Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #79

Het is maandag en dat betekent dat we je weer een handje mogen helpen! Om dat te doen hebben we ook deze week speciaal voor jou weer een lijst met tien boeken samengesteld. Boeken die jij kunt toevoegen aan jouw verlanglijstje voor de zomervakantie of leesvoer om lekker thuis te verslinden... Alles is mogelijk! Wij hebben weer tien verhalen verzameld waar jij voorlopig weer even mee vooruit kan. Dus, welk boek is deze week jouw favoriet?

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Na Emma

Na Emma

Het boek Na Emma is geschreven door Joost Prinsen. In het boek doet de schrijver verslag van de twaalf maanden na de dood van zijn vrouw. Het verhaal is opgebouwd uit verschillende kleine scènes. Een eerbetoon aan Emma, door haar liefdevolle man, dochters en alle andere mensen die Emma ooit hebben gekend. Leer Emma als lezer kennen door de verschillende anekdotes en scènes die zijn opgeschreven door haar man, opdat we Emma nooit vergeten.

Bekijk op bol.com

2.

Na regen komt zonneschijn

Na regen komt zonneschijn

Na regen komt zonneschijn van Alexandra Elle is een boek vol levenslessen. De auteur vertelt je in slechts vijftien lessen hoe je twijfel kunt ombuigen naar zelfliefde. Wil jij weten hoe je sterker kunt zijn dan de belemmeringen op je pad, wat het leven ook brengt? Dan is dit hét boek voor jou! Door haar eigen verhaal te delen is de auteur een inspiratiebron voor haar lezers. Een warm en eerlijk verhaal, vol inzichten over verlies, angst, lef, liefde en heling, dus!

Bekijk op bol.com

3.

Papyrus

Papyrus

Een ode aan het geschreven woord. Dat is wat het boek Papyrus van Irene Vallejo is! De auteur legt op een fascinerende manier verbanden tussen de moderne tijd en oude teksten en mythen. Het boek is een van de mooiste uitvinden ter wereld. Met een boek kun je namelijk door middel van woorden door tijd en ruimte reizen en kunnen we kennis opdoen over wat zich dertig eeuwen geleden heeft afgespeeld. De schrijfster neemt je mee op het reis door het leven van dit fascinerende gebruiksvoorwerp en maakt van Papyrus een prachtige ode aan het geschreven woord. Het boek laat zien hoe individuele levens en maatschappijen zijn beïnvloed en gevormd door boeken!

Bekijk op bol.com

4.

De tunnel

De tunnel

De tunnel van Anna Woltz is een spannend verhaal dat zich afspeelt in Londen. Quinn is vijftien jaar oud en van huis weggelopen met een tas vol juwelen om de wereld te veranderen. Hij is niet de enige, samen met Jay, Sebastian en Ella vertellen ze ieder hun eigen verhaal. Ze leren elkaar kennen, diep onder de grond in de tunnels van de Ondergrondse. Kortom, een razend spannend en aangrijpend boek voor lezers die wel van een beetje spanning houden!

Bekijk op bol.com

5.

Willem die Madoc maakte

Willem die Madoc maakte

Liefhebbers van geschiedenis, verzamelen! Willem die Madoc maakte van Nico Dros is een verhaal over geschiedenis. In 1196 halen kustvissers een peuter uit de branding en het kind blijkt de enige overlevende van een schipbreuk te zijn. De jongen brengt zijn jeugd door in een klooster vlakbij Brugge. Wanneer hij ouder is vlucht de jongen, genaamd Madoc, om zijn familie terug te vinden. Zo ontvouwt zich het verhaal van een bloedstollende roman over de uitdagingen van de middeleeuwen en de raadselachtige middeleeuwer: Madoc.

Bekijk op bol.com

6.

De Koffietrilogie 1 -   Corinnes toekomst

De Koffietrilogie 1 - Corinnes toekomst

Het boek Corinnes toekomst is het eerste deel in De Koffietrilogie van schrijfster Paula Stern. Wanneer Eberhard Ahrensberg terugkeert van de oorlog, vindt hij een verloren thuis en verbroken familiebanden. Eberhard probeert zijn gezin desondanks te onderhouden en daarom begint hij koffie te smokkelen. Tientallen jaren later is Corinne de erfgenaam van het beroemde koffieimperium Ahrensberg. Samen met haar broer runt ze het bedrijf en als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze haar verleden uit te zoeken. Ze vindt een familiegeschiedenis vol geluk, verraad en vechtlust...

Bekijk op bol.com

7.

Hard land

Hard land

Hard land is de nieuwe, grote roman van Benedict Wells. De moeder van de vijftienjarige Sam is ziek en zijn werkloze vader weet zich hier geen raad mee. Sam neemt een vakantiebaantje in een oude bioscoop om zijn thuissituatie te ontvluchten en zo ontvouwt zich een magische zomer. Hij maakt vrienden, wordt verliefd en is niet langer een onopvallende buitenstaander. Als zijn moeder overlijdt komt er een abrupt einde aan zijn magische zomer en hij wordt plotseling gedwongen volwassen te worden.

Bekijk op bol.com

8.

Onder de bomen 2 -   Zomerloof

Onder de bomen 2 - Zomerloof

Zomerloof is het tweede deel in de sprankelende Onder de bomen-serie van auteur Jackie van Laren. Het verhaal speelt zich af in de Nederlandse natuur en de stoere, vrouwelijke boswachter Sylvie speelt de hoofdrol. Sylvie begint zich samen met haar dochter Ties al aardig thuis te voelen in hun nieuwe woonplaats. Beide vrouwen zijn verliefd en kunnen hun geluk niet op. Toch blijkt niet alles zo vredig te zijn in het natuurgebied De Grote Weijde. Sylvies vriendschap met Freek verdiept zich en al snel blijkt dat ze elkaar op meerdere vlakken nodig zullen hebben om de toekomst van het landgoed veilig te stellen.

Bekijk op bol.com

9.

Aquitanië

Aquitanië

In Aquitanië van Eva García Sáenz de Urturi wordt de hertog van Aquitanië dood aangetroffen. Zijn dood lijkt geen ongeluk te zijn en zijn dochter Eleonara wil wraak. Zij trouwt met de zoon van degene die volgens haar de moordenaar van haar vader is, maar de koning sterft tijdens de bruiloft onder gelijke omstandigheden. Tientallen jaren eerder wordt een onbekende jongen door vijf moeders achtergelaten in een bos. Hij zal later een van de meest uitzonderlijke mannen van middeleeuws Europa worden. Heeft hij iets met de moorden te maken?

Bekijk op bol.com

10.

Wedden dat ik blijf

Wedden dat ik blijf

Wedden dat ik blijf van Marijke Vos is een perfect boek voor liefhebbers van feelgood! Debby en haar zus Hilde sluiten een weddenschap, namelijk wie als eerste een mooi huis vindt. Zo komen de vrouwen beiden op een idyllische plek terecht, maar hun nieuwe levens blijken al snel niet zo gelukkig als ze hadden gehoopt. Vijandige dorpsbewoners en onverwachte verrassingen gooien roet in het eten. Maar misschien weten de vrouwen het eens zo rustige dorp voor zich te winnen, evenals de ontzettend leuke dierenarts...

Bekijk op bol.com
Profielfoto pauline dons
Pauline Dons