Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #69

Maandag! Ondertussen is dit ons ritueel en we zijn niet van plan om ermee te stoppen. Voor nieuwe lezers: iedere maandag stellen wij een lekkere lijst samen met boeken die vers van de pers komen, maar (nog) niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Van romans tot lifestyle. Alles kan voorbij komen in onze Perfect Next Read. Welk boek zou jij wel open willen slaan?

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Hart & lopen

Hart & Lopen

Dus jij wil in beweging komen? Of je nou al een marathon kunt rennen of net een blokje om. In dit boek legt cardioloog Janneke Wittekoek stap voor stap uit hoe je het best kunt hardlopen. Dat is immers het beste medicijn voor je hart. Je kunt op ieder moment en op iedere leeftijd beginnen met hardlopen en in dit boek vind je dagelijkse hardlooprecepten. Raak geïnspireerd om (meer) te gaan lopen en val af, wordt gezonder en ga lekkerder in je vel zitten.

Bekijk op bol.com

2.

Wat gaan we eten?

Wat gaan we eten?

Voedsel is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Onze voorouders waren dag in dag uit bezig met het zoeken van voedsel om te kunnen overleven. Dat is nu niet meer nodig, nu wandelen we de supermarkt binnen en hebben keuze uit duizenden producten. Hierdoor hebben we onze ogen gesloten voor de waarde van voedsel en zijn we gewend geraakt aan deze manier van leven. Een manier die slecht is voor onze planeet en voor onszelf. Carolyn Steel gebruikt allerlei inzichten om onze relatie met voedsel bloot te leggen. Hoe kunnen we onze manier van distribueren en produceren veranderen?

Bekijk op bol.com

3.

D.I. Callanach 1 - Perfecte resten

Perfecte resten

Vuur. Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Het enige wat overblijft zijn tanden en een reepje stof. Op datzelfde moment schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer in Edinburgh. Dat alles gebeurt op de eerste werkdag van Luc Callanachs. Hij leidt het onderzoek naar de verbrande man. De moordenaar laat geen enkel spoor achter en Callanachs tijd raakt op als er nog een vrouw wordt ontvoerd.

Bekijk op bol.com

4.

Schaduwleven

Schaduwleven

Als de populaire jongen Daniël interesse toont in de jonge Elena, kan ze haar geluk niet op. Hij is zo charmant, slim en zelfverzekerd. Eigenlijk alles wat zij niet is. Hij geeft haar aandacht en tijd en wanneer hij haar ten huwelijk vraagt, twijfelt ze geen moment. Maar in de eerste weken na hun huwelijk komt de duistere persoonlijkheid van Daniël naar boven. Elena raakt verstrikt in een nachtmerrie vol manipulatie, angst en hulpeloosheid. Daniël doet zich naar de buitenwereld nog steeds voor als de ideale schoonzoon. Maar Elena kent zijn ware gezicht…

Bekijk op bol.com

5.

Een vreemdeling op Wyndcliff Hall

Een vreemdeling op Wyndcliff Hall

In 1808 erft Liam Twethewey het landgoed Wyndcliffe Hall. De kust voor het landgoed staat erom bekend dat er vaak schepen vastlopen. Ook op dat moment loopt er een schip op de klippen. Samen met Evelyn Bray, de dochter van de rentmeester, vangt Liam de schipbreukelingen op. Maar al snel komen ze erachter dat de mensen niet te vertrouwen zijn. Wie zijn ze eigenlijk? Wat hebben ze te verbergen? En kan er wat opbloeien tussen Evelyn en Liam?

Bekijk op bol.com

6.

De overlevenden

De overlevenden

Drie broers keren terug naar het vakantiehuisje waar hun leven twintig jaar geleden plotseling veranderde. In hun auto staat de as van hun overleden moeder. In een brief komen de broers erachter dat hun moeder niet uitgestrooid wil worden naast het graf van haar man. De broers maken in die auto een reis terug in de tijd. Momenten waar ze als jongetjes aan hun lot waren overgelaten. Nu zijn ze ouder, uit elkaar gegroeid, maar nog steeds verbonden door de geschiedenis tussen hen. Ze denken terug aan het moment waardoor hun hele leven omsloeg.

Bekijk op bol.com

7.

Onze eerste zomer samen

Onze eerste zomer samen

Mila en Daniel komen elkaar na jaren weer tegen. Hij is wanhopig op zoek naar een lift naar het ziekenhuis, Mila helpt hem graag. Alles lijkt goed te gaan totdat ze onderweg een ongeluk krijgen. Wanneer Daniel wakker wordt komt hij tot de ontdekking dat hij gevangen is genomen door de sekteleider Dominic. Hij heeft hen na het ongeluk meegenomen. Maar zij zijn niet de enige die opgesloten zitten in de handen van Dominic…

Bekijk op bol.com

8.

Over het water

Over het water

Anton is een stil en bescheiden jongetje. Als enig kind van ouders die stil en angstig zijn. Bij grote uitzondering mag Anton op roeiles. In 1939 zitten twee jongens op de rivier te dromen. Ze hopen dat er nooit een einde zal komen aan deze zomer. Vijf jaar later denkt een van de twee jongens terug aan die dag. Die herinnering bestaat nu alleen nog maar in een ver verleden, sinds de oorlog uitbrak. Dit boek is een ware klassieker.

Bekijk op bol.com

9.

Smaak van Rotterdam

Smaak van Rotterdam

Rotterdam. Een stad vol leven en mensen, maar ook een stad voor smaak! In dit boek word je aan de hand meegenomen door de wonderlijke wereld van de Rotterdamse keuken. Als er een plek volzit met een verscheidenheid aan culturen, dan is het deze stad wel. Speciaal voor het Eurovisiesongfestival werd dit kookboek samengesteld. Eenenveertig recepten uit de deelnemende landen zijn vertegenwoordigd, maar natuurlijk wel met een Rotterdamse twist! In dit boek ervaar je de smaak van een wereldstad.

Bekijk op bol.com

10.

Dit konijntje is koud, meneer

Dit konijntje is koud, meneer

Douwe Domselaar schreef een bundel vol heerlijke, ongemakkelijke situaties. Eenzaamheid, onzekerheid en onalledaagse alledaagsheid komen allemaal aan bod in deze korte verhalen. De vraag die centraal staat: hoe zou jij hierop reageren? Ga uit je comfortzone met deze absurde verhalen en laat je leiden door bijzondere personen.

Bekijk op bol.com