Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #65

Iedere maandag proberen we je weer kennis te laten maken met nieuw of nog relatief onbekend leesvoer. Hoe we dat doen? Elke week stellen we weer een mooie lijst voor je samen, waar jij jouw inspiratie uit kunt halen. Een mooi boek om cadeau te doen of zelf lekker in te verdwalen... Alles is mogelijk! Zo ontdek jij vandaag misschien wel een nieuwe schrijver of houd je er zelfs een nieuw favoriet boek aan over. Wij wensen je in ieder geval veel leesplezier!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

De aardappeleters

De aardappeleters

Dit boek staat boordevol memorabele ontmoetingen en gerechten! Van sushi, tot schnitzel en steak... In De aardappeleters worden de normaalste gerechten uitgelicht. Gerechten die we dagelijks eten, waardoor we er niets meer over weten, worden door auteur Joost Engelberts weer even in de schijnwerpers gezet. Waar komen de gerechten vandaan en waarom zijn ze zo beroemd? In dit boek ontdek je verrassende avonturen van allerlei heerlijke gerechten. Ben jij al nieuwsgierig geworden?

Bekijk op bol.com

2.

Blossom Books Shorties 1 -   Het zusje van

Blossom Books Shorties 1 - Het zusje van

Schrik jij van een dik boek? Speciaal voor die lezers is deze korte, toegankelijk geschreven novelle! Het zusje van vertelt het verhaal van Liv. Ze is een gewoon meisje, op een gewone school en ze is gelukkig. Tot haar broer Alex in het ziekenhuis belandt. Hij heeft een auto-ongeluk gehad en is zwaargewond. Maar dat is niet alles. Het meisje dat hij heeft aangereden, heeft de crash niet overleefd. Het overleden meisje heet Zoë en zat bij Liv op school. Vanaf dat moment is Liv niet langer Liv, maar 'het zusje van'. Ze wordt nagewezen en lastiggevallen. Zal iemand het voor haar opnemen?

Bekijk op bol.com

3.

Café Engel 1 -   Hildes droom

Café Engel 1 - Hildes droom

De hoofdpersoon Hilde Koch kan haar geluk niet op wanneer er eindelijk een einde aan de oorlog komt. Ook is ze blij dat café Engel, het prachtige café dat al jarenlang in haar familie thuishoort, niet door de bombardementen is verwoest. Ze is dan ook vastberaden en wil het familiebedrijf herstellen. Maar wanneer een onverwachte bezoeker een geheim met zich meebrengt, blijkt deze taak lastiger te zijn dan Hilde had verwacht. Zal het haar lukken om haar geliefde café te behouden?

Bekijk op bol.com

4.

Operatie Stockholm 1 -   De code

Operatie Stockholm 1 - De code

Liefhebbers van series, opgelet! De code is het eerste deel in de meeslepende serie Operatie Stockholm. Het verhaal gaat over drie vrouwen die elkaar in Stockholm leren kennen. Signe, Elisabeth en Iris treden in dienst van de Zweedse overheid. Waarom? Om gecodeerde boodschappen van de Duitsers te onderscheppen en te ontcijferen. En dat is niet alles! Het werk blijkt namelijk ontzettend belangrijk te zijn voor de veiligheid van het Zweedse koninkrijk.

Bekijk op bol.com

5.

Zwemmen in het donker

Zwemmen in het donker

Ludwik Gowacki is samen met de rest van zijn klas naar een landbouwkamp gestuurd. Hij ontmoet Janusz en samen brengen ze de zomer door. Ze zwemmen, lezen boeken die ze niet mogen lezen en worden verliefd... Maar aan alles komt een einde en zo eindigt ook de zomer. Beiden moeten noodgewongen terug naar Warschau en de harde realiteit drijft hen steeds verder uit elkaar. Kortom, een overgetelijke roman over jeugd, liefde en verlies!

Bekijk op bol.com

6.

Sabines oorlog

Sabines oorlog

Het boek Sabines oorlog vertelt het waargebeurde en aangrijpende verhaal van verzetsvrouw Sabine Zuur. Sabine had een onbezorgde jeugd. Zo hield ze van feestjes, zeilde ze graag en was ze bevriend met Erik Hazelhoff Roelfzema, ook wel bekend als Soldaat van Oranje. Alles verandert alleen wanneer de oorlog uitbreekt. Sabine komt terecht in het verzet en maakt gruwelijke dingen mee. Na haar moeders dood vindt Eva, de dochter van Sabine, een archief met liefdesbrieven en andere piepkleine briefjes die ze vanuit de gevangenis stiekem verstuurde. Daarom besluit Eva om aan de hand van dit archief het nooit eerder vertelde verhaal van Sabines oorlog met de wereld te delen.

Bekijk op bol.com

7.

Het boek van verloren namen

Het boek van verloren namen

Eva werkt in een bibliotheek in Florida. Daar vindt ze op een ochtend een afbeelding van een achttiende-eeuws religieus boekwerk. En het boekwerk? Dat staat ook wel bekend als 'het boek van verloren namen'. Dit boek staat boordevol namen van Joodse kinderen die in de oorlog een nieuwe naam nodig hadden. Eva leest dat het boek zich in Berlijn bevindt en dat onderzoekers de code maar niet weten te kraken. Maar Eva weet precies wat ze voor zich heeft: ze heeft in de oorlog namelijk Joodse kinderen geholpen. Om hun ware identiteit te waarborgen, gaat ze op pad om de waarheid te onthullen.

Bekijk op bol.com

8.

In het voetspoor van zijn vader

In het voetspoor van zijn vader

Zin om weg te dromen in een roman? In het voetspoor van zijn vader vertelt het verhaal van Jakob en Emmanuelle die erin slagen een nieuw leven op te bouwen na het overleven van een concentratiekamp. Jakob werkt hard en laat aan zijn zoon Max zien dat je met hard werken, talent en geloof een heel eind kunt komen. Maar dan staat ineens het leven van Max op zijn kop. Pas dan begrijpt hij echt wat het betekent om in het voetspoor van zijn vader te treden. Zal het hem lukken?

Bekijk op bol.com

9.

Een reiziger

Een reiziger

Het verhaal van Een reiziger gaat over een familie. Een familie met een vader, moeder en twee zoons. De zoons kunnen niet meer van elkaar verschillen. Het is dan ook niet gek dat de één vertrekt en de ander blijft. Deze verhalen lopen in de loop van tweeduizend jaar in elkaar over. Terwijl de wereld om hun heen verandert, blijft de bestemming hetzelfde. Dit boek is John Boyne op zijn best!

Bekijk op bol.com

10.

Het zijn mensen

Het zijn mensen

Altijd al willen weten wat er achter de tralies gebeurt? In Het zijn mensen vertelt Frans Douw over de wereld achter de tralies. Als gepensioneerd gevangenisdirecteur weet hij als geen ander dat de gevangenis een plek is waar ongelijkheid, angst en onderdrukking een grote rol spelen. Frans Douw beschrijft zijn loopbaan en neemt de lezer mee naar een wereld die voor de meesten van ons gesloten blijft.

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons