Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #66

Boeken, boeken, overal zijn boeken. Soms is het best lastig om iets leuks, interessants of moois te vinden tussen die berg. Iedere week helpen wij je daarom een handje. Wij zoeken boeken die nog niet de aandacht hebben gekregen die ze verdienen. Het zijn uiteenlopende boeken die je zullen verrassen! Heb je bijvoorbeeld al gehoord van Al jouw leugens of Het spleen van Parijs? Na het dit lijstje wel. Neem dus even de tijd om tussen onze boeken te snuffelen voor jouw Perfect Next Read!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

Jouw Perfect Next Read

1.

Stroom

Stroom

Hoe werkt een van onze belangrijkste organen eigenlijk? Waarom dromen we eigenlijk en wat heeft dat te maken met het feit dat de aarde ronddraait, hoe kan iemand die geen handen heeft de beste boogschutter ter wereld worden? Het meest geavanceerde stukje technologie ter wereld dragen we dagelijks met ons mee. In Stroom schetst dokter David Eagleman een onthullend beeld over de hersenen. Ons brein is veranderlijk en is in staat zich razend snel aan te passen. Een fascinerend kijkje in onze schedel.

Bekijk op bol.com

2.

Al jouw leugens

Al jouw leugens

Alex wordt wakker. Zijn mond smaakt naar rook, zijn ogen tranen. Er ligt as op zijn huid. Als hij op kijkt ziet hij hoe de vlammen aan de ramen, muren en meubels vreet van wat ooit zijn huis was. ‘Zij zijn nog binnen!’ De dochter en vrouw zijn nog in het gebouw. De dochter Jane overleeft, Alex’ vrouw niet. Het leven gaat door. Alex ontmoet Natalie maar hun prille geluk wordt verstoord door een nieuwe brand. Jade houdt maar vol dat ze een man heeft gezien op de avond van brand. Natalie ontkent. Een van hen moet liegen, maar wie?

Bekijk op bol.com

3.

Het spleen van Parijs

Het spleen van Parijs

Ben je dol op proza? Dan is Het spleen van Parijs echt iets voor jou. Charles Baudelaire is een bekende proza dichter en ter ere van zijn 200ste geboortedag werd deze prachtige bundel samengesteld. Vijftig kleine, prachtige gedichtjes zijn hierin verzameld. ‘Spleen’ is een gemoedstoestand die tegen het melancholische aanligt. Vanaf 1820 gaat het woord ook ‘lijden aan de tijd’ betekenen. Dit staat allemaal centraal in de gedichten. Hij schrijft aan de hand van portretten van: hoeren, arme vrouwtjes, kinderen en straatjongens over grote thema’s in het leven. Schoonheid, eenzaamheid en verveling komen allemaal aan bod.

Bekijk op bol.com

4.

Wortelzucht

Wortelzucht

Marcel van Kanten wil weten wie hij is. Hij gaat op ontdekkingsreis aan de hand van zijn dertien etniciteiten. Hij is een nazaat van een eeuwenoude kleurrijke Afro-Surinaamse en Nederlands-Indische families. In dit boek gaat hij op zoek naar wat de multiculturele wereld voor hem betekent en hoe dit in hem leeft. Hij speurt door vier verschillende continenten op zoek naar waar hij vandaag komt. Een enorm lange lijn aan geschiedenis komt samen in Marcel: Molukkers op Ambon, een ‘capiteijn’ van prins Maurits bij de Slag bij Nieuwpoort, Afrikaanse slaafgemaakten uit West-Afrika en nog veel meer.

Bekijk op bol.com

5.

De vrouw die water liet aanbranden

De vrouw die water liet aanbranden

Harold Hamersma is een bekend culinair schrijver. Al jaren schrijft hij in kranten en tijdschriften over zijn culinaire avonturen. In dit boek laat hij je kennismaken met de verhalen die hij in zijn reizen verzamelde. Zoals de best sommelier van de wereld, die geen idee had welke wijn hij in zijn glas had. Hij schrijft over de tripjes met cartoonist Kamagurka en vertelt waarom je nóóit je eigen wijndomein moet beginnen. Ondertussen mag je ook aanschuiven bij Harold thuis, waar zijn moeder allesbehalve een keukenprinses was en het zelfs voor elkaar kreeg om water aan te laten branden. Een smakelijk boek vol heerlijke verhalen over eten en wijn.

Bekijk op bol.com

6.

Little Book of Prada

Little book of Prada

Het Italiaanse modehuis Prada is legendarisch. In dit boek krijgen we een inkijkje in de keuken van dit stijlicoon. Prada staat bekend om zijn ingetogen elegantie en luxe, technologisch geavanceerde stoffen. Hoe kon Prada uitgroeien van een lederwarenfabrikant tot een wereldwijd mode-imperium? Het boek staat bomvol illustraties van ontwerpen en foto’s van catwalkshows. Lees de iconische verhalen van dit modehuis.

Bekijk op bol.com

7.

Beer

Beer

Lou heeft geen spannend leven. Ze slijt haar dagen in de bibliotheek waar ze werkt. Dan doet zich een kans voor die ze niet kan weigeren. Ze reist naar een afgelegen eiland in Noord-Ontario. Ze zal daar de zomer doorbrengen met het catalogiseren van de bibliotheek van een negentiende-eeuwse kolonel. Ze is gefascineerd door de geschiedenis van het landgoed en komt er tijdens haar zoektocht achter dat het eiland maar één andere bewoner heeft: een beer. Ze neemt de fascinatie van de oude bewoners van het eiland over. Lou wordt onweerstaanbaar langs een pad van emotionele en seksuele zelfontplooiing geleid, terwijl ze de grenzen van haar eigen dierlijke natuur opzoekt.

Bekijk op bol.com

8.

Misschien...

Misschien...

Oeeh, mango’s! De kleine aapjes zijn er gek op! Ze doen niks liever dan hun tandjes in zo’n grote, lekkere mango zetten. Maar mama zei nog zo: dat mag niet! Op de plek waar de mango’s groeien is het erg gevaarlijk. De tijgers liggen daar altijd op de loer. Misschien… kan het geen kwaad om alleen even te gaan kijken?

Bekijk op bol.com

9.

The Iron Fey - Evenfall 1 -   De IJzerraaf

De IJzerraaf

Robin Goodfellow. Een gehate maar ook zeer geliefde grappenmaker en rechterhand en nar van koning Oberon. Er doen de wildste verhalen over Robin te ronde, maar de IJzerraaf vertelt eindelijk zijn eigen verhaal. Er staat iets te gebeuren in Nimmernimmer. Puck hoort overal geruchten maar op een gegeven moment heeft hij door dat hij in actie moet komen. Samen met oude en nieuwe vrienden neemt hij het op tegen een vijand die eigenlijk onverslaanbaar is.

Bekijk op bol.com

10.

Leugen & waarheid

Leugen & waarheid

Waarom is er steeds meer wantrouwen tegenover de wetenschap? Waarom worden mensen steeds onverschilliger over feiten? Waarom is identiteit zo’n heet hangijzer geworden? Op deze en veel meer vragen probeert Bas Heijne antwoord te geven. Hij sprak met denkers en wetenschappers over grote kwesties. Dit vormt een diepgravend portret van onze tijd.

Bekijk op bol.com