Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #63

Een nieuwe week betekent nieuwe boeken. Iedere maandag proberen we je weer te verblijden met het leukste leesvoer. Hoe we dat doen? Ook deze week lichten we weer een aantal minder bekende exemplaren voor je uit. Zo ontdek je misschien een nieuwe schrijver of houd je er zelfs een nieuw favoriet boek aan over! Van verhalen over eieren, de oorlog of een boek speciaal voor de creatievelingen onder ons... Wij hopen dat er ook deze keer weer iets voor jou bij zit. Veel leesplezier!

1.

Ode aan het ei

Ode aan het ei

Vandaag is het Pasen en daarom is dit boekje het perfecte leesvoer voor deze maandag. Dit boekje staat namelijk helemaal in het teken van het ei. Hoeveel eieren we eten in Nederland, eieren in kunst en literatuur, maar ook de ei als ingrediënt van gerechten over de hele wereld... Heb je een vraag over het ei? In dit boekje vind je gegarandeerd het antwoord. Bovendien is het ook nog eens heel leuk om cadeau te doen aan iemand die ontzettend van eieren houdt of gewoon voor iedereen die meer wil weten over eieren, natuurlijk!

Bekijk op bol.com

2.

Een kwestie van dood en leven

Een kwestie van dood en leven

Het boek Een kwestie van dood en leven werd geschreven door Irvin en Marilyn Yalom. Beiden wijdden hun levens aan het begeleiden van mensen in hun angst en verdriet. Totdat er een moment komt dat ze zelf worden genoodzaakt om hierbij stil te staan. Marilyn blijkt namelijk ongeneeslijk ziek te zijn, waarna de twee een onvermijdelijke opgave aangaan. Voor haar de taak om goed te sterven, terwijl Irvin moet leren om zonder zijn geliefde vrouw verder te leven. Samen met de auteurs ga je als lezer op zoek naar steun, troost en een zinvol leven.

Bekijk op bol.com

3.

Mama is minister-president

Mama is minister-president

Wil jij jouw zoontje of dochtertje op een leuke manier kennis laten maken met de politiek? In het boek Mama is minister-president, wordt de moeder van Adam minister-president. Adam mag met de hele klas op bezoek in het Torentje, super gaaf natuurlijk! Maar dan komt minister Flappermuis binnengevallen met een noodgeval. Een hacker heeft namelijk het internet in het hele land platgelegd. In paniek raken Adam en zijn beste vriendin Kaat de rest van de klas kwijt, waardoor ze per ongeluk in een spannende ontknoping terechtkomen. Hoe zal het met ze aflopen? En zal het internet weer gemaakt worden?

Bekijk op bol.com

4.

De kracht van empathie

De kracht van empathie

Weet je van jezelf dat je gevoelig kunt reageren in een situatie of dat je enorm meeleeft met een ander? Het boek De kracht van empathie laat jou de positieve kant van deze gevoeligheid zien. Auteur Anita Moorjani laat je zien hoe deze empathische eigenschappen jou uniek maken, hoe je ze op een positieve manier kunt inzetten en bovendien hoe je het beste om kunt gaan met de valkuilen en obstakels van gevoelig zijn. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, inzichten en meditaties leer jij beetje bij beetje hoe fijn het eigenlijk is om gevoelig te zijn.

Bekijk op bol.com

5.

In weerwil van de woorden

In weerwil van de woorden

Angsten, ze zijn er in alle vormen en maten. Zo bestaat er ook een fobie voor de brievenbus. Een fobie waarbij enveloppen dagenlang ongeopend blijven liggen en rondslingeren. Herkenbaar? Zo ook voor Pol Verholst. Hij is zoon van een postbode en kan zich prima uitdrukken in woorden. Toch is hij zo bang voor post dat hij er een naam voor verzon: de ziekte van Verholst.

Bekijk op bol.com

6.

Grenzeloze liefde

Grenzeloze liefde

Zin in een waargebeurd verhaal? In de roman Grenzeloze liefde schrijft Kyra Rutgers over gebeurtenissen uit haar eigen leven. Zo schrijft ze over de gelukkige jaren met haar man en hun zoontje Omar. Maar ook over de nachtmerrie waar ze in belandden toen haar schoonfamilie naar Engeland verhuisde. Op een dag verdwijnen zowel haar man als haar zoontje Omar. Dat zet haar aan tot het besluit dat er een drastische aanpak nodig is. Alles voor de grenzeloze liefde.

Bekijk op bol.com

7.

H.W.R. was hier

H.W.R. was hier

Schrijver Ernst Arbouw vertelt in zijn boek H.W.R. was hier het verhaal van een Canadese soldaat. Wanneer hij een boom vindt met daarin gekerfd: H.W.R. TORONTO. CANADA. wordt de auteur nieuwsgierig. Wie is deze persoon? En wat is er met hem gebeurd? Met alleen deze drie letters gaat de schrijver op zoek en komt zo terecht bij een Canadese soldaat. Ga jij mee in zijn adembenemende zoektocht?

Bekijk op bol.com

8.

Hét handboek voor zelfmaakmode

Hét handboek voor zelfmaakmode

Liefhebbers van mode en creatievelingen, opgelet! Met dit doe-boek krijg je de kans om zelf je eigen kleren of bijvoorbeeld die van je kinderen te maken! Het boek helpt je om zelf patronen uit te zoeken, kleuren te bepalen en een geschikte stof te vinden. Wil je precies weten hoe je technieken het beste aanpakt en kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Met maar liefst 800 illustraties en een stoffenlijst met 100 stofbenamingen kun jij als echte fashionista je hart ophalen. Welk kledingstuk maak jij als eerste?

Bekijk op bol.com

9.

Over vijf jaar

Over vijf jaar

In Over vijf jaar lees je het liefdesverhaal van advocate Dannie Kohan. Na een succesvol sollicitatiegesprek en een huwelijksaanzoek ziet ze precies voor zich hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Maar wanneer ze over haar toekomstige leven droomt, blijkt de realiteit heel anders te zijn. Dannie heeft een andere ring om haar vinger, woont in een ander appartement en tot haar grote schrik ligt er ook nog een totaal andere man naast haar. Zal haar droom uitkomen? Of zal haar leven ook over vijf jaar nog precies hetzelfde zijn als nu? Je leest het in het boek Over vijf jaar van Rebecca Serle.

Bekijk op bol.com

10.

De herinnerde soldaat

De herinnerde soldaat

Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt achter de Belgische frontlinie een soldaat gevonden. Het probleem is alleen dat hij zelf niet meer weet wie hij is of waar hij vandaan komt. Vier jaar later wordt er nog een laatste poging gedaan om zijn familie te vinden. Zo komt zijn vrouw Julienne hem op het spoor, met wie hij twee kinderen schijnt te hebben. Hij herinnert zich niets meer van zijn leven met haar en terwijl ze opnieuw aan elkaar moeten wennen, spelen bij de soldaat nachtmerries op. Zal het hem lukken zichzelf te vergeven? En zal hij zich opnieuw thuis gaan voelen in een leven waar hij helemaal niets meer van weet?

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons