Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #80

Heb je alles uitgelezen en ben je toe aan iets nieuws? Of ben je gewoon op zoek naar nieuwe pareltjes? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze Perfect Next Read delen we tien boeken die een mooi verhaal bevatten en de moeite waard zijn om gelezen te worden! Welk boek is jouw favoriet?

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Ik ben een eiland

Ik ben een eiland

Tamsin Calidas is een dertiger met een baan in de media, die in de hippe Londense wijk Notting Hill woont. Niks bijzonders. Tot zij en haar man besluiten hun leven in de stad te verruilen voor het onbekende van een klein Schots eiland in de Hebriden. Landelijk, rustig en idyllisch is het beeld dat ze voor ogen hebben. Toch blijkt dit tegen te vallen. De gesloten eilanders zitten niet te wachten op stedelingen, het kind waarnaar ze verlangden komt niet, het weer is onstuimig en het leven zwaar. Hun huwelijk overleeft de storm niet en loopt op de klippen. En dat is nog maar het begin van de ellende die Calidas zal moeten doormaken. Armoede, een traumatisch verlies en ziekte stellen haar op de proef. Naarmate de tijd verstrijkt verliest Calidas zich in het landschap om haar heen. Het is precies die natuur die verlossing brengt. Ik ben een eiland is een boek over eenzaamheid, veerkracht en ook zelfontdekking.

Bekijk op bol.com

2.

Groen geluk

Groen geluk

Zou jij wat meer willen weten over het scheiden van afval of ben je geïnteresseerd in duurzame cosmetica? Dan is dit boek een goede tip voor jou. In Groen geluk van Esther de Beer leer je van alles over tuinieren, vervoer, het scheiden van afval, upcycling en ook kleding. Heb jij niet zo’n zin om grote aanpassingen te doen in jouw leven of bakken met geld uit te geven? Mooi! Met Groen geluk krijg je allerlei leuke tips die gemakkelijk uit te voeren zijn en waar je niet eens zoveel geld voor hoeft uit te geven.

Bekijk op bol.com

3.

Lonneke en Raf  -   Alleen een beetje verliefd misschien

Lonneke en Raf - Alleen een beetje verliefd misschien

Een waargebeurd verhaal, eerlijk, ongepolijst en ook geestig. Lonneke van Engelen deelt in Alleen een beetje verliefd misschien, het eerste deel van zeven heftige jaren. “Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee jonge kinderen, een goede baan, een tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar. Dacht ze... Ik haal een nat doekje over de vette pindakaasstrepen. Meneer komt de keuken in. Hij zegt niks. Pakt zijn spullen en wil weglopen. Zonder het ooit gedacht te hebben, flap ik eruit: 'Wat ís er toch met jou? Heb je een ander of zo?' Gemeen lachend kijkt hij me aan. 'Nee dat niet. Alleen een beetje verliefd misschien...' ...en toen gaf ze zich over. Aan een hopeloze verliefdheid. Op een collega, de knapste van kantoor. Ze is er voor gegaan. Zonder zekerheid, zonder garantie. Met vurige seks, ruzie, verraad, een scheiding, verdriet, twee rechtszaken, drie verhuizingen en een ontslag tot gevolg. Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar... Het kan snel gaan.”

Bekijk op bol.com

4.

Leef meer, denk minder

Leef meer, denk minder

Zit jij in een dip? Dan is Leef meer, denk minder wat voor jou. De oorzaak van een dip is vaak dat je te veel denkt en, geloof het of niet, dat helpt niet. We analyseren er op los; denk maar aan dingen die je hebt gezegd, hebt gedaan of een beslissing die je nog moet nemen. In dit boek van Pia Callesen vind je een strategie om de teugels weer in handen te hebben én je daardoor weer goed te voelen.

Bekijk op bol.com

5.

Het leven van een Loser 15 -   Kopje-onder

Het leven van een Loser 15 - Kopje-onder

Het is zomervakantie, dus een kinderboekentip kan natuurlijk niet ontbreken. Het vijftiende deel van de Het leven van een loser boekenserie is verschenen en kan niet ontbreken op het boekenlijstje van jouw (klein)kind. Familie Botermans is op zoek naar avontuur en reist met de camper door het land. Wanneer ze stranden op een camperpark slaat de vakantiestemming om. Is de vakantie nog te redden?

Bekijk op bol.com

6.

De kleine theewinkel in Tokio

De kleine theewinkel in Tokio

Wanneer reisblogger en fotograaf Fiona een reis naar Japan wint, onder begeleiding van een bekende Japanse fotograaf, kan ze haar geluk niet op. Al dat geluk maakt plaats voor een grote schrik als ze niet door Yutaki Araki wordt opgehaald, maar door de man die tien jaar eerder haar hart brak. Tot haar opluchting herkent Gabe haar niet, maar het beloven een paar zware weken te worden. Of blijkt het dat Gabe naast arrogant ook erg aardig kan zijn? Duik in de Japanse manier van leven en theeceremonies met het boek De kleine theewinkel in Tokio van Julie Caplin, auteur van Het kleine café in Kopenhagen.

Bekijk op bol.com

7.

Het geheim van lange liefde

Het geheim van lange liefde

In Het geheim van lange liefde bespreekt Werner Bartens de grote vragen die iedereen met een lange relatie zichzelf wel eens stelt. Kun je ingesleten patronen veranderen? Hoe houd je je relatie goed als er bijvoorbeeld een kind op komst is, de kinderen op zichzelf gaan wonen of het pensioen in zicht komt? Het geheim van lange liefde geeft hier antwoord op! Het laat je niet alleen zien hoe een goede relatie werkt, maar ook waarom mensen met een lange relatie gezonder en ook gelukkiger zijn.

Bekijk op bol.com

8.

Dwaalspoor

Dwaalspoor

Toe aan spanning? Lees dan Dwaalspoor van Suzanne Vermeer! Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Silvia op die plek heeft gezien. Silvia blijft volhouden dat ze onschuldig is en roept hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Bekijk op bol.com

9.

De Zoete Zusjes gaan op vakantie

De Zoete Zusjes gaan op vakantie

Ook de Zoete Zusjes hebben vakantie! Waar gaan Saar en Janna dit jaar hun spannende avonturen beleven? Ga met de Zoete Zusjes mee op vakantie naar een prachtig eiland. Je kunt er strandjutten, ijsjes eten, fietstochten maken, mee met de vissersboot, wadlopen en zelfs zeehonden zien. En wat vindt Saar in zee? Is dat soms flessenpost? Het wordt echt een vakantie om nooit te vergeten!

Bekijk op bol.com

10.

De beller op lijn vier

De beller op lijn vier

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio; ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen. Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen? Je leest het in de spannende De beller op lijn vier van J.D. Barker.

Bekijk op bol.com