Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #72

Het is maandag en dat betekent dat we speciaal voor jou weer de nieuwste en leukste verhalen op een rijtje hebben gezet. Kan jij niet wachten om weer een nieuw boek uit te kiezen of iemand te verrassen met een goed verhaal? Goed nieuws! Ook deze week hebben wij weer een gevarieerde verzameling voor je, waar je gegarandeerd een geschikt boek tussen zal vinden. Lees dus snel verder en wij wensen je alvast veel lees- of weggeefplezier!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Verloren in de jungle

Verloren in de jungle

Ben jij een liefhebber van true-crime? Dan kan je met het boek Verloren in de jungle beslist je hart ophalen. Auteurs Marja West en Jurgen Snoeren zijn in het verhaal van de Nederlandse Kris Kremers en Lisanne Froon gedoken. De meiden, die pas 21 en 22 jaar oud waren, gingen tijdens hun vakantie in Panama de jungle in. De twee kwamen niet meer terug, wat een schokkende verdwijning opleverde. Wekenlange zoekacties leverden niets op en tot op de dag van vandaag zijn er speculaties over de verdwijning en de gevonden spullen van de twee meiden. In dit boek zetten Marja West en Jurgen Snoeren alle feiten op een rij en die conclusies werpen een heel nieuw licht op de zaak...

Bekijk op bol.com

2.

Groot Biegel sprookjesboek

Groot Biegel sprookjesboek

Heb jij thuis een kleintje die dol is op ouderwetse sprookjes of lees jij die zelf graag voor? In Groot Biegel sprookjesboek van Paul Biegel en Charlotte Dermatons vind je tal van leuke sprookjes. Van een witte zwaan die over de sterren vliegt tot een jongetje die zijn lievelingsbeer terugvindt... In deze verhalenbundel vind je maar liefst dertig mooie verhalen die je meevoeren naar een fantasievolle en unieke wereld.

Bekijk op bol.com

3.

Ik ben een eiland

Ik ben een eiland

Tamsin Calidas is dertig jaar, werkt in de media en woont in Notting Hill. Haar leven verandert echter op slag wanneer zij en haar man besluiten te verhuizen naar een klein Schots eiland in de Hebriden. In de landelijke, rustige en idyllische omgeving besluiten ze schapen te fokken. Maar al snel is er van dat idyllische niet veel meer over. Ze zijn niet welkom op het eiland, het stormt binnen hun huwelijk en naarmate de tijd verstrijkt verliest Calidas steeds meer van wat haar lief is. Zal ze alles verliezen door de keuze van een verhuizing naar het Schotse eiland?

Bekijk op bol.com

4.

Een tweede leven met Formule 1

Een tweede leven met Formule 1

Olav Mol, wie kent hem niet? Zeker wanneer je een heuse Formule 1 kenner én liefhebber bent, is dit een boek dat je in je boekenkast moet hebben staan! In Een tweede leven met Formule 1 vertelt Olav Mol over zijn persoonlijke ervaringen van de afgelopen jaren. Zo beschrijft hij wat er in zijn hoofd omgaat tijdens een race en geeft dit boek je een uniek kijkje in de wereld van Formule 1. Dus, welke fan verras jij met dit boek?

Bekijk op bol.com

5.

Beter wordt het niet

Beter wordt het niet

Beter wordt het niet van Caroline de Gruyter is hét boek voor de liefhebbers van geschiedenis. Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis, politiek en de Europese Unie? In dit boek lees je over de Europeanen en de Europese Unie, maar ook welke overeenkomsten deze hebben met het Habsburgse rijk. Zijn de grootste Europese zwakten tegelijkertijd een kracht? Je komt erachter met Beter wordt het niet.

Bekijk op bol.com

6.

Schaduwleven

Schaduwleven

Elena is jong en getraumatiseerd. Daarom kan ze haar geluk niet op wanneer de knappe, slimme en zelfverzekerde Daniël haar ziet zitten en haar uiteindelijk zelfs ten huwelijk vraagt. Maar het duurt niet lang voor de problemen beginnen... Elena komt terecht in een nachtmerrie vol intimidatie en geweld. Daniël leek de ideale man voor haar te zijn, maar blijkt uiteindelijk haar grootste nachtmerrie. Elena vlucht en zet zo een zoektocht in gang naar antwoorden. Maar wil ze de antwoorden op al haar vragen eigenlijk wel weten?

Bekijk op bol.com

7.

Je hoeft het niet alleen te doen

Je hoeft het niet alleen te doen

Gaan jouw ouders scheiden of ken je een kind waarvan de ouders midden in een breuk zitten? Je hoeft het niet alleen te doen van Villa Pinedo is een maatje in boekvorm voor alle kinderen met gescheiden ouders. In het boek worden kinderen aan de hand genomen door jongeren die al eens een scheiding hebben meegemaakt en er sterker uit zijn gekomen. Een boek vol verhalen en ervaringen dus, waar kinderen van 9 tot 16 jaar zeker iets aan zullen hebben en waardevolle, belangrijke lessen uit kunnen halen. Een eerlijk, open, veilig en kleurrijk boek dat hoop en lucht geeft.

Bekijk op bol.com

8.

De Puzzelman

De Puzzelman

Fans van een spannend boek, verzamelen! De Puzzelman is dol op puzzelen en hij bekijkt ieder onderdeel apart. Ook handen, voeten, benen, armen en hoofden... Onderdelen die worden verspreid door de hele stad. Nabij de Theems worden deze lichaamsdelen gevonden en inspecteur Anjelica Henley wordt op de zaak gezet. De moordenaar, beter bekend als de Puzzelman, kiest zijn slachtoffers niet willekeurig, maar maakt er een spel van. Zal het lukken de waarheid te achterhalen en de moordenaar achter slot en grendel te krijgen?

Bekijk op bol.com

9.

Beter laat dan nooit

Beter laat dan nooit

Een grappig geschreven verhaal vol kleurrijke personages mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken! Zwijmel jij graag weg met een feelgoodroman? In Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy gaat Merle op bezoek bij haar hippie-oma om haar te helpen. Merle denkt dat er een harteloze oplichter in het spel is en wanneer blijkt dat het gaat om een pestkop die ze nog van vroeger kent, is ze gemotiveerd hem een lesje te leren. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want hij blijkt ook de kleinzoon van oma's nieuwe grote liefde te zijn. Ze worden verplicht samen op te trekken. Als dat maar goed gaat...

Bekijk op bol.com

10.

Het schuilhuis

Het schuilhuis

Het schuilhuis van Rachel van Charante is een heuse historische roman. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang en Victoria wordt vanwege financiële problemen geacht te trouwen met haar rijke jeugdvriend Robert. Niet veel later stort er een gevechtsvliegtuig neer achter het familielandhuis van Victoria. Ze besluit de piloot, die de crash heeft overleefd, te helpen en houdt hem verborgen voor Robert en haar familie. Victoria is echter niet de enige met een geheim en zo stapelen de geheimen zich op. Vele jaren later haalt het verleden Victoria toch in en ze besluit haar verhaal voor eens en voor altijd te vertellen. Een schitterend verhaal, dat je vast blijft houden tot het einde!

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons