Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #60

Toe aan een nieuw boek? Dat komt goed uit. Wij stelden een lijstje samen van boeken die je waarschijnlijk nog niet kent, voor onze Perfect Next Read. Vind jij een nieuwe parel? Deze week hebben we een dystopian zoals Einde van de oceaan of een hartverscheurende roman zoals Het dorp van de zwaluwen, in de aanbieding. Wil jij wel één van deze boeken winnen? Het enige wat je hoeft te doen is antwoord geven op onze prijsvraag!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #60' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 22 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.


Hoe heet de serie die binnenkort op Netflix verschijnt, gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo?

1.

Boven water

Boven water - Arnaldur Indridason

Als de gepensioneerde Konrađ wordt gebeld door een ouder echtpaar dat zich zorgen maakt om hun kleindochter, twijfelt hij geen moment. De grootouders weten dat ze drugs gebruikt en betrokken is geweest met een smokkelactie. Nu is ze verdwenen. Tegelijkertijd ontvangt Konrađ informatie over de onopgeloste moord op zijn vader. En dat is nog niet alles, er komt ook nog een derde mysterie bij. Hoe meer er boven water komt over de verschillende zaken, hoe duidelijker het wordt dat sommige daden gevolgen hebben die lang gevoeld worden.

Bekijk op bol.com

2.

De geheugenpolitie

De geheugenpolitie - Yoko Ogawa

Op een eiland verdwijnt van alles. Op mysterieuze wijze verdwijnen hoeden, tassen, vogels, rozen en nog veel meer. Maar dat niet alleen. Ook verdwijnen er stukken uit het geheugen van de inwoners. De enkele die wel herinneren moeten vrezen voor hun leven. De geheugenpolitie zit achter ze aan zodat zij het collectieve geheugen voor eens en altijd uit kunnen schakelen. Wanneer een schrijver erachter komt dat haar redacteur in gevaar loopt voor de geheugenpolitie, laat zij hem onderduiken in haar huis. Kunnen ze het verleden bewaren?

Bekijk op bol.com

3.

Het einde van de oceaan

Einde van de oceaan - Maja Lunde

Noorwegen 2017. Signe, een zeventienjarige milieuactiviste, vertrekt met haar zeilboot. Ze wil de oceaan oversteken om de Franse kust te bereiken. Aan boord heeft ze een voorwerp dat levens kan veranderen. Frankrijk 2041. Er is geen water meer op aarde. David moet met zijn dochter vluchten door een met droogte en brand geteisterd Zuid-Europa. Tijdens de tocht vinden ze Signes verlaten zeilboot, kilometers weg van de dichtstbijzijnde kust. De reizen van beide raken onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Bekijk op bol.com

4.

Slaap vatten

Slaap vatten - Bregje Hofstede

Kun je niet slapen? Dan krijg je meestal deze tips naar je hoofd geworpen: geen koffie meer drinken, geen blauw licht voordat je naar bed gaat en meer bewegen. Maar dit helpt allemaal niet, want slaapproblemen hebben vaak een veel diepere oorzaak. Bregje dook in de wereld van de slapenloosheid. Zelf heeft ze ook last van insomnina en zoekt naar de achterliggende oorzaak van een slechte nachtrust. Bregje slaap nu wel weer. In dit boek lees je hoe ze dat voor elkaar kreeg.

Bekijk op bol.com

5.

Geen deel van de wereld

Geen deel van de wereld - Stefanie de Velasco

Leven in een hechte religieuze gemeenschap is niet makkelijk. De jonge tiener Esther wordt uit haar normale leventje getrokken om een nieuw gemeenschapsgebouw op te bouwen. Terwijl haar ouders nog steeds langs de deuren gaan mist Esther haar vriendin Sulamith verschrikkelijk. Vlak voordat Esther verhuisde was Sulamith verdwenen. Het meisje was steeds meer gaan rebelleren tegen de geloofsgemeenschap. Esther probeert tussen het werken door uit te zoeken wat er met haar vriendin is gebeurd. Tijdens het zoek stuit ze ook nog op een familiegeschiedenis die altijd voor haar verborgen is gebleven.

Bekijk op bol.com

6.

Lonneke en Raf  -   Alleen een beetje verliefd misschien

Alleen een beetje verliefd - Lonneke van Engelen

Lonneke is moeder, huisvrouw en extreem braaf. Als voor het eerst in haar leven kijkt haar knappe collega, Raf, naar haar. En zij kijkt terug. Lonneke gaat ervoor en kiest voor Raf. Ze hebben stomende seks en wilde avontuurtjes. Kan het wat worden tussen Raf en Lonneke? Ze geeft het een kans en na zeven maanden wonen ze al samen. Het was niet de bedoeling om zo snel te gaan. Al snel krijgt Lonneke spijt maar hoe los je dit allemaal op? Tot overmaat van ramp is ook Lonnekes man verliefd. Op een andere vrouw.

Bekijk op bol.com

7.

Het dorp van de zwaluwen

Het dorp van zwaluwen - Marc de Bel

Zaterdag 10 juni 1944, 13.05 uur. Oradour-sur-Glane, een afgelegen, dorpje midden in Frankrijk, waar de oorlog en de recente landing in Normandië enkel via de schaarse radioberichten het Dorp van de Zwaluwen binnenkomen. Roger, acht jaar, gaat zo met zijn vriendjes zwemmen. Robert, de achttien jarige middenvelder van Union Sportive d’Oradour, kijkt vol spanning uit naar de wedstrijd van morgen. Mademoiselle Denise zit op de fiets richting de school waar ze les geeft. Echter minder vrolijk en opgewekt, na wat ze gisteren heeft gezien. Bijna alles in dit boek is helaas echt gebeurd en gebaseerd op de getuigenissen van de weinigen die met veel geluk ‘le massacre’ hebben overleefd.

Bekijk op bol.com

8.

Als ik er niet meer ben

Voor als ik er niet meer ben - Manu Keirse

Sylvia heeft niet veel tijd meer. Binnenkort is ze alleen nog maar een herinnering. Omdat ze weet dat haar man Paul dan hulp nodig zal hebben, begint ze met het schrijven van een handboek. Hoe moet hij omgaan met de woedeaanvallen van hun zoontje? Wat kan hij hun achtjarige dochtertje geven voor wanneer ze jarig is. Ze deelt deze kleine momentjes en tekent ze op. Maar om helemaal eerlijk te zijn moet ze een geheim uit haar verleden onthullen.

Bekijk op bol.com

9.

Het verhaal van de maan

Het verhaal van de maan - Fatoumata Kebe

Hoe is de maan ontstaan en wat is het nou eigenlijk. Het verhaal van de maan vertelt het levensverhaal van het hemellichaam. Twintigduizend jaar geleden werden kalenders gemaakt die waren gebaseerd op de bewegingen van de maan. Als de prehistorische mens naar boven keek zag hij dezelfde maan als wij nu zien. De maan is een vaste waarde in ons bestaan. Toch speelt ze ook een grote rol in mythes en religies. Met dit boek maak je pas echt kennis met de maan.

Bekijk op bol.com

10.

Surplace

Surplace - Gio Lippens & Jose de Cauwer

Geen koers. Geen kasseien. Geen heuvelklassiekers. Geen wielrennen. Gio en Jose zagen aanvankelijk het hele wielerseizoen in elkaar storten. Maar dit boek gaat juist over wat wel doorging. Het is een lofzang naar de organisatie, renners en ploegen. De mannen gaan in gesprek met de grootste wielrenners van de Lage Landen over hun gedeelde liefde. De wielersport. Een sport die zich wist los te maken van corona.

Bekijk op bol.com