Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #81

Het is weer maandag! Tijd voor een nieuwe Perfect Next Read vol boeken die je kunnen inspireren. Ben jij op zoek naar een goede thriller, mooie roman of juist een non-fictie boek? We hebben voor ieder wat wils, dus kijk in onze collectie van deze week en zet het boek op jouw verlanglijstje. Fijne dag!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Koken op de Big Green Egg

Koken op de Big Green Egg

De zon komt weer tevoorschijn en het wordt wat warmer; tijd voor een lekkere barbecue. Dat doe je natuurlijk op een Big Green Egg met dit nieuwe kookboek van James Whetlor. Dit boek laat zien wat er allemaal mogelijk is met deze buitenkeuken. Je leert van alles over het aansteken en gebruiken van de Big Green Egg, maar ook bereidingstechnieken en gerechten. Zo leer je bijvoorbeeld een tarbot klaar te maken en lekkere kippenvleugeltjes te serveren. Jammie!

Bekijk op bol.com

2.

Zwanenzang

Zwanenzang

Zwanenzang; een psychologische en razend spannende thriller van Karin Fossum. Een alleenstaande moeder vindt een verontrustende tekening in de slaapkamer van haar zoon. Een jonge man en een tiener ontmoeten elkaar toevallig in het bos van de Svartlandsskog. De volgende dag wordt de zestienjarige Gritt dood aangetroffen in hetzelfde bos. Wat hebben deze drie toevallige gebeurtenissen met elkaar te maken? Je leest het in Zwanenzang!

Bekijk op bol.com

3.

De tunnel

De tunnel

Anna Woltz schreef een nieuw boek voor alle enthousiastelingen na het lezen van Honderd uur nacht. In De tunnel bevinden we ons in Londen, september 1940. Quinn is vijftien jaar oud en van huis weggelopen met een tas vol juwelen. Ze wil de wereld veranderen. Jay is alles kwijt, dus regels kunnen hem gestolen worden. Sebastian is Quinns grote broer, maar ze noemt zijn naam niet. Voor zijn familie bestaat hij niet meer. Ella van veertien vertelt het verhaal. Ze is net een jaar ziek geweest en voelt zich onzichtbaar – maar dan komt de tunnel. In De tunnel lees je het verhaal van deze tieners die elkaar leren kennen diep onder de grond, in de tunnels van de Ondergrondse waar zij elke nacht schuilen voor de bommen die de stad verwoesten. Dit is hun verhaal.

Bekijk op bol.com

4.

Werkgeluk

Werkgeluk

De meeste uren van ons leven brengen we door op het werk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat negen op de tien mensen zich niet betrokken voelen bij hun werk en dat de meesten zich tijdens het werken niet goed voelen. Dat is niet alleen slecht nieuws voor de werknemers, maar ook voor de werkgevers. Ons werkgeluk is ook nog eens bepalend voor ons levensgeluk en nodig voor bedrijven die goed willen presteren. Dajo de Prins legt je in Werkgeluk uit wat werkgeluk is, waarom werken velen ongelukkig maakt en wat we moeten doen om meer geluk te krijgen vanuit ons werk. Dit is een handig boek voor alle starters, werknemers die meer voldoening in hun werk zoeken of voor bedrijven die het werkgeluk willen stimuleren. Vind jouw geluk!

Bekijk op bol.com

5.

Noem geen namen

Noem geen namen

Noem geen namen is de indrukwekkende roman van historicus en presentator Astrid Sy over drie jonge vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen uit handen van de nazi’s redden. Astrid kwam op het idee voor dit boek toen ze las over de moedige jonge vrouwen en mannen die in de oorlog betrokken waren bij het smokkelen van opgepakte Joodse kinderen in de Crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam.

Bekijk op bol.com

6.

Een tweede pad

Een tweede pad

Wanneer het vliegtuig waarin Dawn zich bevindt naar beneden stort en ze denkt dat dit het laatste uur van haar leven zal zijn, realiseert ze dat ze niet aan haar echtgenoot of tienerdochter denkt, maar aan een onbegaan pad van 15 jaar geleden. Dawn overleeft de crash en begint met een zoektocht naar antwoorden over de weg die ze 15 jaar geleden heeft achtergelaten. Nu het lot haar een tweede kans biedt, lijkt ze niet meer zo zeker van de keuzes die ze heeft gemaakt. Terwijl de twee verschillende uitkomsten zich aandienen, steken ook de weggestopte twijfels en geheimen de kop op... Jodi Picoult schreef Een tweede pad; een roman over de keuzes die de koers van ons leven bepalen.

Bekijk op bol.com

7.

LILY

LILY

Buiten is het vijftig graden. De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus – of erger: een vieze schimmel. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe, en is altijd druk als een van de bekendste influencers van haar tijd. Wanneer ze op vakantie halsoverkop verliefd wordt op de knappe mopperpot Samuel, stort ze zich in een knettergek avontuur om zijn hart te veroveren. Waar ze niet op gerekend had, was de harde waarheid over het leven dat ze leidt. Een ontdekkingstocht die niet alleen haar bestaan, maar dat van elke jongere op de planeet op z’n kop zal zetten. Een meisje dat alles heeft, geeft haar prinsessenleventje op voor de liefde. Ze krijgt er een verpletterende verantwoordelijkheid voor in de plaats. Je leest het in LILY van Tom de Cock.

Bekijk op bol.com

8.

peppa pig  -   Peppa's Zoekboek

peppa pig - Peppa's Zoekboek

Is jouw kind dol op Peppa Pig? Dan is dit prentenboek een fijn boek voor in de vakantie. In dit luxe zoekboek kom je alle vriendjes van Peppa tegen. Terwijl alle vriendjes in de speeltuin samen spelen, ga jij op zoek naar de knuffel van George of het vriendje op de schommel. En zie je ook Suzie Schaap, het beste vriendinnetje van Peppa? Een zoekboek voor kinderen vanaf 3 jaar.

Bekijk op bol.com

9.

Time to eat

Time to eat

Heb jij een druk leven en merk je dat het soms lastig is om een goed vullende en gezonde maaltijd op tafel te zetten? Dan is Time to eat een perfect kookboek voor jou. Nadiya Hussain geeft je meer dan 100 lekkere en tijdbesparende recepten. Bak krokante pizza’s met harissabonen, maak je eigen avocadopesto, bereid een visstoof met chorizo of ga voor grapefruittiramisu. Je zult hoe dan ook je vingers aflikken met deze lekkere gerechten! Leer de beste tips van Nadiya omtrent besparen én eten bewaren. Maar ook hoe je het eten van de dag daarvoor weer kunt gebruiken voor de volgende maaltijd.

Bekijk op bol.com

10.

Loslopen

Loslopen

Laura van der Haar heeft altijd onrust in haar hoofd. Ze is er nooit van overtuigd dat ze het juiste doet. Tot de dag waarop ze haar kantoorbaan gedag zegt en een hond neemt: Takkie. Samen lopen ze stad en land af. Soms zijn ze in de kroeg, het bos of de bus. Overal snuffelen ze rond en ze maken altijd wel iets buitengewoons mee. Het uitlaten werkt als een soort therapie. Loslopen is een feest der herkenning voor hondenbezitters, leunstoelreizigers, vechtsporters, hangjongeren, bierdrinkers en wandelaars.

Bekijk op bol.com