Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #62

Op maandag doen we altijd ons best jou te voorzien van nieuwe leesinspiratie. Het wordt steeds mooier weer dus het boek Tuinmysteries moet zeker op deze lijst. Maar ook de romantische chicklit Flessenpost misstaat niet. We hebben nog veel meer mooie boeken die op je liggen te wachten. Neem snel een kijkje. En vergeet niet: je maakt kans op een van deze boeken!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #62' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 5 april kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.


Hoeveel dagen is het tot eerste paasdag op de dag dat deze post is geplaatst? (Hint: we plaatsen wekelijks op maandag)

PRIJSVRAAG PNR #62

1.

Beachclub Esperanza 1 -   Flessenpost

Flessenpost - Chantal Claassen

Chloë trekt na een mislukte relatie in bij haar beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze de leegte van haar overleden ouders en broertje alleen maar meer. De gezondheid van haar oma gaat ook met de dag achteruit. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Ze solliciteert direct.

Bekijk op bol.com

2.

Erasmus

Erasmus - Sandra Langereis

Erasmus is een van de grootste auteurs van Nederland en België, misschien zelfs wel van Europa. Sandra Langereis is niet de eerste biograaf die Erasmus behandeld, maar dit is wel de eerste die ál zijn werk laat zien. Ze dook in enorme briefwisselingen om te achterhalen wie Erasmus was en hoe hij uitgegroeid is tot de auteur van Lof der zotheid.

Bekijk op bol.com

3.

Het dikke boek van ons bijzondere heelal

Het dikke boek van ons bijzondere heelal- Will Gater

Wist je dat: een meteoriet kosmisch afval is? Iedereen op aarde een beetje ster in zijn lichaam heeft of dat de maan soms een prachtige rode kleur krijgt? Dit boek zit bomvol feiten over ons heelal en boeiende verhalen over de ruimte. Met prachtige illustraties is dit een boek om het heelal te verkennen.

Bekijk op bol.com

4.

Mafiopoli

Mafiopoli - Sanne de Boer

Net voordat journaliste Sanne de Boer naar Zuid-Italië verhuist, wordt er in het idyllische dorpje een man doodgeschoten. Hij blijkt lid te zijn van de Ndrangheta, de maffia uit Calabrië. De moord is het begin van een jarenlange zoektocht naar deze mysterieuze bende. Sanne spreekt met dorpsgenoten, ondernemers en kroongetuigen. Zo schetst ze een beeld van hoe de maffia te werk gaat.

Bekijk op bol.com

5.

De hemel is altijd paars

De hemel is altijd paars - Sholeh Rezazadeh

Arghaven is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om hier een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door haar herinneringen. Haar jeugd in Iran achtervolgt haar. Haar moeder vertrok opeens, de steun en toeverlaat van Arghaven. Ze probeert toch haar leven op te pakken en werkt bij een tweedehandswinkel in Amsterdam. Daar ontmoet ze de meest uiteenlopende mensen.

Bekijk op bol.com

6.

De eik was hier

De eik was hier - Bibi Dumon Tak

In de middenberm van de A58 bij Ulvenhout staat een zomereik. Daar staat hij al 180 jaar. Hij wordt soms zelfs de 'troeteleik' genoemd. Ooit was hij onderdeel van een landgoed waar koningin Wilhelmina woonde. Hoe komt het dat deze eik bleef staan? Nu steeds meer bos verdwijnt om ruimte maken voor wegen is het ook goed om even stil te staan bij eentje die wél bleef staan.

Bekijk op bol.com

7.

Trek

Trek - Charlotte Kleyn

Reizen maakt hongerig. Dat weten we allemaal. Je bent de straat nog niet uit of iemand roept al of er nog wat te eten is. Maar dat is natuurlijk ook al voor de auto het geval geweest. Hoe aten schepelingen in de veertiende eeuw? Hoelang picknicken we eigenlijk al? Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven om deze vraag te beantwoorden. Dat niet alleen: het boek bevat ook nog eens vijftig recepten geïnspireerd door het verleden!

Bekijk op bol.com

8.

Tuinmysteries

Tuinmysteries: zo werkt het in jouw tuin - Guy Barter

Sta je ook wel eens in je tuin en denk je: waar moet ik beginnen? In dit boek vind je antwoord op al je tuinvragen. Van praktische tips tot eigennaardige wetenswaardigheden. Het boek is prachtig vormgegeven en staat bol van de mooie illustraties. Een echte eyecatcher én funtioneel.

Bekijk op bol.com

9.

Vrienden worden met je lijf

Vrienden worden met je lijf - Lisette Thooft

Kom weer in contact met je lichaam. Hierdoor vergroot je de kans op een beter immuunsysteem en een basaal gevoel van liefde. Je hoeft niet slank, sportief of sterk te zijn, zelfs niet gezond. Je moet kunnen ontspannen. Dit boek leert je hoe je van je lichaam kunt houden, kunt ontspannen en genieten. Je ontwikkelt lichaamsbewustzijn. Dat betekent: kunnen en durven voelen wat je voelt, met vriendelijke, warme aandacht.

Bekijk op bol.com

10.

We krijgen er een kleintje bij

We krijgen er een kleintje bij - Pauline Baartmans

Hoe kondig je een zwangerschap aan. Dit lieve voorleesverhaal op rijm is een prachtige manier. Voor jong en oud een aanrader!

Bekijk op bol.com