PNR header winter
PNR header winter
Toplijsten

Perfect Next Read #7

Liefhebbers van thrillers kunnen hun hart ophalen met de winactie van deze week. We hebben alle spannende boeken uit de kast getrokken en gezorgd voor een lijst bomvol boeken die je op het puntje van je stoel laten zitten of die je voor geen goud weg zou willen leggen voordat het uit is. Neem bijvoorbeeld het boek Het Nachtvuur van de beroemde thrillerschrijver Michael Connelly of het boek Wie Omkijkt van Jeanine Cummins, dat draait om een moeder die met haar kind moet vluchten uit een gewelddadige omgeving. Doe mee aan de winactie en wie weet liggen een van deze boeken volgende week bij jou in huis!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #7' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 9 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten

Welke schrijver heeft in 2019 de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, ook wel De Gouden Strop genoemd, gewonnen en met welk boek was dat?

PRIJSVRAAG VAN PNR #7

1.

Wie omkijkt

Wie omkijkt

Het boek Wie Omkijkt van Jeanine Cummins geeft op een spannende en mooie manier weer hoe het is om een vluchteling te zijn. tijdens een familiefeestje worden Lydia's naaste familieleden vermoord door een plaatselijke drugskartel. Alleen zij en haar zoontje Luca overleven de gruwelijke aanslag. Halsoverkop moeten ze vluchten, naar de enige veilige plek die ze kunnen bedenken: El Norte, de Verenigde Staten. Uit de hoop op een beter bestaan putten ze moed om de levensgevaarlijke reis te doorstaan.

Bekijk op bol.com

2.

Winterland

Winterland

Het journalistenkoppel Kim Faber en Janni Pedersen debuteert met een thriller over terreur, geweld, verdriet en eenzaamheid. Het boek Winterland gaat over inspecteur Martin Juncker. Hij wordt vanuit Kopenhagen overgeplaatst naar een klein en saai provinciestadje. Zijn enige uitdaging is de spanning rond het plaatselijke asielzoekerscentrum. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek loopt moeizaam, tot Kristiansen plotseling een gouden tip krijgt.

Bekijk op bol.com

3.

Renée Ballard 3 -   Het nachtvuur

Renée Ballard 3 - Het nachtvuur

Het nachtvuur van Michael Connelly is weer een ijzersterke nieuwe thriller. Het nachtvuur is het derde deel uit de Renée Ballard serie. Wanneer de mentor van rechercheur Harry Bosch overlijdt, wordt Harry benaderd door zijn weduwe, die hem een oud dossier geeft. Het blijk om een zaak te gaan die zijn mentor nooit heeft kunnen oplossen. Om erachter te komen waarom deze zaak Harry's mentor zo dwarszat, gaat Harry naar Renée Ballard en vraagt haar hem te helpen de cold case op te lossen. Terwijl ze eraan werken rijst de vraag of Harry's mentor het dossier heeft meegenomen om de zaak tijdens zijn pensioen op de lossen, of om juist te voorkomen dat die ooit opgelost zou worden.

Bekijk op bol.com

4.

Konrad Sejer 1 -   De verduistering

Konrad Sejer 1 - De verduistering

Karin Fossum is vooral bekend van haar serie misdaadverhalen over inspecteur Konrad Sejer. De Verduistering is alweer het veertiende deel uit die serie. Het verhaal gaat over Sylvie en Miele die inchecken in een hotel met hun zoontje Elias. op het oog lijkt alles prima, maar dan valt Elias van het balkon van hun hotelkamer op de zesde verdieping en is op slag dood. Konrad Sjer krijgt de zaak toegewezen. De dood van het jongetje wordt afgedaan als een ongeluk, maar Sejer kan de zaak niet van zich afzetten en vermoedt dat er meer aan de hand is.

Bekijk op bol.com

5.

De familie

De familie

De Familie van Louise Jensen is een intelligente, verslavende thriller over familie, verlies en leugens. Het verhaal zal je tot de laatste bladzijde in spanning houden. Het verhaal ontvouwt zich rond Laura die in de rouw is na het plotselinge overlijden van haar echtgenoot. Daarnaast worstelt ze om financieel het hoofd boven water te houden. Ze is dankbaar wanneer een lokale gemeenschap, Oak Leaf Organics, haar en haar 17-jarige dochter Tilly een huis aanbiedt. Maar als Laura en Tilly eenmaal zijn ingetrokken bij hun nieuwe familie, blijken er sinistere dingen te gebeuren. Maar dan komt Laura erachter waarom de familie haar en haar dochter ooit heeft toegelaten in hun midden - en waarom ze hen nooit meer zullen vrijlaten.

Bekijk op bol.com

6.

In slaap gevangen

In slaap gevangen

Het boek In Slaap Gevangen van Camilla Grebe is zoals een thriller hoort te zijn: verrassend en gruwelijk. Het hoofdpersonage Samuel moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Een vacature voor verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt hem dan ook de perfecte manier om van de radar te verdwijnen. Manfred probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochter te vergeten door zich op zijn werk als rechercheur te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer, een bekende van de politie, die al enkele maanden vermist werd. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.

Bekijk op bol.com

7.

Eerlijk duurt het langst

Eerlijk duurt het langst

Eerlijk Duurt Het Langst van Karen M. Mcmanus is een thriller voor young adults die draait om een roddelapp. Het verhaal speelt zich af op Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Tot nu toe heeft niemand de honger naar roddels zo goed kunnen stillen als hij dat kon, maar dat verandert wanneer iemand op school begint met een spelletje Truth or Dare. De leerlingen ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze moeten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere - en gaat daarvoor over lijken.

Bekijk op bol.com

8.

Nachtvlinder

Nachtvlinder

Het boek Nachtvlinder van vlogger Teske De Schepper laat je niet op het puntje van je stoel zitten zoals de vorige boeken dat doen, maar het is wel een boek wat je in één keer uit wil lezen. In haar boek zoekt Teske naar de meest pure versie van zichzelf. Een versie die gedurende de afgelopen jaren dat ze vele fans tevredenstelde, geregeld van haar wegdreef. Het resultaat in Nachtvlinder is een mooie mix van poëzie en goudeerlijke verhalen die laten zien wat er schuilgaat achter haar geliefde verschijning.

Bekijk op bol.com

9.

Beter is niet genoeg

Beter is niet genoeg

Het boek Beter Is Niet Genoeg van Marc De Vos is een non-fictie boek over de toekomst van de wereld en wat we kunnen doen. We hebben de kansen, ideeën en middelen om de samenleving, economie en planeet fundamenteel te verbeteren. Even scherpzinnig als kritisch brengt Marc De Vos al jarenlang onder woorden wat ons te doen staat – en ook waar we de plank misslaan. Zijn boek Beter Is Niet Genoeg toont hoe we onszelf met horten en stoten aanpassen aan de harde wereld die na 1989 is ontstaan. Marc De Vos schetst een België dat achterophinkt, een Europa dat zichzelf vergeet en een wereld die ontspoort. Hij kijkt vooruit naar de volgende vijftig jaar. Of het nu gaat over de politiek, vergrijzing, arbeid, sociale zekerheid, multiculturele samenleving, Europese Unie of globalisering: De Vos pleit voor waarden, ambitie en verantwoordelijkheid.

Bekijk op bol.com

10.

Stamina

Stamina

De subtiel verweven verhalen in Stamina van Enne Koens gaan over mensen die elkaar willen bereiken, maar daartoe onmachtig zijn. Over de intense haat die een lange relatie kan beheersen. Over het verliezen van moeders, kinderen en liefde. Over angst. En over desalniettemin dapper voortleven: stamina. Enne Koens is messcherp in het ontleden van de psychologische processen die spelen tussen haar personages. Dat doet ze bovendien met een grote liefde voor het menselijk falen. Koens is een echte verhalenverteller. Alma die op sterven ligt, Klaas die stiekem danst wanneer zijn vriendin niet thuis is, en een warrige oude man die tevergeefs op zoek blijft gaan naar koffie: dit zijn maar enkele van de kleurrijke personages die in deze bundel hun entree maken.

Bekijk op bol.com