Header PNR winter
Header PNR winter
Toplijsten

Perfect Next Read #8

Afgelopen zaterdag is de boekenweek weer begonnen. De boekenweek staat dit jaar in het teken van Rebellen en Dwarsdenkers. Daarom hebben wij deze week een lijst samengesteld voor de dwarsdenkers en rebellen onder ons. In Wij bepalen de toekomst laten Christiana Figueres en Tom Rivett-Carnac ons weten wat wij als mens moeten doen om de aarde te redden. In de inspirerende biografie Zeg nooit nooit van Stig Broeckx en Thijs Delrue laat Stig de doktoren en de lezers verstelt staan van zijn comeback na een zware val.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #8' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 16 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten


Wie schreef in 2016 het Boekenweekgeschenk en wat was de titel van het geschenk?

PRIJSVRAAG VAN PNR #8

1.

Wij bepalen de toekomst

Wij bepalen de toekomst

Wij bepalen de toekomst van Christiana Figueres en Tom Rivett-Carnac bespreekt de huidige stand van zaken als het gaat om de klimaatverandering en de toekomst van de aarde. Christiana Figueres en Tom Rivett-Carnac zijn de voorlopers als het gaat om het klimaat. De historische klimaattop in Parijs en het sluiten van het Akkoord in Parijs lag in hun handen. In het boek richten zij zich op alle lezers, want het klimaat bepaalt onze toekomst. Zij schetsen twee verhalen, waarin zij de toekomst van de aarde duidelijk maken. Het eerste verhaal is hoe de wereld eruit ziet als we nu niks doen aan de CO2 uitstoot. Het andere verhaal gaat over hoe de aarde eruit ziet als we een CO2 neutrale wereld hebben. Want niet alleen wij hebben hier last van, maar ook de generaties na ons.

Bekijk op bol.com

2.

Zeg nooit nooit

Zeg nooit nooit

28 mei 2016 zal voor wielrenner Stig Broeckx altijd in zijn geheugen staan als een dag waarop zijn wielrennersdroom in duigen viel. Hij valt op zijn hoofd door een inhaalmanoeuvre door een motard in de derde etape van de Baloise Belgium Tour. Broeckx belandt in een coma. Zijn ouders krijgen te horen dat er geen positief toekomst perspectief is voor hun zoon. Maar ondanks het negatieve toekomstbeeld wordt hij toch wakker en behaalt hij de doelen die doktoren nooit voor mogelijk hadden gehouden. Zeg nooit nooit van Stig Broeckx en Thijs Delrue, gaat over de hoop en angst, het optimisme maar ook het realisme en over de kracht van het lichaam en de brein.

Bekijk op bol.com

3.

De plotters

De plotters

In het spannende boek De plotters van Un-Su Kim leer je de jongen Reseng kennen. Toen hij een jonge jongen was werd Reseng geadopteerd door de misdadiger Oude Wasbeer. Hij groeide op in de bibliotheek van de Oude Wasbeer. Hier kwam hij dagelijks in aanraking met huurmoordenaars, huurlingen en premiejagers. Door de gebeurtenissen zou je denken dat hij later ook in dit circuit terecht zal komen. Totdat hij de regels breekt. Is hij nu de volgende die wordt geliquideerd?

Bekijk op bol.com

4.

Tussen twee vuren

Tussen twee vuren

Tussen twee vuren van Joshua Yaffa neemt je mee in het hedendaagse leven in Rusland. Doormiddel van een meeslepende rondreis door Rusland, leer je acht Russen kennen. Zij hebben hun carrière en identiteit gevormd in de nasleep van de Sojvet-Unie en in de schaduw van Poetin. De acht vertellen allemaal hun verhaal over hoe zij tussen twee werelden leven. Aan de ene kant de staat die hoge eisen stelt aan de bevolking en aan de andere kant hun eigen ambities. Zij begrijpen dat als ze hun ambities willen waar maken, dat ze moeten samenwerken met de overheid. Hun verhalen zorgen ervoor dat je als lezer een kijk krijgt in het leven waar veel over wordt gesproken maar die niemand echt begrijpt.

Bekijk op bol.com

5.

Hardlopen met Sherman

Hardlopen met Sherman

In de biografie Hardlopen met Sherman van Christopher McDougall lees je het unieke verhaal over de samenwerking tussen mens en ezel. McDougall adopteerde de ezel Sherman. Hij kwam er al snel achter dat de ezel slecht kon bewegen en dat hij door zijn eerdere baas verwaarloosd was. De buren wisten wel raad met zo'n ezel. Zij vertelde aan Christopher dat hij Sherman een taak moest geven, zodat hij weer een doel kreeg om te leven. Om mentaal en fysiek te genezen gaat hij met zijn ezel meedoen aan een burro-race. In zulke races moeten mens en ezel samen door berglandschappen en beken rennen. Tijdens de trainingen sluiten steeds meer mensen zich aan bij de hardloopclub van McDougall. McDougall beschrijft in het boek hoe een gemeenschap een ezel helpt om er weer boven op te komen. Daarnaast laat hij de lezer ook gelijk weten hoe belangrijk een dierenleven is.

