Perfect next read Winter 2020
Perfect next read Winter 2020
Toplijsten

Perfect Next Read #55

Heb je alles uitgelezen en ben je toe aan iets nieuws? In deze Perfect Next Read vind je vast iets wat bij je past! We hebben voor ieder wat wils om lekker te lezen tijdens deze koude winterse dagen. Welk boek is jouw favoriet?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #55' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 15 februari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk boek ga jij lezen deze Valentijnsdag?

PRIJSVRAAG PNR #55

1.

Vredesbesprekingen

Vredesbesprekingen

Zin in een onvergetelijke roman? Met de Vredesbesprekingen van Tim Finch heb je een goede te pakken. Edvart Behrens, een hooggeplaatste diplomaat, wordt geprezen om zijn rol in internationale vredesbesprekingen. Als hij voor zijn werk in Tirol zit neemt hij alleen zijn vrouw Anna in vertrouwen over de onderhandelingen die hij voert. Anna is de vrouw waar hij zielsveel van houdt. Anna die steeds bij hem is, maar ook voor altijd afwezig.

Bekijk op bol.com

2.

En ze leefden nog lang en gelukkig

En ze leefde nog lang en gelukkig

Ieder sprookje eindigt met de woorden ‘.. en ze leefde nog lang en gelukkig’. Maar wat gebeurt er na het einde van het verhaal? In dit boek onderzoekt psycholoog Chloe De Bie of relaties echt vanzelf gaan als je een droomprins of prinses hebt gevonden. Met wetenschappelijke en een eigen blik kijkt ze naar de onvermijdelijke valkuilen in elke relatie. Gebruik dit boek voor handige en praktische tips om je relatie te verbeteren of als je single bent je erop voor te bereiden.

Bekijk op bol.com

3.

Carpe Diem

Carpe Diem

Deze thriller moet wel op je lijstje komen. Luc Deflo weet namelijk precies hoe hij je op het puntje van je stoel kan laten zitten. Een familie wordt op beestachtige wijze vermoord op het afgelegen landgoed Carpe Diem. De moorden komen pas dagen later aan het licht dus bijna alle sporen zijn al uitgewist. Rechercheur Dirk Deleu heeft meer vragen dan antwoorden. Al snel komen afpersing, jaloezie en duistere familiegeheimen naar boven. Deleu staat voor een raadselachtige zaak en heeft geen idee waar te beginnen.

Bekijk op bol.com

4.

Dwars door de storm

Dwars door de storm

Tjakkie heeft een grote droom: naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch studeert Tjakkie zich suf om zich voor te bereiden op de hbs, samen met haar vriendin Katrien. Zij is een dochter van een rijke boer. De op de Ambon geboren Jacob speelt het liefst gitaar, iets waar zijn vader een hekel aan heeft. Als de werelden van Tjakkie en Jacob samenkomen is het duidelijk dat ze meer gemeen hebben dan eerst gedacht: een droom die lijnrecht tegen die van hun ouders ingaat.

Bekijk op bol.com

5.

Slapen in een zee van sterren

Slapen in een zee van sterren

Na de geweldige Erfgoed-serie die zich speelt in de middeleeuwen, gaat Christopher Paonlini nu de toekomst in met Slapen in een zee van sterren. Kira Navárez werkt als xenobioloog. Zij heeft als taak om nog niet gekoloniseerde planeten te inventariseren en te kijken of ze bruikbaar zijn voor ons als mensheid. Na jaren van trouwe dienst is Kira er een beetje klaar mee en is ze toe aan iets nieuws. Totdat er iets gruwelijk misgaat met een missie en Kira daarbij betrokken wordt.

Bekijk op bol.com

6.

Gezond eten gezond, ouder worden-kookboek

Gezond eten gezond ouder worden

Iedereen wil toch gezond ouder worden, maar hoe doe je dat dan? In Gezond eten, gezond ouder worden geeft dokter Eric de Maerteleire tips hoe je een gezonde levensstijl eigen kunt maken. Verwacht dus geen superingrediënt of een succesformule, want die is er helaas niet. In dit kookboek vind je heerlijke recepten om de week mee door te komen. En bovendien zijn de recepten niet duur! Ontdek nieuwe gezonde gerechten.

Bekijk op bol.com

7.

Festivalkoorts - Dag school, hallo vakantie

Vlogvriendinnen 5: Festivalkoorts

De vlogvriendinnen gaan op tour! Eindelijk is het vakantie en kunnen de meiden dag zeggen tegen school. Festivalkoorts is alweer het vijfde deel van de super leuke serie van Emma Moss over de vier vloggende vriendinnen. Als Lucy met haar familie op kampeervakantie gaat, lukt het haar om de vlogvriendinnen mee te krijgen. Samen kijken ze uit naar een zomer vol festivals om te vloggen.

Bekijk op bol.com

8.

De familie Wachtman

De familie Wachtman

De familie Wachtman van Christiaan Alberdingk Thijm is een boek met een complex probleem. Philip Wachtman heeft een geheim dat uitkomt na een uitspraak van de rechter. Hij heeft 411 nakomelingen. De carrière van Philip zit in een dip. Zijn promotieonderzoek over anonimiteit bij spermadonors is overbodig geworden en de kans dat hij de promotie tot hoogleraar krijgt daalt met de minuut. Achtervolgd door zijn verleden en een studente die zegt dat ze zijn dochter is, moet hij eerst zichzelf zoeken.

Bekijk op bol.com

9.

De andere Spinoza

De andere Spinoza

Spinoza staat nu bekend als een radicale verlichter en de filosoof van de vrijheid. Maar dat is slechts de halve waarheid. Spinoza’s leven draait namelijk om ‘God, de mens en zijn heil’. In het begin van zijn werken is hij enorm op zoek naar het antwoord op de vraag: is er een weg naar het ware geluk? Herman de Dijn duikt in het leven van Spinoza om de kern van zijn ‘ethisch-religieuze’ visie herontdekken.

Bekijk op bol.com

10.

De Holleeder trilogie 2 -   Dagboek van een getuige

Dagboek van een getuige

Na het daverende succes van Judas doet Astrid Holleeder weer een boekje open over haar familie. In dit boek gaat het voornamelijk over haarzelf en hoe zij om moet gaan met het zijn van een getuige. Het leven van Astrid staat op haar kop als ze wil getuigen tegen haar broer Willem Holleeder. Ze moet afscheid nemen van haar ‘gewone’ leven, haar kinderen en haar omgeving. Dagboek van een getuige geeft een inkijkje in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken.

Bekijk op bol.com