Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #70

Het is maandag en dat betekent dat we speciaal voor jou weer de nieuwste en leukste verhalen op een rijtje hebben gezet! Boeken die vers van de pers komen, boeken die nog wat onbekender zijn of te gekke boeken die je gelezen moet hebben... Wij hebben ze allemaal voor je verzameld. Zo helpen we een handje om jouw volgende boek te kiezen of iemand anders te verblijden met een gaaf verhaal. Welk boek staat er al op jouw verlanglijstje?

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Het boek van verloren namen

Het boek van verloren namen

Ben jij een echte liefhebber van historie? In Het boek van verloren namen wordt de lezer meegenomen in het verhaal van Eva. Eva is een bibliothecaresse in Florida en op een ochtend stuit ze in een tijdschrift op een foto van een achttiende-eeuw religieus boekwerk. Eva schrikt, omdat ze het boekwerk met de verloren namen van Joodse kinderen uit de Tweede Wereldoorlog herkent. Dit zorgt ervoor dat er bij haar allerlei oorlogsherinneringen naar boven komen en om de ware identiteit van deze kinderen niet verloren te laten gaan, is het aan Eva om de waarheid te onthullen. Zal ze de kracht hebben om terug te keren naar die traumatische tijd?

Bekijk op bol.com

2.

Little Escapes  -   Little Escapes in Nederland

Little Escapes - Little Escapes in Nederland

Toe aan vakantie? Goed nieuws! Met het boek Little Escapes in Nederland kun jij je hart ophalen. In het boek vind je namelijk maar liefst 208 vakantieadressen in eigen land. Als je wil kan je dus op ieder moment je koffer inpakken om te vertrekken naar een van de idyllische adresjes! Maartje van Diepstraten laat je zien dat Nederland heel leuk en aantrekkelijk kan zijn en samen met haar ontdek je als lezer bijzondere en onontdekte plekken in eigen land. Dus, wat is jouw volgende vakantieadres?

Bekijk op bol.com

3.

Zachtop lachen

Zachtop lachen

In Zachtop lachen van Malou Holshuijsen lezen we over hoofdpersoon Malou. Ineens is ze 's nachts bang om te slapen en de volgende dag is ze ook te bang om het verkeer in te gaan. Het resultaat is een rauwe dialoog tussen een psycholoog en een patiënt. Aan bod komen een geheim, een tenenkrommend verhaal en een humoristische kijk op de werkelijkheid. Een ontroerend en grappig verhaal, maar vooral rauw, direct en confronterend.

Bekijk op bol.com

4.

Het geknetter in de sterren

Het geknetter in de sterren

Een familieroman over vier generaties van een van de bekendste schrijvers uit IJsland. Dat is wat je kunt verwachten van Het geknetter in de sterren van Jón Kalman Stefánsson! In het verhaal moet een kleine jongen een nieuw woord leren. Welk woord? Het woord: stiefmoeder. In poëtische zinnen wordt door de volwassen verteller zijn jeugd en familie geschetst. Van vluchten in een droomwereld, tot spelen met tinnen soldaatjes en de adviezen en verhalen van de grootmoeder van de kleine jongen... Het geknetter in de sterren is een familieverhaal over liefde, tijd en onverbrekelijke banden. Ga jij het boek lezen?

Bekijk op bol.com

5.

Het bos, vier vragen, het leven en ik

Het bos, vier vragen, het leven en ik

In Het bos, vier vragen, het leven en ik schrijft auteur Tessa Randau over een bijzondere vriendschap die opbloeit tussen een jonge en een oudere vrouw. De jonge vrouw vlucht het bos in wanneer haar leven haar teveel wordt en juist op dat moment ontmoet ze een oudere vrouw. De vrouw stelt haar slechts vier vragen. Zo ontstaat een bijzondere vriendschap en veranderen de levens van beide vrouwen. Heb jij inspiratie nodig en wil jij ontdekken wat écht belangrijk is in het leven? Dan is dit hét boek voor de lezer die op zoek is naar rust en geluk!

Bekijk op bol.com

6.

De regels van Floor  -   Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

De regels van Floor - Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

Liefhebbers van de boekenserie De regels van Floor, opgelet! In het boek Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zeggen van Marjon Hoffman, pakt het enthousiasme van Floor anders uit dan gedacht. Haar nicht Wonder treedt op met de band Miracles en Floor is zo trots dat ze iedereen belooft dat ze kaartjes kan regelen. Maar dan besluit haar vader Kees te solliciteren voor een baan aan de andere kant van het land. De paniek slaat toe! Zal Floor moeten verhuizen? En hoe zit het dan met het concert van haar nicht?

Bekijk op bol.com

7.

Kraaien in het paradijs

Kraaien in het paradijs

Het boek Kraaien in het paradijs van Ellen de Bruin wordt omschreven als een toekomstsprookje, maar ook als een nachtmerrie van deze tijd. Het boek vertelt het verhaal van Lipa. Lipa is een meisje op een eiland met een heleboel vragen. Ze wordt belaagd door een dorpsgek en kan het eiland niet verlaten. Maar wanneer er een vreemdeling verschijnt, begint ze te hopen. Zal hij haar meenemen naar een veilige plek? Waar zijn de mensen die vijftien jaar geleden op het eiland waren? En dan is er ook nog die kwestie met de ontdekking in de jungle en het vermoorde meisje... Een roman over eenzaamheid, machtsmisbruik, klimaatverandering en een afbrokkelende beschaving.

Bekijk op bol.com

8.

Ongekende liefde

Ongekende liefde

In Ongekende liefde van Vamba Sherif richt hij zich tot zijn tienjarige dochter Bendu. Hij vertelt haar hoe hij is opgegroeid in een vooraanstaande familie in Liberia. Hij vertelt ook dat het oordeel hard was, wanneer hij ongeschreven wetten overtrad: hij werd namelijk verbannen. Hij vertelt zijn dochter over zijn vlucht en hoe hij uiteindelijk in Nederland is belandt. Terwijl zijn familie achterblijft in een bloedige burgeroorlog, probeert hij te wennen aan de Nederlandse samenleving. Kortom, een verhaal over een erfenis, maar vooral een verhaal over moed.

Bekijk op bol.com

9.

In het voetspoor van zijn vader

In het voetspoor van zijn vader

Ben jij fan van Danielle Steel en is haar nieuwste boek je misschien ontgaan? Gelukkig stuit je dan nu op deze titel en kan je alsnog wegdromen in haar heerlijke roman! Het boek vertelt het verhaal Jakob en Emmanelle. Ze overleven een concentratiekamp en slagen erin een nieuw leven te beginnen. Jakob werkt hard om aan zijn zoon Max te laten zien dat Amerika een land van kansen is en dat je met hard werken komt waar je wil zijn. Wanneer het leven van Max een aantal jaren op zijn kop staat, leert hij echter wat het werkelijk betekent om in het voetspoor van zijn vader te treden.

Bekijk op bol.com

10.

Noem geen namen

Noem geen namen

Tot slot een aangrijpende roman van Astrid Sy over drie jonge vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen redden. Hoe dit boek tot stand is gekomen? Astrid kwam op het idee toen ze las over moedige, jonge mannen en vrouwen die zich inzetten om Joodse kinderen te smokkelen. Rosie, Kaat en Josephine zijn zulke vrouwen en raken in het boek betrokken bij het smokkelen van kinderen. Het resultaat? Een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Zal het ze lukken om de kinderen in veiligheid te brengen?

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons