Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #68

Tijd voor nieuwe boeken om de week fris en fruitig te beginnen! Iedere week proberen we jou te verblijden met nieuw of nog onbekend leesvoer. Ben jij op zoek naar een nieuw pareltje om op te pakken? Wie weet vind jij in deze lijst jouw volgende boek! Van kookboeken tot thrillers of een heerlijke roman... Voor ieder wat wils en een verzameling met de leukste verhalen. Welk boek ga jij lezen? Veel leesplezier!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Als je maar gelukkig bent

Als je maar gelukkig bent

Op 1 april 2001 werd in Nederland, als eerste land ter wereld, het burgelijk huwelijk opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Toch zijn er vele jaren later nog altijd clichés te ontdekken wanneer het over lhbtiq gaat. Daarom zijn journalisten Jessica van Geel en Robbert Blokland in gesprek gegaan met onder andere Paul de Leeuw, Barbara Barend, Carry Slee en nog veel meer! Samen nemen zij je mee in persoonlijke verhalen over coming-out, het huwelijk en ga zo maar door. Nieuwsgierig geworden? Dan is dit wellicht het boek voor jou!

Bekijk op bol.com

2.

Hare Majesteit de Queen onderzoekt 1 - De moord op Windsor Castle

Hare Majesteit de Queen onderzoekt 1 - De moord op Windsor Castle

Liefhebbers van verhalen over royalty, opgelet! De Britse koningin Elisabeth is bijna jarig en hoewel de aanloop naar deze dag rustig lijkt te verlopen, komt hier verandering in wanneer een gast van prins Philips feestje dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer. Er lijkt sprake te zijn van moord en daarom wordt het onderzoek overgelaten aan professionals. Maar wanneer deze professionals trouwe dienaren beginnen aan te wijzen, besluit Elisabeth ook zelf op onderzoek uit te gaan. Zal het haar lukken de moordenaar te ontmaskeren?

Bekijk op bol.com

3.

De geuren van de wereld

De geuren van de wereld

Geuren, je vindt ze overal om je heen. Ruiken is een van onze meest gebruikte zintuigen en daarom neemt Harold McGee je mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren. Samen met hem ontdek je niet alleen verborgen geuren, maar ook de geuren die gewoon, buitengewoon of zelfs onaangenaam zijn! Wil jij weten hoe ons reukvermogen de kracht heeft om het onzichtbare van ons leven bloot te leggen? Ga mee met Harold McGee in zijn zoektocht en ontdek de antwoorden!

Bekijk op bol.com

4.

Kate Linville 1 -   Leugenaar

Kate Linville 1 - Leugenaar

Houd jij van een goede thriller? Met Leugenaar van Charlotte Link zit je gegarandeerd op het puntje van je stoel. Kate is een eenzame detective in Schotland en vertrouwt alleen haar vader. Wanneer hij op een gruwelijke manier om het leven komt in zijn eigen huis, verliest Kate op slag alles waar ze ooit van heeft gehouden. Wanneer inspecteur Caleb haar niet voldoende helpt om de moordenaar van haar vader te vinden, besluit Kate zelf alles op alles te zetten. Maar al snel blijkt dat de moord op haar vader een stuk complexer is en dat haar vader een hele donkere kant had... Heeft Kate haar vader eigenlijk wel echt gekend? Een boek vor onverwachte wendingen, dus!

Bekijk op bol.com

5.

Wolfzomer

Wolfzomer

Kun jij geen genoeg krijgen van thrillers en kan het voor jou niet spannend genoeg? Goed nieuws! Ook Wolfzomer is namelijk een boek vol scandinavische spanning van het allerhoogste niveau! In het noorden van Zweden wordt een dode wolf gevonden in het bos. Maar dat is niet alles, want in de maag van het dier worden de resten van een mens gevonden... De man blijkt betrokken te zijn geweest bij een mislukte drugsdeal en terwijl Hannah samen met haar collega's probeert uit te zoeken wat het verband is tussen de wolf en deze man, wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door geweldadige gebeurtenissen. Zal het Hannah lukken deze verschrikkingen te stoppen?

Bekijk op bol.com

6.

Hele verhalen voor een halve soldaat

Hele verhalen voor een halve soldaat

Het boek Hele verhalen voor een halve soldaat van Benny Lindelauf won dit jaar nog de Woutertje Pieterse Prijs. Genoeg reden om dit geweldige boek te lezen, dus! Maar ook het verhaal spreekt je wellicht aan: zes broers worden opgeroepen om dienst te nemen in het leger. Op weg naar het front vertellen ze allerlei verhalen, want verhalen die kennen ze in overvloed. Van een behekst meer, tot een poppenspeler die over lijken gaat of een jongeman die zo mooi is dat er heel wat jaloerse mannen uit zijn dorp wraak willen nemen... De broers vertellen alsof hun leven ervan af hangt. Want, eigenlijk is dat ook zo.

Bekijk op bol.com

7.

365 dagen

365 dagen

Don Massimo is de gevreesde leider van een van de machtigste maffiafamilies van Sicilië. Wanneer hij wordt neergeschoten ziet hij een vrouw voor zich en na zijn herstel zoekt hij jarenlang naar deze vrouw uit zijn visioen. Wanneer hij haar op een dag tegenkomt, besluit hij dat hij haar moet hebben, tegen elke prijs. Laura vertrekt met haar lieve, maar saaie vriend Martin naar Sicilië en wanneer ze na een ruzie uit het hotel stormt, weet ze nog niet dat haar leven voorgoed zal veranderen. Ze ontmoet Massimo en hij geeft haar 365 dagen om verliefd op hem te worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan mag Laura na een jaar vertrekken. Zal ze voor de liefde kiezen of is haar vrijheid haar toch liever?

Bekijk op bol.com

8.

De wereld is niet stuk te krijgen

De wereld is niet stuk te krijgen

De Russische schrijver Maxim Osipov schrijft in De wereld is niet stuk te krijgen over mensen die door ingrijpende gebeurtenissen grote veranderingen ondergaan. De schrijver combineert een moderne en toegankelijke toon met de klassieke Russische prozatraditie. Kortom, een meester in dramatische ironie, bitterzoete humor en verhalen die na het lezen nog even in je hoofd blijven hangen!

Bekijk op bol.com

9.

De vier seizoenen van Vogel

De vier seizoenen van Vogel

Is koken jouw grootste hobby? Ook regiseusse, schrijfster en actrice Sanne Vogel staat al van jongs af aan in de keuken. Eigen recepten verzinnen en koken is dan ook haar grootste hobby en die hobby heeft ze vertaald naar dit boek! Dit boek is het resultaat van haar tienjarige zoektocht met als gevolg een mooie verzameling van plantaardig, seizoensgebonden én lekker eten! Dit boek is een ode aan groente met meer dan 80 recepten in zes hoofdstukken die zich uitstrekken over de vier seizoenen. Welk recept ga jij als eerste uitproberen?

Bekijk op bol.com

10.

Operatie Stockholm 1 -   De code

Operatie Stockholm 1 - De code

Tot slot een boek voor de liefhebbers van Lucinda Riley! De code van Denise Rudberg is het eerste deel in de meeslepende serie Operatie Stockholm. Drie vrouwen leren elkaar kennen in een tijd dat de dreiging van nazi-Duitsland toeneemt. Signe, Elisabeth en Iris sluiten een vriendschap onder bijzondere en moeilijke omstandigheden. Maar al snel blijkt hun werk van vitaal belang te zijn voor de veiligheid van het Zweedse koninkrijk. Ze treden in dienst van de Zweedse overheid om gecodeerde boodschappen van de Duitsers te onderscheppen en te ontcijferen. Een belangrijk karwei, dat dan ook niet zonder gevaar blijft.

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons