Perfect next read Winter 2020
Perfect next read Winter 2020
Winactie

Perfect Next Read #58

Het is weer maandag en dat betekent een gloednieuwe week, waarin we je ook weer te gekke boeken mogen aanraden! Ons verlanglijstje met boeken wordt in ieder geval steeds langer. Van boeken waarmee je je even in een spannend verhaal waant tot boeken met als thema droogte en water... Zit er voor jou ook een leuk boek bij deze week?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #58' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 8 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Met welk boek zou jij wel in het lentezonnetje willen gaan zitten en waarom?

PRIJSVRAAG PNR #58

1.

Geen deel van de wereld

Geen deel van de wereld

Hoe is het om op te groeien in een religieuze gemeenschap? Tiener Esther weet er alles van. Ze moet een nieuw leven opbouwen, zodra haar vader en moeder besluiten dat ze gaan verhuizen om een nieuw gemeenschapsgebouw op te bouwen in de geboorteplaats van haar vader. Esther mist haar vriendin Sulamith vreselijk. Terwijl haar ouders van deur tot deur gaan als Jehova's Getuigen gaat Esther op onderzoek uit. Wat is er met Sulamith gebeurd? En waarom is haar familiegeschiedenis zolang voor Esther verborgen gehouden?

Bekijk op bol.com

2.

Kun je me ooit vergeven?

Kun je me ooit vergeven?

Het gaat niet goed met Lee: ze is drankzuchtig en cynisch. Maar ooit schreef ze de mooiste biografieën! Helaas is die tijd voorbij en wanneer haar kat ziek wordt, komt Lee in geldproblemen. Om haar kat te redden en de dierenarts te kunnen betalen, begint Lee te stelen. Ze steelt vergeelde brieven van een beroemdheid uit een bibliotheek en komt erachter dat handelaren veel geld voor deze brieven willen betalen. Zal het ooit weer goedkomen met Lee of kiest ze voor een nieuw leven, waarbij ze haar talent op een illegale manier inzet?

Bekijk op bol.com

3.

Pastorale

Pastorale

Ben je geïnteresseerd in eeuwenoude landschappen? Dan is Pastorale hét boek voor jou! Pastorale gaat over een erfenis en het boek neemt je mee naar oude landschappen over de hele wereld. Het vertelt het verhaal van eeuwenoude ritmes van werk, weer, gemeenschap en de wilde natuur, met als uiteindelijke doel een erfenis voor de toekomst na te laten!

Bekijk op bol.com

4.

Het einde van de oceaan

Het einde van de oceaan

Liefhebbers van Margaret Atwood, opgelet! Het einde van de oceaan is een spannende roman over een vader en een dochter die moeten zien te overleven in een wereld zonder water. Het boek neemt je mee in twee verhaallijnen die bijna 25 jaar na elkaar plaatsvinden. Zo vertrekt de zeventigjarige milieuactiviste Signe met haar zeilboot op weg naar de Franse kust. Tientallen jaren later moet David met zijn dochter Lou uit Zuid-Europa vluchten, waar droogte heerst en veel branden uitbreken. Ondertussen is David wanhopig op zoek naar zijn vrouw en zoontje. En dan vinden ze Signes verlaten zeilboot... Wat heeft hun reis te maken met de reis van Signe die zoveel jaren eerder plaatsvond?

Bekijk op bol.com

5.

Voor als ik er niet meer ben

Voor als ik er niet meer ben

Sylvia weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze weet dat haar man Paul na haar overlijden hulp nodig zal hebben en daarom begint ze een handboek. Ze schrijft alles op om hem te helpen, zodra ze er zelf niet meer is. Ze legt hem uit hoe hij om moet gaan met de woedeaanvallen van hun zoontje, maar geeft ook tips voor verjaardagscadeaus. Maar, ze onthult in het handboek ook een geheim uit haar verleden... Kortom, een spannende en betoverende roman over een liefde die voortleeft. Ook na de dood...

Bekijk op bol.com

6.

Droogte

Droogte

Worstel jij met een verslaving? Ralf Mohren schrijft in Droogte over zijn drankverslaving en het achterlaten hiervan. Hij drinkt al bijna vijftien jaar niet meer en in Droogte vertelt hij eerlijk over zijn verslaving, maar ook over het leven zelf, de twijfel en hoe je daar grip op krijgt. Vol humor en zelfinzicht schrijft Ralf Mohren over huwelijk, werk, kinderen en zijn pogingen om te leren leven met zijn nuchtere zelf.

Bekijk op bol.com

7.

Treinen en Kamers

Treinen en Kamers

Ben jij een liefhebber van klassieke verhalen? Goed nieuws! Annelies Verbeke heeft in haar boek Treinen en kamers namelijk vijftien verhalen gebundeld. Stuk voor stuk bekende en minder bekende klassieke meesterwerken van voor 1900 heeft ze weten te vermengen in de vorm van een essay, theatertekst, droom of meditatie. Ben jij benieuwd naar de moderne versies van onder andere Hadewijch, Don Quichot of Moby Dick? Dan is dit zeker een aanrader voor jou!

Bekijk op bol.com

8.

Als een Boeddha, als een uilskuiken

Als een Boeddha, als een uilskuiken

Zenmeditatie of zazen: het is een eenvoudige manier van mediteren, maar toch gaat het erom dat je heel precies zit. Daarom heeft Tom Hannes twintig zenmetaforen geselecteerd om jou kennis te laten maken met de wereld van het zazen. Nieuwsgierig geworden? In Als een boeddha, als een uilskuiken ga je aan de slag met een speciale vorm van meditatie. Ben jij er klaar voor?

Bekijk op bol.com

9.

Het verhaal van de maan

Het verhaal van de maan

Houd jij wel van het mysterieuze van mythes en religies? Twintigduizend jaar geleden werden de allereerste kalenders gemaakt op basis van bewegingen van de maan. Tijdens de prehistorie keken de mensen omhoog naar dezelfde maan die wij vandaag de dag zien. Bijzonder hè? Daarnaast speelt de maan ook een grote rol in verschillende mythes en religies. In Het verhaal van de maan lees je alles over de maan en in welke verhalen en gebruiken ze voorkomt.

Bekijk op bol.com

10.

Boven water

Boven water

De gepensioneerde politieman Konrad raakt betrokken bij een verdwijning. Op een dag wordt hij gebeld door een ouder echtpaar dat zich zorgen maakt over hun kleindochter. Zo gebruikt ze drugs, maar is ze ook plotseling verdwenen. Ook ontvangt Konrad informatie over de onopgeloste moord van zijn vader. Terwijl hij bezig is met het oplossen van beide zaken, komt er steeds meer informatie boven water. Konrad komt zelfs een derde mysterie op het spoor: zal het hem lukken om alle drie de zaken op te lossen?

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons