Perfect next read Winter 2020
Perfect next read Winter 2020
Toplijsten

Perfect Next Read #56

Iedere week zetten wij enkele parels onder elkaar. Van een onthullende roman over de Duitse, naoorlogse geschiedenis tot een hervertelling van een Japans volksverhaal. Het beste van deze selectie boeken is, dat wij ze allemaal weg mogen geven!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #56' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 22 februari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk beroep beoefenen de twee hoofdpersonen/vriendinnen uit in de serie Firefly Lane?

1.

Het einde is nu

Het einde is nu

Dit is het aangrijpende debuut van Aniana Taelman over haar dementerende moeder. In dit boek laat ze de constante aftakeling van haar moeder zien aan de lezer. Een intieme roman over afscheid, verlies en aftakeling. Toch hoopt Taelman met dit boek ook hoop te geven aan mensen in dezelfde situatie. Het boek wil ook laten zien hoe je door kunt gaan met je leven nadat iemand overlijdt.

Bekijk op bol.com

2.

Een bezeten land

Een bezeten land

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog gebeuren er onverklaarbare dingen in Duitsland. Onbekende ziektes trekken door het land. Mensen worden plotseling blind of raken verlamd. In Een bezeten land wordt het ware verhaal vertelt over hoe Duitsland van een dicatuur naar een liberale democratie ging. Dit levert een schokkende schaduwgeschiedenis op.

Bekijk op bol.com

3.

Kraai

Kraai

Toe aan een nieuwe gedichtenbundel? Dan heb je een goede aan Kraai van Ted Hughes. Toen het boek uitkwam was er nogal wat gedoe over. Het is namelijk een bundel met een gitzwart randje. De gedichten sidderen van angst, woede, geweld en verdriet. Na het overlijden van zijn vrouw probeerde Hughes met deze gedichten zijn verdriet en rouw vorm te geven.

Bekijk op bol.com

4.

Het bamboemeisje

Het bamboemeisje

Als een bamboesnijder een jong meisje vindt kan hij zijn geluk niet op. Samen met zijn vrouw voeden ze het kind, Jie, op alsof ze hun eigen kind is. Als Jie oud genoeg is om te trouwen, kan ze haar ouders niet verlaten. Totdat er een jongen komt waarop ze verliefd wordt. Hoe kan ze nou kiezen tussen haar ouders en haar geliefde?

Bekijk op bol.com

5.

No time like the future

No time like the future

De hele wereld kent hem als Marty McFly in de Back to the Future-films, als Alex P. Keaton in Family Ties of als een van de andere personages die Michael J. Fox speelde. Maar daar vertelt hij in dit boek niet over. Wel over zijn strijd tegen de ziekte Parkinson. In No time like the future vertelt hij openhartig over alle hobbels die hij moest overwinnen om hier vandaag te zijn.

Bekijk op bol.com

6.

Gina Harte 4 -   Dit heb je verdiend

Dit heb je verdiend

Na het succes van de thriller Stil, is Carla Kovach terug met een thriller met Gina Harte als rechercheur in de hoofdrol. Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben. Nu ze dood is vertoont haar lijf tekenen van eerdere verwondingen. Wat is er gebeurd met deze vrouw en waarom?

Bekijk op bol.com

7.

Mensen met koffers

Mensen met koffers

Momenteel zijn er wereldwijd 80.000.000 mensen op de vlucht. Bij zulke verschrikkelijke cijfers verdwijnen de gezichten achter de getallen. In zijn gedicht 'Mensen met koffers' schetste Sjoerd Kuyper het gevoel van ontheemding van deze vluchtelingen. Annemarie van Haeringen maakte twaalf portretten bij de tekst en gaf de mensen weer een gezicht.

Bekijk op bol.com

8.

V2

V2

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog geloofde Adolf Hilter heilig in zijn overwinning door het inzetten van V2 raketten. Vanuit de Den Haagse bossen kunnen de raketten de Engelse hoofdstad raken. Rudi Graf is het brein achter de raketten en wordt naar Den Haag gestuurd. Aan de overkant van het Kanaal wordt een groep jongeren richting Nederland gestuurd om de raketten te ontmantelen. Dit belooft voor een spannende oorlogsthriller.

Bekijk op bol.com

9.

De gastenlijst

De gastenlijst

Voor Jules en Will is het dan eindelijk zover. Hun trouwdag! Terwijl de gasten binnendruppelen en de laatste voorbereidingen worden getroffen, nadert er een storm naar het eiland waar de bruiloft wordt gehouden. Als de storm aankomt kan niemand meer van het eiland af. Oud zeer steekt weer op en irritaties ontstaan. Maar niemand had kunnen voorzien dat iemand in staat zou zijn een moord te plegen.

Bekijk op bol.com

10.

AQ: Adaptieve intelligentie

AQ: Adaptieve intelligentie

Onze maatschappij versnelt maar wij kunnen moeilijk meekomen. We worden dagelijks geconfronteerd met een bak aan prikkels en steeds grotere veranderingen. Hoe kun je in het leven beter en slimmer werken? Dat kan door AQ, Adaptieve Intelligentie. Dat is het vermogen om je verstandig aan te passen aan nieuwe veranderingen. Dit boek helpt je daarbij!

Bekijk op bol.com