Header PNR Lente
Header PNR Lente

Perfect Next Read #67

Ook deze week hebben we weer een mooi lijstje samengesteld met boeken die je wellicht nog niet kende. Misschien kun je zelfs nog een leuke cadeautje vinden voor Moederdag! Voor de Perfect Next Read gaan we altijd op zoek naar boeken die je niet gelijk tegen zult komen in de boekenwinkel. Snuffel door onze pareltjes en kijk of er iets voor je tussen zit!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

Jouw Perfect Next Read

1.

Carnton Romans  -   Kleuren van waarheid

Kleuren van waarheid

In de jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog is de Ierse Catriona op zoek gegaan naar haar broer. Hij werd als immigrant gedwongen om mee te vechten in het zuiden. De jonge Wade Cunningham vocht juist aan de andere kant, tegen slavernij, maar kwam na de oorlog bij de geheime dienst terecht om de strijd aan te gaan met geldvervalsers. De spanningen tussen de voor- en tegenstanders zetten de prille liefde tussen Catriona en Wade onder spanning. Hun relatie wordt nog verder op de proef gesteld als Catriona verdacht wordt van geldvervalsing en Wade op haar zaak wordt gezet.

Bekijk op bol.com

2.

De weg van de boog

Weg van de boog

Tsetsuya, de beste boogschutter van Japan, woont in een afgezonderde vallei. Hij leert een jongen uit het dorp over de beginselen van een betekenisvol leven. Dat doet hij aan de hand van zijn boog. Als je nooit risico neemt, zul je nooit weten wat je moet veranderen in je leven. Hij laat hem zien hoe handeling en de ziel met elkaar zijn verbonden zijn. Dit is een symbolisch verhaal over het leven en hoe je vanuit stilte en concentratie een gelukkiger mens wordt.

Bekijk op bol.com

3.

Wijnboek - Wijn en Spijs - Basis voor de Sommelier

Wijn en Spijs

Dol op wijn? Dan is dit het boek voor jou. Leer hoe je écht wijn moet proeven. Leer hoe je snel een wijn kunt kiezen die perfect bij je gerecht zal smaken. En daar houdt het niet op! Je leert ook nog meer kooktechnieken, zoals goed snijden en hoe je mooie kleuren krijgt in je gerecht, en wat de invloed daarvan is op je wijn. Word een kook- en wijnexpert en je volgende etentje is gegarandeerd geslaagd!

Bekijk op bol.com

4.

De pest

De pest

Een stad is in de dodelijke greep van een mysterieuze ziekte. Mensen die de ziekte oplopen sterven altijd een snelle en vreselijke dood. Doordat iedereen in quarantaine moet, worden de bewoners van het dorp geplaagd door angst en claustrofobie. De pest vertelt een verhaal over de broosheid van onze maatschappij en de mens zelf.

Bekijk op bol.com

5.

Het geheime kistje van Elle

Het geheime kistje van Elle

Wit-Rusland 1941. De Joodse Ella is getuige van de moord op haar gezin. Zelf weet ze te ontkomen en vlucht het bos in waar ze een groep verzetsstrijders tegenkomt. Ze mag zich ben hen schuil houden. Na de oorlog gaat Ella met valse papieren naar Parijs. Vanaf nu heet ze Elle en geeft ze informatie door over voortvluchtige nazi’s. Haar verleden laat ze achter zich. Nederland 2013. Janna’s oma Elle overlijdt net als zij in een moeilijke periode zit in haar relatie. Haar man heeft haar verlaten en dan moet ze ook nog het huis van haar oma uitruimen. Tijdens het opruimen komt ze een oud versleten kistje tegen. De inhoud schokt Janna. Ze gaat op onderzoek uit.

Bekijk op bol.com

6.

Ongekende liefde

Ongekende liefde

Vamba Sherif vertelt zijn tienjarige dochter Bendu over zijn leven. Hij beschrijft hoe hij is opgegroeid in een vooraanstaande familie van geestelijk leiders en wetenschappers. Een complexe familie waarin verschillende geloven en vrouwen een belangrijke rol spelen. Als Vamba op jonge leeftijd een ongeschreven wet overtreedt, is zijn straf zwaar: hij wordt verbannen. Maar hoe is Vamba ooit in Nederland terecht gekomen? Eén ding is zeker: met een enorm lange reis.

Bekijk op bol.com

7.

Huppelnederlands

Huppelnederlands

Nederlands. Het is en blijft een wonderlijke taal. Dat viel ook Wim Daniëls op. Denk maar eens aan: flikflooien, flierefluiter, ammehoela of hatsiekiedee. Wij noemen ze ‘huppelwoorden’. De woorden zijn speels, zwaaien en dansen op een pagina. Maar hoe komen we aan deze woorden? Daniëls gaat op zoek naar de oorsprong van deze gekke woorden. Opvallend: de meeste woorden huppelen al eeuwen door de Nederlandse taal.

Bekijk op bol.com

8.

Laat de wereld achter

Laat de wereld achter

Amanda en Clay denken op een rustige vakantie naar Long Island te gaan. Ze zijn toe aan qualitytime in hun vakantiehuis. Tot de rust abrupt wordt verstoord door Ruth en G.H, een ouder stel van wie Amanda en Clay het huis hadden gehuurd. Er is een black-out en het gebied zit zonder bereik, internet en tv. De twee gezinnen zijn op elkaar aangewezen en merken dat het vakantiehuisje wel erg klein is.

Bekijk op bol.com

9.

De zin van het leven

Zin van het leven

Waarom leven wij? Dat was de vraag die Volkskrant-journalist Fokke Obbema zichzelf stelde nadat hij een hartstilstand had gekregen. Hij interviewde op basis van deze vraag veel mensen over wat zij denken wat de zin van het leven is. Matthijs van Nieuwkerk noemde deze interviewserie zelfs de beste interviewserie van 2018. In dit boek lees je de bundeling van al deze verhalen én het artikel waarmee het allemaal begon.

Bekijk op bol.com

10.

Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes

Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes

In veel sprookjes spelen mannen de hoofdrol. Zij zijn de schurken te slim af of redden de prinses in nood. Maar waarom kunnen vrouwen dit niet? In dit boek staan meisjes centraal. Zo maak je kennis met Grietje en Hans, Tamasha en de rol en het zeemeisje en de gouden sleutel. Maak kennis met sterke vrouwen van over de hele wereld in dit prachtig geïllustreerde boek.

Bekijk op bol.com