Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #64

Zoals iedere maandag hebben we weer een aantal pareltjes opgedoken. Dit zijn boeken die niet alle aandacht krijgen die ze verdienen. Het is een uiteenlopende lijst met bijvoorbeeld het kinderboek Bezoek het bijzondere bos van Beer en een portret van een vrouw in haar midlifecrisis, Wildgroei. Wat alle boeken gemeen hebben is dat ze allemaal het lezen waard zijn. Welk boek zou jij willen lezen?

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken verloten. Om deze traditie erin te houden, stellen we nog steeds een lijstje samen met unieke boeken. We hopen in de toekomst weer deze bijzondere boeken aan onze lezers te kunnen verloten.

Jouw Perfect Next Read

1.

De gast uit het Rifgebergte

De gast uit het Rifgebergte

Khalid Mourigh luistert naar zijn opa. Opa Ali ligt op zijn sterfbed en vertelt nog één laatste keer over zijn leven. Het is het verhaal van de eerste Marokkaanse gastarbeiders. Ali moet vanaf zijn veertiende geld verdienen voor zijn familie. Hij trekt door het Rifgebergte, op zoek naar werk. Dit is avontuurlijk maar ook onzeker werk. Na de nodige baantjes en een gedwongen huwelijk, lonkt Europa. Er is daar een nijpend arbeiderstekort. In 1964 stapt Ali in Utrecht uit de trein. Duizenden kilometers verwijderd van zijn familie. De gast uit het Rifgebergte vertelt het verhaal over gastarbeiders vanuit het perspectief van gastarbeider. Een aangrijpend verhaal.

Bekijk op bol.com

2.

Wildgroei

Wildgroei

Huisarts Elin slaapt op de onderzoeksbank in haar spreekkamer in Oslo. Daar werkt ze al twintig jaar. Al die jaren spendeerde ze met Aksel, haar man. Het had prima zo verder gekund als haar oude vlam, Bjørn, niet was opgedoken. In de opwinding gaat ze vreemd en wordt ze gedwongen om terug te kijken op haar leven. Een geestig en scherpzinnig portret van een vrouw in haar midlifecrisis.

Bekijk op bol.com

3.

Tastbaar verleden  -   De boekenkist van Hugo de Groot

De boekenkist van Hugo de Groot

Het is een van de grootste ontsnappingen uit de Nederlandse geschiedenis. Vierhonderd jaar geleden wist Hugo de Groot verstopt in een boekenkast te ontsnappen uit Slot Loevestein. Dat weten we allemaal wel. Maar weet je ook wat Hugo heeft betekend voor onze rechtsstaat? Arnout van Cruyningen laat je kennis maken met Grotius, de naam waar Hugo internationaal mee bekend stond, een van Europa’s grootste wetenschappers van de zeventiende eeuw.

Bekijk op bol.com

4.

Je mag wel bang zijn, maar niet laf

Je mag wel bang zijn, maar niet laf

In Buitenpost beginnen Popke Bakker en zijn vrouw Dieuwke een garen- en bandwinkel. Samen met hun negen kinderen wordt P.S. Bakker opgericht. Het wordt al snel een begrip en groeit door de jaren uit tot een bekend modehuis in het noorden. De streng gereformeerde familie is ook bestuurlijk en politiek actief. Van de kleinkinderen van Popke en Dieuwke zijn er enkelen homoseksueel, een geaardheid die not done is in hun geloof. Na de inval van de Duitsers komt de familie in verzet. Het nazaat van deze belangrijke familie liet zich voor dit boek voor de eerste keer interviewen. Het verhaal over een uitzonderlijke familie met een bewonderenswaardig moreel kompas.

Bekijk op bol.com

5.

Bezoek het Bijzondere Bos van Beer

Het bijzondere bos van Beer

Bezoek met Beer zijn bijzondere bos. Ontdek alle wonderen van de natuur en ontmoet de vrienden van Beer. Doe mee met de spelletjes in het bos, zoals verstoppertje. Kun jij alle verstopte voorwerpen vinden? Met dit prachtig geïllustreerde boek beleven jij en je kind eindeloos veel leesplezier!

Bekijk op bol.com

6.

Groots dromen

Groots dromen

Robert Moss, een bekende droomexpert, deelt zijn ode aan de verbeelding. Leer hoe je je dromen en voorstellingsvermogen in kunt zetten voor een betere wereld en een betere versie van jezelf. Dromen doe je met je ogen open en met je ogen dicht, maar altijd brengen je dromen je dichter bij je diepste verlangens en grootste wensen. Kom in contact met je zelf door middel van dromen.

Bekijk op bol.com

7.

Druks

Druks

Francien Regelink heeft AD(H)D en kan nogal druk zijn. ‘Heb je je pilletje al genomen?’ is een vraag die ze dan ook vaak om de oren krijgt. In Druks legt Francien uit wat AD(H)D precies is en geeft ze een kijkje in haar drukke leven. Waarom boodschappen doen een uitdaging is, welke medicatie ze (soms niet) slikt en hoe het is om met AD(H)D onder de lakens te kruipen. Dit is een boek voor iedereen met AD(H)D en wie er indirect mee te maken heeft.

Bekijk op bol.com

8.

Feest Bakboek

Feestbakboek

Dit is het slotstuk uit de trilogie waarvoor Stefan Elias zich verdiepte in de rijke geschiedenis van de Belgische bakhistorie. Na het grote succes van Belgisch Bakboek en Wereldbakboek is dit deel geheel gericht op Belgische en buitenlandse feesten. Voor elke gelegenheid is er wel een bakrecept te vinden. Ontbijt met knapperige koffiekoeken, lunch met een hartige taart of een ‘pateeke’ bij de koffie. Met dit boek raak je nooit uitgebakken. Zet de oven maar alvast aan!

Bekijk op bol.com

9.

Nederland Droogteland

Nederland Droogteland

Je zult het wel gemerkt hebben de afgelopen zomers: het wordt steeds warmer en droger in Nederland. Waterschaarste en bodemdaling komen steeds vaker voor. Het land dat van het water veroverd is heeft nu een watertekort. Hoe kan dat? En vooral: hoe lossen we dit op? In Nederland Droogteland reist milieujournalist René Didde langs droge beken en dorre landschappen en verdiept zich in die droogte. Hoe kunnen we Nederland redden van verzilting en extreme droogte. Hij sprak met experts en in dit boek lees je de conclusie.

Bekijk op bol.com

10.

Breakup Bootcamp

Breakup Bootcamp

Een gebroken hart een zwakte? Nee, juist een kracht! Amy Chan richtte na het sneuvelen van haar relatie Renew Breakup Bootcamp op. Bij deze bootcamp helpt ze vrouwen om hun liefdesverdriet om te zetten als een tool voor persoonlijke groei. En nu kun jij ook meedoen! Leer behulp van experts jezelf beter kennen en patronen te doorbreken waardoor eerdere relaties stukliepen.

Bekijk op bol.com