Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #73

Ook op een prachtige dag zoals vandaag hebben wij een Perfect Next Read. Uitgelezen? Geen probleem want wij hebben weer verse boeken voor je! Deze boeken ken je nog niet maar zullen je zeker verrassen. Leuke romans, een heerlijk kookboek of een knotsgek kinderboek. We hebben het allemaal!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

De vermiste meisjes

De vermiste meisjes

Als er een aantal tienermeisjes vermist raken in de Great Western Tiers, gaan de alarmbellen in het dorp gelijk af. Dertig jaar geleden gebeurde namelijk precies hetzelfde. De legende van ‘de Hongerige Man’ wordt nog steeds vertelt. De vondst van de meisjes, onderaan een klif, maakt de bezorgheid alleen maar groter. Waarom heeft een meisje bloten voeten en staan haar schoenen keurig bovenaan de klift? Rechercheur Con Badenhorst moet de antwoorden naar boven halen. Als outsider komt hij terecht in een omgeving vol corruptie en politieke spelletjes. Bestaat ‘de Hongerige Man’ echt of loopt er een moordenaar rond in het dorp?

Bekijk op bol.com

2.

Het laatste seizoen

Het laatste seizoen

Nu het EK is begonnen moeten we wel een goed voetbalboek toevoegen aan de PNR. Op zondag 13 mei 1984 speelde John Cruijff zijn laatste wedstrijd in een competitie. Dat deed hij in een Feyenoord shirt, de club waarmee hij dat jaar de landstitel en KNVB beker won. Hij was niet langer welkom bij zijn oude club Ajax. Arthur van den Boogaard neemt ons mee naar het laatste seizoen van de voetballegende.

Bekijk op bol.com

3.

In de spotlights

In de spotlights

Kate Morrinson leidt een dubbelleven. Naast het doodnormale meisje is ze ook de internationale popster Skyler. Dat weet alleen niemand en dat wil ze graag zo houden. Aan het begin van het schooljaar duikt er een persoon op die haar leven wil verpesten, lijkt alles kapot te gaan. Haar stalker dreigt haar dierbaren iets aan te doen als Kate de opdrachten die ze krijgt niet uitvoert. Moet Kate haar leven in de spotlights opgeven?

Bekijk op bol.com

4.

De goudsmid

Goudsmid

Parmeswar Gowricharn is in de jaren zestig een gerespecteerde goudsmid in Suriname. Maar de verhuizing, die een stap omhoog had moeten betekenen, zorgt voor meer problemen. Afgesneden van zijn klantenkring wordt het steeds moeilijker om aan werk te komen. Hij raakt al snel verslaafd aan alcohol. In dit boek verkennen we de reactie van de Hindostaanse gemeenschap op het afglijden van Parmeswar. Zijn zoon Ruben schreef dit boek en analyseert zijn gezin.

Bekijk op bol.com

5.

Mythische fietstochten in Europa

Mythische fietstochten in Europa

Zin om te fietsen? Dan is dit boek echt iets voor jou. Het deze indrukwekkende fietstochten verken je heel Europa. Een samenstelling tussen familievriendelijke uitstapjes, klassieke fietsroutes en uitdagende mountainbiketochten. Ontdek culturen, plekken en mensen op de fiets!

Bekijk op bol.com

6.

De wonderlijke wereld van de televisie

De wonderlijke wereld van de televisie

Altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat in de tv-wereld? Martin Mulder vertelt alles over zijn ervaringen als regisseur en cameraman. Hij vertelt over zijn avonturen met Mart Smeets, met wie hij op bezoek ging bij de veel belovende wielrenner Lance Armstrong. Of zijn wilde tocht naar de Antillen waar hij op bezoek ging bij Sjaak Swart. Hij beleefde ook genoeg avonturen op eigen bodem. Van Schooltv tot Sterrenshow en Piet Paulusma’s Kerstshow. In zijn veertig jaar als cameraman heeft hij de gekste dingen meegemaakt en vertelt hij op een heerlijke manier over zijn avonturen.

Bekijk op bol.com

7.

67 seconden: de graphic novel

67 seconden: de graphic novel

Will staat 67 seconden in de lift naar beneden. In zijn broek heeft hij een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat hij nu moet doen. Niet snitchen. Niet huilen. Wraak. Op iedere verdieping stapt iemand in en zo verzamelt Will een klein stukje van een groot verhaal. Is dit wel zijn bestemming? Dit bijzondere boek is nu ook als graphic novel verschenen.

Bekijk op bol.com

8.

De souk

De souk

De Libanese keuken is een feest. Kleurige en geurig zoals een souk. Libanon staat bekend als een melting pot van invloeden uit het Midden-Oosten en Europa. De keuken is de meest verfijnde van de Arabische keukens. In dit kookboek vind je vijfhonderd originele gerechten. Van lichte mezze en salades tot smaakvolle hoofdgerechten. Libanese chef-kok Salma Hage stelde dit kookboek samen op basis van haar eigen kennis en liefde voor de Libanese keuken.

Bekijk op bol.com

9.

Stinkhond  -   Stinkhond Kampioen!

Stinkhond kampioen!

De Stinkhond is weer terug! Hij ruikt naar sardientjes en ziet er niet uit. Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud. Toch is een gouden hart nog niet genoeg, de vader van Josette en Jojo wil een gouden plak zien. Hij zet de kinderen enorm onder de druk om uit te blinken in sport. Stinkhond en Plattekat proberen de kinderen te helpen. Ze organiseren de Jolympische spelen. Wie zal er kampioen worden?

Bekijk op bol.com

10.

De onfortuinlijke

De onfortuinlijke

Na de val van het naziregime vestigt Adolf Eichmann, de ‘Holocaust-architect’, zich in Argentinië. Twee jaar later wordt hij daar herenigd met zijn familie. Hij wordt beschermde door de Duitse gemeenschap daar en leidt een rustig leventje. Daaronder broeien zijn nazisentimenten en droomt hij van de oprichting van het Vierde Rijk. In dit boek volgen we de reconstructie van het leven van Eichmann. Ariel Magnus schetst een angstaanjagend portret van de wreedste oorlogsmisdadiger van het nazitijdperk.

Bekijk op bol.com