Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #75

We zitten al bij onze 75ste Perfect Next Read. De tijd vliegt! Nog altijd doen wij ons best om de verborgen pareltjes naar boven te halen. Dit lijstje gaat verder dan de bestsellers en de bekende auteurs. We proberen een podium te geven aan boeken waar jij misschien nog nooit van hebt gehoord. Ben je toe aan een nieuwe roman, thriller, lifestyle of kinderboek? Dan ben je hier op de juiste plaats!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Bloedheet

Bloedheet

Uit nieuwsgierigheid stuur je je DNA op naar een bedrijf die het vergelijkt met dat van anderen. Dat doet de achttienjarige Fee en daardoor stuit ze op een groot familiegeheim. Sinds kort woont ze op kamers met haar beste vriendin Rox en is ze druk voor de vijftigste verjaardag van haar vader. Tijdens de voorbereidingen komt ze tot een ontdekking die vele vragen bij haar oproept. Wat is er gebeurt met het familiebedrijf in Apeldoorn? Wat staat er in dat dagboek van oom Bas? Dan overlijdt er plots een familielid. Ze besluit samen met Rox op onderzoek uit te gaan.

Bekijk op bol.com

2.

Hoe mooi wij waren

Hoe mooi wij waren

Rond het dorp Kosawa aan de kust van West-Afrika boort een Amerikaanse oliemaatschappij naar olie. Zonder toezicht. Lekkende pijpleidingen zorgen ervoor dat de akkers onbruikbaar worden en dat kinderen doodziek worden door de giftige stoffen in het drinkwater. Niemand doet er wat aan totdat de inwoners van Kosawa besluiten om het heft in eigen hand te nemen.

Bekijk op bol.com

3.

Alle tijd

Alle tijd

Hun vriendschap begon bij de eindeloze avonden in hun stamcafé. Ze raakten verslaafd aan het leven en aan de saamhorigheid. Iedere dag gebeurde er wel wat in dat café. Uiteindelijk beginnen de zes mannen een bierbrouwerij in een werfkelder in Utrecht. Vijfentwintig jaar later zijn ze onderweg naar een boshut in Duitsland. Eén weekend samen voordat ze de brouwerij verkopen.

Bekijk op bol.com

4.

Kak

Kak

Klassieke musici? Dat zijn saaie, seksloze types die altijd in galakleding rondlopen, toch? Céline Huijnen schetst in haar columns hoe deze wereld echt in elkaar zit. Van Mahler tot Metoo, met een opvlieger het podium op en verloren violen. Dit is een bijzonder inkijkje voor de gewone mens in de rock-‘n-roll van de klassieke wereld.

Bekijk op bol.com

5.

De Eindeling 3 -   Overwonnen

Overwonnen

Dit is de eindstrijd. Byx en haar vrienden zetten zich schrap voor de laatste strijd tegen Murdano en Kazar. Ze moeten snel bondgenoten zoeken want vrede lijkt nog ver weg. Byx weet wat haar te doen staat en zoekt er alles aan om samen met de trouwe wobbyk Tobbel de bondgenoten te verzamelen. Zullen de twee in staat zijn om de slechteriken voor eens en altijd te verslaan?

Bekijk op bol.com

6.

Waar ik liever niet kom

Waar ik liever niet kom

Carolines hele vriendengroep gaat backpacken in Azië. Toch blijft zij volhouden dat zoiets niks voor haar is. Wat heeft ze te zoeken aan de andere kant van de wereld? Dan loopt haar relatie op de klippen en boekt ze in een vlaag van verstandsverbijstering een enkele reis naar Bangkok. Ze trekt met een grote rugzak en een stapeltje vergeelde brieven door Thailand. Ze wil antwoord op de vragen die in enveloppen zitten.

Bekijk op bol.com

7.

Geen spat veranderd

Geen spat veranderd

Als Beth stiekem langs het huis van haar oude vriendin rijdt, ziet ze iets wat haar niet los laat. De laatste keer dat zij die vriendin zag was twaalf jaar geleden. Maar nu blijkt dat er iets helemaal mis is. Flora ziet eruit zoals ze had verwacht: twaalf jaar ouder. Het zijn de kinderen die haar zorgen baren. Hoe kunnen de twee er nog precies zo uit zien als toen?

Bekijk op bol.com

8.

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Helemaal klaar met al die bestrijdingsmiddelen, vervuiling en andere troep in je tuin? Dan is dit de plek om te beginnen. In dit boek leer je genieten van je eigen, natuurlijke tuin. Leg je eigen tuin aan, zelfs als je een balkon hebt. In tien makkelijke stappen wordt je uitgelegd hoe jij een stukje bloeiende, weelderige natuur creëert.

Bekijk op bol.com

9.

De Spaanse belofte

De Spaanse belofte

Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Mateo Mendoza, erfgenaam van een enorm Spaans landgoed, heeft gevraagd of ze hem wil helpen een kwestie met zijn vaders testament op te lossen. Top! Want haar bruiloft staat gepland voor de week daarop. Snel het probleem oplossen en weer terug naar Londen en haar verloofde. Maar zoals de bij de meeste families met geld, is niet alles wat het lijkt. Er is een overvloed van geheimen, verraad en schandalen. Tijdens die zoektocht wordt ook Charlotte ingehaald door haar eigen verleden.

Bekijk op bol.com

10.

Billydishes

Billydishes

Dol op kamperen én lekker eten? Dan is dit boek echt iets voor jou. Makkelijke recepten met boodschappenlijstjes en campingtips en wandel- en fietsroutes. Alles is al voor je uitgedacht. Reis door alle twaalf provincies en geniet van de lokale keuken op je eigen camping tafel.

Bekijk op bol.com