Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #77

De vakantie begint steeds dichterbij te komen. Heb jij al een stapeltje boeken verzameld die je wilt gaan lezen? In de Perfect Next Read helpen wij jou met het vinden van jouw volgende boek. Of je nou van thrillers, romans, non-fictie of iets totaal anders houdt.

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

De geheime detectives

De geheime detectives

Als Isobel Pettys ouders overlijden, moet ze plotseling weg uit haar thuisland India om bij haar oom in Engeland te gaan wonen. Tijdens haar nachtelijke wandeling op de boot, is ze getuigen van iets schokkends – iemand wordt overboord gegooid. Ze kon niet uitmaken wie de daders waren. De volgende dag lijkt er niks gebeurd te zijn. Niemand is vermist en dat zorgt ervoor dat Isobel vastberaden is om dit mysterie te ontrafelen.

Bekijk op bol.com

2.

De Lange Winter-Trilogie 1 -   Winterwereld

Winterwereld

Er is een nieuwe ijstijd aangebroken. Sneeuw valt in de zomer en gletsjers vermorzelen gehele steden in Noord-Amerika, Europa en Azië. Mensen trekken weg op zoek naar gebied dat nog wel bewoonbaar is. De mensheid balanceert op het randje van de afgrond. Wetenschappers zijn wanhopig en sturen sondes het zonnestelsel in om metingen te doen. In de buurt van Mars ontdekken ze een mysterieus object dat op weg is naar de zon. Is dit de oorzaak van de ijstijd? Misschien is het een lang uitgestorven beschaving. Er wordt besloten contact te maken maar dat loopt niet zoals gepland…

Bekijk op bol.com

3.

Mangelvrouw

Mangelvrouw

Bette van Maanen ziet haar heerlijke leven uit elkaar spatten als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Hij is een wrede en veeleisende man en zijn revalidatie zal zwaar zijn. Gelukkig is daar verpleegster Monica, een oude bekende van Bette. Niet veel later is ze meer dan Bettes steun en toeverlaat. Samen smeden een plan om zich voor eens en altijd van Lucas te ontdoen.

Bekijk op bol.com

4.

Judas 2.0

Judas 2.0

In Antwerpen wordt het lichaam van een vrouw waarvan sommige organen zijn verdwenen. Het team van commissaris Willy Vercammen, een politieman met niet al te beste reputatie, krijgt het onderzoek toegeschoven. Tijdens het onderzoek stuit Vercammen op een organisatie van loverboys die minderjarige meisjes ronselt. De overleden vrouw en de organisatie lijken met elkaar in verband te staan en dat leidt tot een ijzingwekkende ontdekking.

Bekijk op bol.com

5.

Bent ú de burgemeester?

Bent ú de burgemeester?

“Bent ú de burgemeester? Dat geloof ik niet!” Dat krijgt Joyce Sylvester te horen waarna de man weg loopt. Na een half uur stond hij opnieuw voor haar om zijn excuses aan te bieden. Hij had te laat gezien dat ze een ambtsketting droeg en had een ander beeld van een burgemeester. Zij was een ware pionier als eerste zwarte vrouw in haar functie. In deze autobiografie vertelt ze over haar leven en laat ze zien dat ze een inspiratiebron is voor alle mannen en vrouwen die, zoals ze zelf zegt, ‘eruit zien zoals ik’.

Bekijk op bol.com

6.

Lied voor de vermisten

Lied voor de vermisten

In 2011 wanneer de Arabische Lente volledig is uitgebroken heerst ook in Beiroet onrust. Huizen branden en de dertiger Amin legt zijn herinneringen vast. De gedachtes aan 1994 toen hij met zijn grootmoeder terugkeerde naar Libanon, twaalf jaar na de dood van zijn ouders. Aan zijn vriend Jafar, met wie hij door de onbekende naoorlogse wereld zwierf. Maar bovenal aan de herinnering dat dit land nooit een zekerheid zal zijn.

Bekijk op bol.com

7.

Wandert

Wandert

Wandert wil maar één ding: artiest worden zoals zijn vader. Dat ziet zijn vader totaal niet zitten en wil zelfs niet dat Wandert een instrument leert bespelen. Ondanks dat maakt Wandert ook zonder instrument weet hij van elke dag een vrolijke voorstelling te maken. Hij acteert, tapdanst en goochelt zich uit ongemakkelijke situaties. Die zijn er genoeg met een vader en moeder die er een eigen levensstijl op na houden en flink ruzie kunnen maken.

Bekijk op bol.com

8.

Robin Hood

Robin Hood

Locksley City zit in een neerwaartse spiraal sinds de laatste autofabriek is gesloten. Verlaten huizen worden vernield, de scholen en ziekenhuizen vallen van ellende uit elkaar en de politie wordt gecontroleerd door de lokale gangster Guy. Als vader Hood zich uitspreek tegen te corruptie, belandt hij al snel in een cel. Robin Hood wordt gedwongen om te vluchten. Hij verstopt zich Sherwood Forest. Hij weet zeker dat niemand hem hier zal zoeken want het boek zit vol beren, slangen en bandieten. Hij is uit op wraak maar moet eerst leren overleven in het bos.

Bekijk op bol.com

9.

Zeespiegel

Zeespiegel

Tabitha Lasley is in de dertig als ze besluit haar relatie te verbreken. Ze verlaat Londen voor Aberdeen, de oliehoofstad van het Verenigd Koninkrijk. Ze was altijd al van plan om te onderzoeken hoe mannen zich gedragen zonder vrouwen in de buurt. Een booreiland in de Noordzee lijkt de perfecte plek.

Bekijk op bol.com

10.

De vreemdelinge en de oude premiejager

De vreemdelinge en de oude premiejager

Dit boek bevat maar liefst twee verhalen. De pittige bedrijfsjurist Lorraine Washburn gaat met grote tegenzin mee op een bedrijfreisje naar Lissabon. Samen met haar collega’s verkent ze de Portugese stad en dat avontuur lijkt haar goed te doen totdat alles verandert. Het twee verhaal is die van Ed Brewster zelf. Zijn werkzame- en huwelijksleven komen abrupt tot hun einde en die nederlaag heeft hij nog niet verwerkt. Aan de Engelse oostkust maakt hij de balans op en het blijkt dat twee dingen centraal staan. Zijn leifde voor zijn ex-vrouw Sue en darts.

Bekijk op bol.com