder ontspon. In Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder verhaalt hij over dat leven tot op heden. Over hoe de liefde in zijn leven kwam, weer wegging en ook terugkwam. Over hoe leven ook maar wat klungelen is. En ook over eten, lekker, gulzig en heel veel. Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder is een middelvinger naar de dood, een ode aan het leven een boek dat oorverdovend luid en tegelijkertijd ontroerend stil is.

Bekijk op bol.com

5.

Als je van spelen leren kan

Als je van spelen leren kan

Herontdek je eigen speelinstinct als ouder en breng zo meer verbinding en plezier in het ouderschap én in je gezin. Als je van spelen leren kan is een boek vol inzichten en eerlijke praktijkervaringen om jou te inspireren. Auteur Nele Flamang leerde tijdens haar zoektocht de taal van haar kinderen te begrijpen en ook te spreken; op deze manier maakte zij verbinding. Verbindend spelen maakt het ouderschap gemakkelijker en leuker, het versterkt de band en het helpt kinderen om de beste versie van zichzelf naar boven te brengen.

Bekijk op bol.com

6.

The Greatest Secret

The Greatest Secret

Rhonda Byrne schreef de bestseller The Secret. Dit boek ging om het creëren van wat je wilt zijn, doen of hebben. In haar nieuwe boek The Greatest Secret draait alles om de grootste ontdekking die je als mens kunt doen, leer je hoe je afscheid neemt van negativiteit en problemen, op weg naar een permanent gelukkig en stressvrij leven.

Bekijk op bol.com

7.

Njam!  -   Zoveel om te vieren

Njam! - Zoveel om te vieren

Wie zegt dat je alleen feestelijke maaltijden kunt bereiden tijdens feestdagen? Het kookboek Zoveel om te vieren van Njam! laat meer dan 140 recepten zien die je kunt bereiden voor feestelijke momenten, het hele jaar door. Denk aan een spontane apéro met vrienden, een ontspannen BBQ of een stijlvolle afternoontea. Van een creatieve paasbrunch tot een lekker verwenontbijt voor Moederdag. Alle gerechten zijn toegankelijk en haalbaar met eenvoudige ingrediënten boordevol smaak.

Bekijk op bol.com

8.

Geen zee te hoog

Geen zee te hoog

Els Visser overleefde een schipbreuk en werd daarna topatleet. In Geen zee te hoog lees je haar inspirerende verhaal over veerkracht en doorzetten. Els neemt je mee naar dat moment in 2014 waarna alles veranderde, zowel lichamelijk als geestelijk. De ramp deed haar beseffen wat het belang van mentale weerbaarheid is. De kracht die ze daar op zee in zichzelf ontdekte zet ze nu in om haar grenzen in het dagelijkse leven te verleggen. Haar bijzondere ervaring leerde Els vertrouwen op haar lichaam en uithoudingsvermogen. Ze ontdekte bij haar terugkeer haar ware talent: de Ironmantriatlon. Ze besluit professioneel triatleet te worden, wordt Nederlands kampioen in 2018 en eindigt hoog bij het wereldkampioenschap in Hawaï. In Geen zee te hoog vertelt Els hoe iedereen zijn doelen kan bereiken met de juiste instelling. Ze wil anderen motiveren en laten zien dat je meer kunt dan je denkt. Misschien kun jij wel alles!

Bekijk op bol.com

9.

Killerbody Lifestyle

Killerbody Lifestyle

Fajah (Faya) Lourens is terug met Killerbody Lifestyle waarin alles draait om mindset. Val makkelijker af, behoud je resultaat en ook belangrijk: voel je gelukkiger. Dit boek bevat nieuwe vega(n) recepten en ook voedingsplannen. Mensen die een dieet volgen hebben vaak moeite met slank en fit blijven of zitten ook na het behalen van hun doel niet lekker in hun vel. Faya leert je dat mindset misschien nog wel belangrijker is dan voeding en beweging. Dit boek geeft je de handvatten om je doelen te behalen: het bevat tips, informatie, motivatieopdrachten en voedings- en trainingsschema’s. Op naar de beste versie van jezelf!

Bekijk op bol.com

10.

Geluk uit de oven

Geluk uit de oven

Met Geluk uit de oven, het nieuwe boek van Bake Off Vlaanderen, maak je niet alleen de perfecte New York cheesecake of de beroemde Weense sachertorte. Het boek staat bomvol zoete en hartige recepten voor elk seizoen die jouw oven gegarandeerd overuren laten maken. Denk aan een lekkere tiramisu, baklava, een mojito-taart of leer hoe je de Victoria sponge cake maakt.

Bekijk op bol.com