Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #76

Speciaal voor jou hebben we ook deze week weer een nieuwe Perfect Next Read! Een lijst boordevol nieuwe of onontdekte boeken, waar jij je hart mee kan ophalen... Ben je op zoek naar een leerzaam kinderboek, spannende thriller of een fijne roman? Alles is mogelijk! In deze lijst vind je gegarandeerd waar je op zoek naar bent en zo kom je nooit zonder leesvoer te zitten. Dus, welk boek is de volgende op jouw verlanglijstje?

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

De heks van Limbricht

De heks van Limbricht

De heks van Limbricht is het adembenemende en waargebeurde verhaal van een vrouw in Limbricht. Het boek, geschreven door Susan Smit, vertelt het verhaal van Entgen Luijten die leefde aan het einde van de zeventiende eeuw. Ze beschikt over een grote kennis van de natuur, waarmee ze regelmatig haar dorpsgenoten helpt. Het noodlot slaat echter toe wanneer ze wordt beschuldigd van hekserij en de kasteelheer wil een bekentenis. Entgen geeft zich niet zomaar gewonnen en houdt stand. Een roman over de moed en eigenzinnigheid van een ongetemde vrouw!

Bekijk op bol.com

2.

Het grote ouwe lullen boek

Het grote ouwe lullen boek

Jerry Goossens en Frank van Hellemondt komen met Het grote ouwe lullenboek, een boek vol feiten en fabels over het ouder worden als man. Het leven verandert snel en voor je het weet heb je als man te maken met haaruitval, een beginnend buikje en minder uithoudingsvermogen... Daarom zijn de schrijvers daar met feiten en fabels over het ouder wordende mannenlichaam en -brein. Aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde antwoorden, interviews met deskundigen en herkenbare ervaringsverhalen weet jij straks precies wat je kunt verwachten als je ouder wordt.

Bekijk op bol.com

3.

Provence

Provence

Liefhebbers van Linda van Rijn, opgelet! In het boek Provence lijkt de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram in de Provence op het eerste gezicht een sprookje. Visagiste Nadia weet echter wel beter, ze vertrouwt de bruidegom voor geen meter. Het liefst was Nadia helemaal niet naar de bruiloft gekomen en ze houdt zich wat afzijdig. De volgende dag moet ze maar vroeg naar huis gaan! De volgende ochtend is iedereen in rep en roer. De bruidegom is namelijk verdwenen en Nadia maakt zich grote zorgen. Leila is in alle staten en wat gebeurt er als ze erachter komt dat Nadia Bram die nacht nog heeft gezien?

Bekijk op bol.com

4.

Tot aan de zon en terug

Tot aan de zon en terug

Jill Mansell, wie kent haar niet? In Tot aan de zon en terug krijgt Didi de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met haar eerste liefde, Shay Mason. Shay is destijds vertrokken en nu is Didi eindelijk gelukkig. Ze wil dan ook niet dat Shay haar leven weer overhoop komt halen. Zijn vertrek ging gepaard met een schandaal en grote geheimen, maar toch voelen ze allebei de lang weggestopte emoties weer boven komen... Zullen de geheimen verborgen blijven of komt alles uiteindelijk toch aan het licht?

Bekijk op bol.com

5.

Vlieland

Vlieland

Zin in een spannende thriller? In Vlieland van Kiki van Dijk gaat reisblogger Charlie op onderzoek uit wanneer er twee meisjes verdwijnen. Ze grijpt haar kans wanneer ze een paar nachten wordt uitgenodigd op een glamping op Vlieland. Eenmaal daar wil ze Sytze, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij, interviewen. Hij is echter onaardig en de mensen op Vlieland reageren raar wanneer Charlie naar hem informeert. Wanneer er twee meisjes verdwijnen wordt Sytze onmiddellijk verdacht. Charlie moet noodgedwongen op het eiland blijven en besluit zelf uit te zoeken wat er aan de hand is, met gevaar voor eigen leven...

Bekijk op bol.com

6.

O Canada

O Canada

Mart Smeets, auteur van het boek O Canada, reisde in de zomer van 1974 voor het eerst naar het land. Daar begon zijn liefde voor Canada, een land dat volgens hem een beetje op de USA lijkt, maar qua cultuur, politiek en bevolking heel anders is. Mart Smeets bracht een jaar van zijn leven in Canada door en in dit boek deelt hij zijn liefde voor het land met de lezers. Van prachtige bossen, lange rivieren, relaxte steden en nog veel meer... Met dit boek ontdek je Canada zoals je het land nog nooit eerder hebt gezien!

Bekijk op bol.com

7.

Maar HOE dan?!

Maar HOE dan?!

Nieuwsgierige kindervragen... Iedere ouder kent het! Vragen over lichamelijke verschillen, diversiteit, verliefdheid, vrijen en zwangerschap: het komt allemaal aan bod. Maar hoe leg je dit alles aan jouw kleintje uit? In het boek Maar HOE dan?! van Philippine van der Goes worden allerlei onderwerpen behandeld. Aan de hand van geinige weetjes, interactieve doe-tips en doordenkvragen leg jij jouw zoon of dochter precies uit wat hij of zij wil weten. Het boek helpt je antwoord te geven op alle soorten nieuwsgierige kindervragen.

Bekijk op bol.com

8.

De overlevenden

De overlevenden

De overlevenden van Alex Schulman is een intense roman over een familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden. Twintig jaar geleden heeft er een ongeluk plaatsgevonden dat de levens van drie broers voor altijd heeft veranderd. Vele jaren later keren ze terug naar het vakantiehuis waar het gebeurde en ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Zo maken de drie broers een reis naar het verleden en leren ze elkaar steeds beter kennen door hun gedeelde geschiedenis. Toch loopt de spanning tussen de broers hoog op. Welke tragedie heeft zich destijds afgespeeld en zullen de broers het verleden achter zich kunnen laten?

Bekijk op bol.com

9.

Ikigai

Ikigai

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een Ikigai, een reden van bestaan. Auteur Héctor García gaat in op een van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit eiland wonen namelijk de meest gezonde en actieve honderdjarigen. Sommigen hebben hun ikigai al gevonden, maar anderen zijn nog altijd op zoek. Daarom zijn voor dit boek honderden inwoners geïnterviewd om erachter te komen wat het geheim is voor een optimistisch en gezond leven. Nieuwsgierig geworden? Dit boek helpt je jouw ikigai te vinden!

Bekijk op bol.com

10.

Vluchtweg

Vluchtweg

Ben jij nog op zoek naar de ultieme zomerthriller? Vluchtweg van Jet van Vuuren is origineel, grappig, meeslepend en bovenal heel erg spannend. Dat belooft dus veel goeds! Tijdens een zeiltocht in Friesland verdrinkt Femke voor de ogen van haar zusje. Judy houdt een groot trauma over aan de dood van haar zus en twintig jaar later, wanneer ze haar trauma denkt te hebben verwerkt, keert ze terug naar Friesland. Tijdens haar verblijf ziet ze het ongeluk weer voor zich en denkt ze dat Femke niet door een noodlottig ongeluk om het leven is gekomen, maar is vermoord. In verwarring gaat Judy op zoek naar de waarheid en al snel stuit ze op duistere zaken en personen uit het Friese verleden. Hoe zal de waarheid zich ontvouwen en zal Judy de echte moordenaar weten te vinden?

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons