Perfect next read Winter 2020
Perfect next read Winter 2020
Toplijsten

Perfect Next Read #57

Toe aan een nieuw boek? Dat komt goed uit. Wij stelden een lijstje samen van boeken die je waarschijnlijk nog niet kent, voor onze Perfect Next Read. Vind jij een nieuwe parel? We hebben spannende romans zoals Greenwood of een interessant boek over hoe je je leven vorm kan geven met Ontwerp je leven. Wil jij wel een van deze boeken winnen? Het enige wat je hoeft te doen is antwoord geven op onze prijsvraag!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #57' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 1 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.


Welk boek staat er sinds deze week op nummer 1 in de Bestseller top 60?

1.

Greenwood

Greenwood - Michael Christie

Een familiegeschiedenis over houthakkers en natuurbeschermers in een stervend bos. Jacinda Greenwood werkt als een tourgids op Greenwood Island, in een van de laatst overgebleven bossen ter wereld na de Grote Droogte. Dat haar achternaam hetzelfde is als die van het eiland leek altijd toeval, totdat iemand naar het eiland komt met de familiegeschiedenis. We worden meegenomen door de familiegeschiedenis en ontmoeten de rest van de Greenwood familie.

Bekijk op bol.com

2.

Oneindige liefde

Oneindige liefde - Emanuela Deyanova

Iedere relatie begint met een roze wolk. Tot je opeens in een eerste crisis beland en je ontdekt dat je je partner toch niet zo goed kent als je dacht. Maar er is goed nieuws: liefde kun je leren. Een fijne relatie krijgen en behouden is een vaardigheid. In Oneindige liefde leer je hoe je deze vaardigheid onder de knie krijgt. Hoe leer je écht luisteren naar elkaar? Maar vooral hoe zorg je ervoor dat een crisis niet het einde van je relatie hoeft te betekenen.

Bekijk op bol.com

3.

Goede buren

Goede buren - Mattias Edvardsson

Micke en Bianca Andersson verhuizen naar een rustige buitenwijk van Stockholm. Alles lijkt perfect. Maar als ze hun buren beter leren kennen, treedt er langzaam een gevoel van onbehagen op. Bianca raakt ernstig verwond en op het eerste gezicht lijkt het een ongeluk. Maar er groeit twijfel bij de politie en de buurt. Micke is radeloos en twijfelt of hij het recht in eigen hand zal nemen.

Bekijk op bol.com

4.

Hele verhalen voor een halve soldaat

Hele verhalen voor een halve soldaat - Benny Lindelauf

Zes broers worden opgeroepen om dienst te doen in het leger. De broers hebben geen geld of geschenken bij zich en kunnen daardoor een grenspost niet passeren. Wat ze wel hebben zijn de verhalen die ze kennen. Verhalen over een behekst meer, over een poppenspeler die wel heel ver gaat voor succes en een jongen die zo mooi is dat de andere mannen van het dorp hem in elkaar slaan. De broers vertellen alsof hun leven er vanaf hangt. En dat is ook zo.

Bekijk op bol.com

5.

Als ze het over Marokkanen hebben

Als ze het over Marokkanen hebben - Arnon Grunberg

Op 4 mei 2020 hield Arnon Grunberg een herdenkingsrede. Hij stelde onder meer dat individuen niet gereduceerd moeten worden tot een groep waar ze bij zouden moet horen. Uitsluiting zou volgens hem, vroeg of laat andere, en uiteindelijk alle minderheden treffen. In Als ze het over Marokkanen hebben is deze lezing opgenomen maar ook vier andere teksten van Grunberg.

Bekijk op bol.com

6.

Roman 11, boek 18

Roman 11, boek 18 - Dag Solstad

Dit is het verhaal van antiheld Bjorn Hansen. Na een gestrand huwelijk verlaat hij zijn stad Oslo om bij zijn minnares in te trekken. Jaren later, wanneer ook deze relatie strandt, staat zijn volwassen zoon bij hem op de stoep. Hij trekt bij zijn vader in. Daar ontstaat de vraag: hoe ga je met een volwassen kind om? Hansen verzet zich op hilarische wijze tegen het leven met als ultiem protest een toneelspel.

Bekijk op bol.com

7.

Blind vertrouwen

Blind vertrouwen

Mensen vertrouwen vaak blindelings op het oordeel van een ander. De eigen handelingen worden daar vaak, zonder er zelf bij na te denken, op afgestemd. In deze verhalenbundel staan dertig spannende verhalen waarin de keuzes desastreuze gevolgen hebben. In elk verhaal overlijdt iemand, al dan niet moedwillig, als gevolg van blind vertrouwen minimaal één personage of weet men ternauwernood te ontsnappen. Blind vertrouwen bevat verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers.

Bekijk op bol.com

8.

Ontwerp je leven

Ontwerp je leven - Twan Verdonck

Heb je wat meer grip nodig in je leven? In Ontwerp je leven geeft Twan Verdonck je tips om meer grip te krijgen doormiddel van een praktisch 10-stappenplan. Je leert je leven te ontwerpen door te focussen op het echte gevoel van geluk. We leven steeds langer en kunnen ook steeds meer – maar hoe geven we dat vorm?

Bekijk op bol.com

9.

Een zoon van

Een zoon van - Roelof ten Napel

Nadat Wolff op kamers gaat, krijgt hij te maken met een onbekende, vreemde eenzaamheid. Hij volgt de colleges en leest boeken, maar meer doet hij niet. Maar langzaamaan dwingen nieuwe vriendschappen hem de onderhuidse spanningen tussen zijn afkomst, mening en verlangens onder ogen te komen. Op een avond komt hij een jongen tegen waar hij verliefd op wordt. Dan nadert het moment dat hij zijn vader een aantal harde vragen moet gaan stellen.

Bekijk op bol.com

10.

De terugkeer van de koningin 2 - Het verzet van de koningin

Het verzet van de koningin - Rebecca Ross

Duik in de wereld van de Franse renaissance in dit tweede deel van ‘De terugkeer van de koningin’. In Het verzet van de koningin volgen we Brienna en Cartier die het moeilijker krijgen dan ooit. Het stof van de revolutie is amper neergedaald of Brienna krijgt alweer nieuwe uitdagingen voorgeschoteld. Ze moet geaccepteerd worden door de machtige MacQuinns en tegelijkertijd de belangen van haar vaders huis en die van het land dienen. Brienna en Carter zullen hun gevoelens voor elkaar opzij moeten zetten om dit te bewerkstelligen. Ondertussen zoeken aanhangers van het oude regime naar een zwakke schakel in de macht van de rebellen.

Bekijk op bol.com