Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #82

Een nieuwe week is van start gegaan! Daar horen natuurlijk nieuwe boeken bij die een kans maken om op jouw boekenlijst te komen. Deze week hebben we een kookboek waarbij je Italië naar huis laat komen, een spannende thriller waarbij er natúúrlijk een leugenaar aanwezig is of juist een kinderboek over de brandweer. Aan welk boek heb jij zin om te beginnen?

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven. Wil je toch graag een boek winnen? Houd dan tot die tijd vooral onze winacties op woensdag in de gaten.

1.

Hij & zij

Hij & zij

Wanneer er een vrouw wordt vermoord in het Britse plaatsje Blackdown, wordt verslaggever Anna Andrews aan de zaak gekoppeld. Op het moment dat ze verslag moet uitbrengen wordt ze afstandelijk. Rechercheur Jake Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, totdat hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek. Er zitten twee kanten aan dit verhaal. Iemand liegt. Je leest het in Hij & Zij van Alice Feeney.

Bekijk op bol.com

2.

Hotel Flanagans 2 -   De dochters van Hotel Flanagans

Hotel Flanagans 2 - De dochters van Hotel Flanagans

Na het eerste deel Welkom bij Hotel Flanagans is daar nu het glamoureuze vervolg: De dochters van Hotel Flanagans. Het hotel van Linda Lansing wordt inmiddels gerund door de beste vriendinnen Emma en Elinor. Er is alleen een obstakel die de vriendschap ingewikkeld maakt. Emma’s dochter Frankie is het kind van Elinors man Sebastian. Elinor is hier niet van op de hoogte. Wanneer Frankies gehate halfzus Billie opeens hulp nodig heeft, dreigen alle geheimen aan de oppervlakte te komen.. Je leest het in deze nieuwe roman van Åsa Hellberg.

Bekijk op bol.com

3.

Kamerkatten

Kamerkatten

Ben jij gek op katten én heb je een kamerkat? Dan is dit boek van Liesse Ella Van Der Velden wellicht interessant voor jou! In Kamerkatten krijg je praktische tips voor de verzorging, voeding en training van binnenhuiskatten. Hoe kun je het beste je huis inrichten? Hoe erg vinden kamerkatten het om alleen te zijn? En heeft een kamerkat een grotere kans op overgewicht? Genoeg vragen én antwoorden om je kamerkat gelukkig te maken.

Bekijk op bol.com

4.

Het weekend

Het weekend

Jude, Wendy, Adele en Sylvie zijn al hun hele leven vriendinnen. Hun vriendschap is zo sterk als een huis en voelt als een warm bad, maar wanneer Sylvie overlijdt zakt de grond onder hun voeten vandaan. Jaarlijks komen de vriendinnen bijeen om een weekend in Sylvies strandhuis te spenderen. Dit keer komen ze niet om te feesten, maar om alles op te ruimen voor de verkoop van het huis. Tijdens het opruimen komen er frustraties uit het verleden naar boven. Opvliegende karakters, te veel wijn en ongenode gasten zorgen voor een afstand tussen de vriendinnen. Zal het nog goed komen? Het weekend van Charlotte Wood is door The Times uitgeroepen tot Boek van het jaar 2020.

Bekijk op bol.com

5.

Elfhame 3 -   De verbannen koningin

Elfhame 3 - De verbannen koningin

In het laatste deel van de Elfhame-trilogie probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als ze iets heeft geleerd van het verraad van Cardan, dan is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Wanneer haar tweelingzus Taryn onverwacht én in levensgevaar op de stoep staat, krijgt Jude een idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen. Zin in fantasy, verraad en liefde? Dan is De verbannen koningin van Holly Black iets voor jou!

Bekijk op bol.com

6.

Spuit Elf wordt brandweerolifant

Spuit Elf wordt brandweerolifant

Lezen jullie thuis graag Hé, wie zit er op de wc?, dan is Spuit Elf wordt brandweerman, van Harmen van Straaten, ook wat voor jullie! In de brandweerkazerne gaat het alarm. De brandweerolifanten roetsjen langs de paal naar beneden en springen op hun wagens. Maar Spuit Elf is weer eens te laat. Hij slaapt door alles heen, zit net met een boek op de wc of is zijn helm kwijt. Hoe kan Spuit Elf toch brandweerolifant worden?

Bekijk op bol.com

7.

Léonie

Léonie

In 1921 werd jonkvrouw Léonie Keingiaert de Gheluvelt de eerste vrouwelijke burgemeester van België. In het landelijke Geluveld, tussen Menen en Ieper, raakte ze verwikkeld in talrijke intriges. De burgemeester botste er onder andere frontaal met de dorpspastoor. Was ze een grote weldoenster, een feministe avant la lettre of een vurig tegenstander van de kerk? Ondanks de veranderende maatschappij blijft Léonie vasthouden aan de adellijke privileges van voor de Eerste Wereldoorlog. Als dame de noblesse werd ze een eeuw te laat geboren, als vrouw in de politiek wellicht te vroeg. Léonie, een boek van Karen Derycke.

Bekijk op bol.com

8.

Big Mamma's Cucina Popolare

Big Mamma's Cucina Popolare

Haal de Italiaanse keuken naar huis met Big Mamma’s Cucina Popolare. In dit overheerlijke kookboek staan wel meer dan 130 recepten die makkelijk te bereiden zijn. Denk aan echte Italiaanse klassiekers of juist met een moderne twist. De Italiaanse chef-koks van Big Mamma koken volgens de tradities van hun mama's maar met een hedendaags signatuur. Denk aan risotto pera’more met gorgonzola, peer en walnoot. Tiramisu met een twist of asperges met parmezaancrème. Wij krijgen er honger van! Dit kookboek is een musthave voor iedereen die de Italiaanse keuken omarmt.

Bekijk op bol.com

9.

Didn't See That Coming

Didn't See That Coming

Het leven gaat niet altijd over rozen en dat weet Rachel Hollis. Ze schreef het boek Didn’t see that coming. Ze laat zien hoe ze de moeilijke momenten in haar leven heeft kunnen omarmen als een leerervaring. De keuze ligt bij jou hoe je ermee omgaat en hoe je dit omdraait in een ervaring rijker. Hollis helpt je met haar kenmerkende humor, ontwapenende eerlijkheid en mooie anekdotes!

Bekijk op bol.com

10.

Little Liars Club 5 -   De verschrikkelijke oudjescruise

Little Liars Club 5 - De verschrikkelijke oudjescruise

In het vijfde deel van de Little Liars Club – De verschrikkelijke oudjescruise, ontdekt Ides dat opa zijn auto aan een van zijn kleinkinderen wil schenken. Ides is vastbesloten om het favoriete kleinkind te worden. Dit doet hij alleen voor de auto hoor, opa is tegenwoordig een ouwe zeur. Hij stemt toe om met opa op reis te gaan, want dat is wat favoriete kleinkinderen doen. Maar dan blijkt de cruise vol te zitten met heel oude mensen die allemaal iets van Ides willen. Een voetenmassage, bingo spelen of samen gaan waterturnen. En wanneer hij ook nog iemands achterste moet schoonmaken, weet hij plots niet meer zeker of hij die auto wel zo graag wil. Je leest het in het boek van Jonas Boets. 

Bekijk op bol.com