PNR header winter
PNR header winter
Winactie

Perfect Next Read #6

Deze week vind je in de Perfect Next Read een boekenlijst voor iedereen. Op de lijst vind jij onder andere het boek Vraag me nog eens, hierin lees je het hedendaagse verhaal van Romeo en Julia. Ook staat de spannende thriller Nulpunt, waar de vermissing van een bekende atlete moet worden opgelost op de lijst. Ook staat er een kinderboek in de lijst, het boek Eefje en de dieren, laat je kennis maken met het supertalent van de elfjarige Eefje.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #6' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 2 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten

Welk boek zou jij aan iedereen aanraden?

PRIJSVRAAG VAN PERFECT NEXT READ #6

1.

Vraag me nog eens

Vraag me nog eens

Vraag me nog eens van Mary Beth Keane is de moderne versie van Romeo en Julia als ze allebei nog leefden. Als de Gleensons en de Stanhopes allebei verhuizen naar een dorp buiten de stad kruisen hun levens elkaar. De mannen des huis werken allebei net bij de NYPD en de twee vrouwen zitten allebei alleen thuis. Wat zich afspeelt achter gesloten deuren weerhoudt de twee mannen om een vriendschap te sluiten. Ondanks dat de volwassene geen vrienden worden, sluiten Kate, de jongste dochter van de Gleesons en Peter, de zoon van de Stanhopes wel een vriendschap. De vriendschap tussen de twee wordt op de proef gesteld als er een tragedie plaatsvindt.

Bekijk op bol.com

2.

Blix & Ramm 1 -   Nulpunt

Blix & Ramm 1 - Nulpunt

In de spannende thriller Nulpunt moeten celebrity-blogger Emma Ramm en rechercheur Alexander Blix samenwerken om de vermissing van de bekende atlete Sonja Nordstrøm op te lossen. Nordstrøm kwam niet opdagen bij de presentatie van haar omstreden autobiografie. Als Emma bij het huis van Nordstrøm gaat kijken vindt zij een briefje op de TV met het cijfer 1 erop. De aanwijzingen die daarop volgen lijken zorgvuldig gepland te zijn. Emma en Alexander zijn vastbesloten de dader te vinden. Die de aandacht die hij krijgt fijn vindt, en hij heeft de smaak nog maar net te pakken.

Bekijk op bol.com

3.

Eefje en de dieren

Eefje en de dieren

De elfjarige Eefje heeft een supertalent. Eefje kan de gedachtes horen van de dieren. Hierdoor kan ze dus makkelijk vrienden worden met alle dieren. Haar vader weet ook van dit talent af en vertelt Eefje dat haar talent gevaarlijk is. Als Eefje het schoolkonijn bevrijdt uit het te kleine hok, hoopt Eefje dat niemand er achter komt. Alle dieren in de stad en haar vader zijn in gevaar als Eefje oog in oog komt te staan met een leeuw. Zij is vastbesloten om iedereen te redden en achter de waarheid te komen van haar verleden. Als zij dit wil doen moet ze de strijd aangaan met een man die een talent heeft die veel krachtiger is dan welk talent ter wereld. Om de strijd te winnen moet zehaar echte zelf zijn en hulp vragen aan de dieren.

Bekijk op bol.com

4.

Caravandagen

Caravandagen

De bekende jeugdauteur Evelien de Vlieger schreef het boek Caravandagen. Zij voelde zich plots in een staat van verdriet. Of het een burn-out was, een depressie of dat het leven gewoon zo was, wist zij niet. De Vlieger verhuisde naar de caravan in haar achtertuin zodat ze niet verder in de put zou raken. Het ene na het andere boek verslond zij daar. Door de boeken die zij las werd zij geïnspireerd en getroost, dit hielp haarzelf weer terug te vinden.

Bekijk op bol.com

5.

VT-reeks 6 -   Verzwegen trauma

VT-reeks 6 - Verzwegen trauma

In Verzwegen trauma moeten de Hoornse rechercheurs Sanne Phillips en Luca Borra achter de dader aan van een beenamputatie. Een man in Hoorn komt erachter dat terwijl hij sliep zijn been is geamputeerd. Hij heeft hier niks van meegekregen. De twee rechercheurs komen er achter dat de man niet het eerste slachtoffer is van de dader. Terwijl zij nog bezig zijn met het onderzoek van deze amputaties krijgen de rechercheurs te maken een moord op een negendertigjarige vrouw. De vriend van Sanne, Will de Jager, is in 2004 zijn vrouw Elize verloren. Hij heeft nog geloofd dat zijn vrouw zichzelf van het leven heeft beroofd. Sanne, onderzoekt de zaak voor hem. Zij komt achter de schokende waarheid. Maar niet alleen komt ze achter de waarheid van de dood van Elize, ook komt ze een geheim te weten van Will. Dit geheim heeft gevolgen voor het heden.

Bekijk op bol.com

6.

Dochters van China

Dochters van China

In deze drievoudige biografie lees je het verhaal over drie zussen uit Shanghai die in de twintigste eeuw het middelpunt van de macht waren in China. Kleine Zus, Mei-ling was de vrouw van Chiang Kai-shek. Hierdoor werd zij first lady in het precommunistische China. Niet alleen haar man was actief in de politiek ook was zij zelf actief in de politiek. Grote Zus, Ei-ling, was Chiangs belangrijkste adviseur. Zij werd door haar werk de rijkste vrouw in China en zorgde er daarnaast ook voor dat haar man de eerste minister werd onder Chiang. Rode Zus, Ching-ling, trouwde met Sun Yat-sen. Yat-sen is de oprichter van de Chinese republiek De drie zussen werden vaak bedreigd. Dit zorgde ervoor dat de relatie onderling emotioneel en gespannen was. Toen Ching-ling ervoor koos om haar leven te wijden aan het communisme stond de relatie nog meer onderdruk.

Bekijk op bol.com

7.

De relatie-apk

De relatie-apk

Drs. Nynke Nijman van het boek De relatie-APK helpt je bij het noodzakelijke onderhoud in je relatie. De koppels die bij haar langskomen voeren geen gesprekken meer met elkaar. Therapie is dan vaak de laatste redmiddel. Elk thema dat je in een relatie tegenkomt, komt in dit boek aan bod. Je krijgt tips, pratijkvoorbeelden en ze helpt je bij het leren luisteren naar je partner, zodat je elkaar begrijpt en lief hebt.

Bekijk op bol.com

8.

Versmachtend verlangen

Versmachtend verlangen

In Versmachtend verlangen van Luc Deflo is de 18-jarige Jennifer en is haar vriendje dood in haar bed aangetroffen door haar ouders. De rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu worden op de zaak gezet. Zij vinden een onheilspellend briefje en een pakket met een misselijkmakende inhoud. De race tegen de klok start. Tijdens het onderzoek duiken steeds meer lijken op. Hebben deze mensen iets te maken gehad met de verdwijning van Jennifer? En leeft Jennifer nog? De twee rechercheurs moeten tot het uiterste gaan om de verschillende zaken op te lossen, ook als dat ten koste van henzelf gaat.

Bekijk op bol.com

9.

Leuke figuren borduren

Leuke figuren borduren

In het boek Leuke figuren borduren van Wendi Gratz leer je de basissteken voor het borduren. Er zijn veel boeken waar je de moeilijkste steektechnieken kan leren, maar Gratz laat zien dat je met basissteken eigenlijk elk figuur kan maken. In het boek vind je naast de basisborduurtechnieken, meer dan 500 verschillende figuren om te borduren.

Bekijk op bol.com

10.

Kijk omhoog

Kijk omhoog

Het boek Kijk omhoog- prachtige koepels, gewelven en plafond is een geïllustreerd samenvatting van de meest iconische en spectulaire plafonds ter wereld. In het boek vindt staat onder andere Michelangelo's Sixtijnse kapel in Vaticaanstad, de metrostations in Zweden en het Chinees Paleis in Rusland. Elke schildering geeft iets prijs over de periode waarin het is gemaakt. Je leest ook meer over de kunstenaar en over de onstaansgeschiedenis.

Bekijk op bol.com