Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #83

Een nieuwe week is van start gegaan! Ontdek in deze Perfect Next Read een nieuw boek voor op jouw verlanglijstje. Zin in een kookboek vol lekkernijen? Of ben je meer van spanning en de pagina's snel omslaan om tot de onthulling te komen? Doe inspiratie op en wie weet vind je jouw perfect next read!

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken. We hopen deze bijzondere boeken in de toekomst weer aan jullie weg te kunnen geven.

1.

Henny

Henny

Lees alles over Henny Huisman in deze intieme biografie van Kevin Kraan. Henny is een icoon uit de jaren ’80 en ’90 en een van de grootste presentatoren die Nederland in zijn mars heeft en voor wie het woord ‘kijkcijferkanon’ speciaal is bedacht. Samen met Ron Brandsteder en André van Duin zette hij RTL4 op de kaart en gooide het telefoonnet plat met zijn Soundmixshow. Ondanks zijn bekendheid bleef hij altijd die gewone jongen uit Zaandam in wie de tv-kijker zich herkende. Auteur Kevin Kraan volgde Henny een jaar lang en schreef een portret van een bevlogen man die pogingen doet terug te keren op de Nederlandse buis, maar ook vol zelfspot spreekt over zijn hoogte- en dieptepunten. Hij vertelt over het verlangen naar aandacht, de paniekaanvallen, maar ook de manipulatie bij grote tv-shows. Oftewel, lees alles over Henny en de wereld waarin hij leefde en leeft.

Bekijk op bol.com

2.

Kim Stone 2 -   Wreed spel

Kim Stone 2 - Wreed spel

Angela Marsons liet ons eerst al op het puntje van onze stoel zitten met de Stille schreeuw. Nu is daar het tweede deel uit de Kim Stone-serie: Wreed spel. Een goed boek voor fans van M.J. Arlidge en Robert Bryndza. Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Kim zal diep moeten graven, met het risico dat de dader zijn pijlen richt op Kim…

Bekijk op bol.com

3.

Clanlands

Clanlands

Ben jij fan van de Netflix-serie Outlander? Lees dan ook Clanlands! Vrienden en acteurs Sam Heughan (Jamie) en Graham McTavish (Dougal) gingen op avontuur met een roestige camper om het prachtige Schotland te ontdekken. Het boek Clanlands is hun verslag van deze reis. Wat kun je verwachten van het boek? De twee Schotse vrienden nemen je - per camper, boot, kajak en ook fiets - mee op reis. Naast hun interessante gesprekken, lees je ook meer over de Schotse cultuur en geschiedenis. Niet alleen een perfect boek als je meer wilt lezen over deze vrienden, maar ook als je meer wilt weten over Schotland. Binnenkort verschijnt er een recensie op Lees!

Bekijk op bol.com

4.

Bak!

Bak!

Loopt het water je in de mond van heerlijke baksels? Dan blazen de recepten van Bak! je vast ook omver. Jayne Jubb laat je in Bak! zien hoe je eenvoudige appelcake maakt, het lekkerste zuurdesembrood, glutenvrije broden en voor iedereen haalbare baksels en patisserie. Met de enthousiaste aanwijzingen van Jayne kan het gewoon niet mislukken. Wat ga jij bakken?

Bekijk op bol.com

5.

De heks van Limbricht

De heks van Limbricht

Zin in een bijzonder mooie historische roman? In De heks van Limbricht neemt Susan Smit je mee naar Limbricht (nabij Sittard) in het einde van de zeventiende eeuw. Entgen Luijten is haar leven lang gewend haar eigen weg te gaan. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. Dit boek is waargebeurd verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken. Binnenkort verschijnt er een recensie op Lees!

Bekijk op bol.com

6.

Soulfood & Spaghetti

Soulfood & Spaghetti

Nieuwe inspiratie nodig voor heerlijke maaltijden? In Soulfood & Spaghetti nemen Linda en Jurino je in 150 recepten mee op reis door hun eigen keuken; de Caribische-Italiaanse keuken. Van geheime familierecepten tot moderne fusion cooking en natuurlijk heel veel lekkere Soul Food gerechten... Lees alles over hun persoonlijke favorieten en vergeet vooral niet te proeven!

Bekijk op bol.com

7.

De mooie moorden 3 -   Kwade Hoek

De mooie moorden 3 - Kwade Hoek

Wees gewaarschuwd! De serie Mooie Moorden van Tica Morgen wil je in één ruk uitlezen. In het derde deel van de serie Kwade hoek komt Zoë Janssens langgekoesterde wens uit; ze mag aan het werk als profiler. Ze krijgt een zaak in Rotterdam, waar prostituees worden ontvoerd, bedwelmd en dan verminkt worden achtergelaten. Wie is de dader? En wat bezielt diegene? Zoë combineert haar ervaring als rechercheur en haar kennis als profiler en komt dichter bij het spoor van de dader. Totdat ze te dichtbij komt en zelfs het leven van haar bloedeigen zus in gevaar komt.

Bekijk op bol.com

8.

Fulltime avonturier

Fulltime avonturier

Een vrij en avontuurlijk leven, dat is wat Tamar Valkenier wilde. In Fulltime avonturier lees je hoe ze haar veilige bestaan achterliet en op weg ging naar een vrij leven. Sterrenchef en recherchepsycholoog Tamar besloot op haar achtentwintigste afstand te doen van al haar bezittingen. Ze koos voor avontuur. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond, ze reisde vier maanden door Mongolië met paard, kameel en een hond, en liep 600 kilometer door Jordanië. Samen met Miriam Lancewood trok ze het hooggebergte van Nieuw-Zeeland in en werd ze opgezocht door Floortje Dessing. En de avonturen? Die blijven komen! Lees alles over haar vrije leven in dit bijzondere boek.

Bekijk op bol.com

9.

En ze filosofeerden nog lang en gelukkig

En ze filosofeerden nog lang en gelukkig

Na Socrates op sneakers is daar nu: En ze filosofeerden nog lang en gelukkig van Elke Wiss. In haar nieuwe boek laat ze je aan de hand van korte filosofische verhalen zien hoe je een beter gesprek met elkaar kunt voeren. Hoe bouw je een goed gesprek op? Hoe kun je je eigen oordelen helder krijgen en welke vragen werken eigenlijk wel of juist niet? Dit boek is voor ouders die met hun kinderen willen filosoferen, voor managers die worstelen met leidinggeven en voor iedereen die een goed en diepgaand gesprek wil voeren.

Bekijk op bol.com

10.

Heerlijke zomer

Heerlijke zomer

Na het succes van Heerlijke winter kon Heerlijke zomer natuurlijk niet ontbreken! Natalia Rakhorst van Project Gezond laat je in dit boek zien hoe je afslankt met gezonde maar vooral lekkere maaltijden. Dit boek staat vol recepten, verwerkt in 8 weekmenu’s zodat jij lekker aan de slag kunt gaan. Denk aan overheerlijke bounty bites, een broodje Caprese voor bij de lunch, koude yoghurtijsjes met zomers fruit en een couscoussalade met gehaktballetjes. Laat je inspireren door de recepten en eet jezelf blij!

Bekijk op bol.com