Bekijk op bol.com

6.

Omstandigheden

Omstandigheden

De bekende auteur Koos van Zomeren vertelt in zijn nieuwe roman Omstandigheden het verhaal van Ronald Walvaren. Walvaren had de beste boekhandel van zijn stad. Als hij met zijn dochter naar Duitsland vertrekt om daar tot rust te komen, gaat hij nadenken over zijn leven. Een van de dingen die hij probeert te doen in Duitsland is om te leven met de natuur en de gedachten aan zijn dochter te koesteren. De roman geeft je ook een boodschap mee: laat je niets wijsmaken mensen, er is geen fuck aan om oud te worden.

Bekijk op bol.com

7.

Bot 1 -   Bot. Kleine robot. Groot avontuur.

Bot 1 - Bot. Kleine robot. Groot avontuur.

In Bot Kleine robot. Groot Avontuur. van Shane Hegarty ga je met Bot, een schattig, kleine en aaibare robot mee op avontuur. Bot wordt op een dag wakker op de schroothoop. Hij komt erachter dat er een barst in zijn scherm zit en dat hij slechts een paar dingen kan herinneren. Een van de dingen die hij nog zeker weet is dat hij eigendom was van Roos en dat zij hem niet zomaar weg zou doen. Bot is vastbesloten om Roos terug te vinden, maar hoe hij doet moet doen weet hij alleen nog niet.

Bekijk op bol.com

8.

Gina Harte 1 -   Stil maar

Gina Harte 1 - Stil maar

Zin in een spannende thriller, dan ben je bij Stil Maar van Carla Kovach aan het goede adres. Deze thriller neemt je mee in de ontvoering van Deborah Jenkins. Als Jenkins in de stromende regen op weg is naar huis, wordt ze aangesproken door een man in een busje. Hij biedt haar een lift aan, al snel wordt ze gedrogeerd en het busje in getrokken. Als ze wakker wordt, ziet ze dat ze is vastgebonden aan haar enkel en dat ze vast zit in een koude en donkere kamer. Detective Gina Harte is bekend met de zaak. Als het onderzoek naar Deborah niks oplevert wordt ze dood verklaard. Na vier jaar wordt er op de drempel van de bibliotheek een baby te vondeling gelegd. Een anonieme tipgever belt de politie om te vertellen dat ze een dna-test moeten doen om achter de identiteit van de moeder te komen. Harte is al snel aanwezig bij de bibliotheek, maar wat zij niet verwacht en waar zij niet op voorbereid is, is het feit dat de baby het kind is van de vermiste Deborah. Dit betekent dat Deborah nog leeft, maar waar?

Bekijk op bol.com

9.

Crescent City 1 -   Huis van aarde & bloed

Crescent City 1 - Huis van aarde & bloed

De bekende bestsellerauteur Sarah J. Maas is begonnen met een nieuwe boekenreeks. In het eerste boek Huis van aarde en bloed van de Crescent City-serie kom je terecht in de bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet samenleven. In de moderne stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan (half mens en half Fae) behoort tot het eerste huis, dat is het huis van aarde en bloed. Samen met haar vrienden geniet Quinlan volop van het leven in Cresent City. Maar een moord zorgt ervoor dat het leven in de stad op zijn kop komt te staan. Quinlan moet samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Anthalar de moord oplossen. Haar pogingen om de moord op te lossen, zorgen ervoor dat er meer in beweging komt dan haar lief is.

Bekijk op bol.com

10.

De vrouw in het meer

De vrouw in het meer

Een moord op een jonge Afro-Amerikaanse vrouw houdt middagkrant redacteur Maddie Schwartz bezig in het boek De vrouw in het meer van Laura Lippman. Schwartz had tot een jaar geleden nog een gelukkig leven, een goed huwelijk en had alles wat haar hartje begeerd. Nu heeft ze , na een huwelijk van twintig jaar, er een punt achter gezet. Zij is vastbesloten om haar dromen uit haar jeugd waar te maken, zodat ze haar leven weer zin kan geven. Schwartz krijgt een baan bij de middagkrant en gaat zich verdiepen in een zaak van een vermoorde vrouw. Cleo Sherwood blijkt de vermoorde vrouw te zijn. Het onderzoek brengt haar in contact met de mensen die een rol hebben gespeeld in het leven van Sherwood. Maar doordat ze nog verder gaat graven in de verhalen van de mensen zorgt zij niet alleen voor veel ellende en onrust in hun leven maar ook in dat voor haarzelf.

Bekijk op bol.com