Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #59

Tijd voor een boek boordevol sprookjes of waargebeurde verhalen? Of duik je liever de keuken in om de chef-kok uit te hangen? Deze week mogen we je weer te gekke boeken aanraden en bieden we je weer een super leuk lijstje aan! Heb je zin om zelf aan een nieuw boek te beginnen of zit er misschien een boek bij dat je cadeau zou willen doen? Lees dan snel verder!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #59' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 15 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wie zou jij welk boek cadeau doen en waarom?

PRIJSVRAAG PNR #59

1.

Onder dezelfde sterrenhemel

Onder dezelfde sterrenhemel

Liefhebbers van sprookjes, opgelet! In dit boek vind je een collectie van geliefde sprookjes, culturele fabels, oude mythes en inspirerende godenverhalen. Wanneer je van sprookjes houdt is dus echt hét boek voor jou! Repelsteeltje, Koning Arthur, Aladdin, Alexander de Grote, De kraanvrouw en Sun Wukong... Je vindt ze allemaal terug in Onder dezelfde sterrenhemel. Bovendien zijn de verhalen geschreven om sterke vrouwelijke personages te benadrukken. In welk sprookje duik jij als eerste?

Bekijk op bol.com

2.

De Holleeder trilogie 3 -   Familiegeheimen

De Holleeder trilogie 3 - Familiegeheimen

Wanneer jij de andere delen hebt gelezen, dan mag Familiegeheimen van de trilogie van Astrid Holleeder natuurlijk niet in jouw boekenkast ontbreken! In dit derde boek vertelt Astrid Holleeder openhartig over haar eigen leven, maar ook over dat van haar familieleden. Moeder Stien, dochter Miljuschka, zus Sonja en haar kinderen Richie en Francis leiden tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Hoe gaat het leven verder? Hoe neem je afscheid van een familielid? En hoe kijk je naar de toekomst? Allemaal vragen waar Astrid Holleeder openhartig antwoord op geeft in haar boek Familiegeheimen.

Bekijk op bol.com

3.

Commando papa-het kookboek

Commando papa-het kookboek

Van baret naar koksmuts: Neil Sinclair, de auteur van Commando Papa, ruilde zijn hoofddeksel in en schreef dit te gekke kookboek! Het boek helpt vaders koken voor een hongerige compagnie. Je vindt er eenvoudige en gezonde recepten, maar Neil helpt je ook met hoe je slim inkopen doet, voedzame maaltijden maakt én zelfs hoe je moet koken in de buitenlucht! Van vuur stoken tot kampmanagement: met dit kookboek wordt je een echte Commando Papa!

Bekijk op bol.com

4.

Igone

Igone

Ben jij geïnteresseerd in ballet en zou je wel meer willen weten over deze wereld? Goed nieuws! In het boek Igone van Marcel Langedijk word je aan de hand genomen en ontdek je alles wat je altijd al van de balletwereld hebt willen weten. Je leest het verhaal van Igone en hoe ze op vierjarige leeftijd betoverd werd door de balletvoorstelling The Sleeping Beauty. Maar je leest ook over haar tijd op de balletschool, het harde werken en hoe ze de wereldtop bereikt als soliste van Het Nationale Ballet. Nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Igone? Je weet wat je te doen staat!

Bekijk op bol.com

5.

Prinses Nola en haar waardeloze prins

Prinses Nola en haar waardeloze prins

De vader van Nola beheert een leerlooierij en Nola droomt van iets groters. Op een dag loopt ze letterlijk een prins tegen het lijf en het is liefde op het eerste gezicht. Ze trouwt met prins Clemens, maar al snel blijkt dit een overhaaste beslissing te zijn geweest. Prins Clemens is toch niet de man van haar dromen. Zo heeft hij gekke hobby's en neemt hij het leven niet serieus, maar maakt hij overal een spel van. Op een dag heeft Nola er genoeg van. Ze loopt weg en komt terecht in een bos. Waar zal haar actie haar brengen?

Bekijk op bol.com

6.

Het zwijgen van Maria Zachea

Het zwijgen van Maria Zachea

Wanneer een moeder in 1989 een hersenbloeding krijgt, besluiten haar twaalf kinderen voor haar te zorgen. Hoewel het slecht gaat, blijft de moeder tegen alle verwachtingen in leven. Wie deze moeder is? Het is de oma van de auteur Judith Koelemeijer. In dit boek wist zij onthullende verhalen te bundelen over de moeder en haar twaalf zorgzame kinderen. Verhalen over hun jeugd, elkaar, hun moeder en al hun zorgen. Het zwijgen van Maria Zachea vertelt ieder verhaal en vat een herkenbare geschiedenis van een groot, katholiek gezin samen.

Bekijk op bol.com

7.

Oogst

Oogst

Samen met haar elfjarige zoon Lucian reist de Roemeense Alina naar Sicilië om extra geld te verdienen. Alina stort zich op het zware werk op een tomatenplantage, terwijl Lucian twee jongens van zijn leeftijd ontmoet. Een jaar lang bloeit een vriendschap op, maar dan verandert alles... Oogst is een aangrijpend verhaal over moderne slavernij op Sicilië.

Bekijk op bol.com

8.

Carte blanche

Carte blanche

Saar verbergt van alles. In werkelijkheid is haar leven niet mooi, maar ze doet zich voor alsof alles goed gaat. Want, niemand begrijpt toch wat er écht binnen haar gezin gebeurt of waarom ze in contact is met de vijand. Toch laten de gebeurtenissen haar niet koud en elke dag heeft ze er meer en meer last van. Ten einde raad zoekt Saar hulp en komt ze terecht bij psychologe Kathleen Verlinden. Al snel blijkt dat Saar dringender hulp nodig heeft dan Kathleen ooit had kunnen beseffen. En ook Kathleen zelf komt in de problemen wanneer iemand uit haar verleden plotseling opduikt. Zal het de twee vrouwen lukken hun leven te beteren?

Bekijk op bol.com

9.

Wat kan ik leren van de taoïsten?

Wat kan ik leren van de taoïsten?

Wil jij meer weten over de religie van de taoïsten? In het boek Wat kan ik leren van de taoïsten maak je aan de hand van vijftig eenvoudig toegelichte citaten uit de klassieke teksten kennis met het taoïsme. Zo leer je de pijler van de Chinese cultuur beter begrijpen en zul je van alles leren rondom vitaliteit, creativiteit, harmonie, geweldloosheid en het breken van verstikkende conformismen. Ben je nieuwsgierig geworden en houd je er wel van om iets nieuws te leren? Dan is dit misschien wel hét boek voor jou!

Bekijk op bol.com

10.

De boot in de avond

De boot in de avond

Fan van proza én poëzie? In deze laatste en meest persoonlijke roman van Tarjei Vesaas vind je beide elementen terug. Win-win, dus! Door scènes af te wisselen met dromen en visioenen wordt er een indringend levensverhaal gevormd. Op deze manier neemt de auteur je mee in zijn wereld en krijg je toegang tot intieme gedachten en gevoelens. Lijkt dit jou wel wat? Misschien is De boot in de avond dan precies wat jij zoekt!

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons