Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Toplijsten

Perfect Next Read #85

Een nieuwe week is van start gegaan! Ontdek in deze Perfect Next Read een nieuw boek voor op jouw verlanglijstje. Zin in een spannend boek van Paula Hawkins? Of lees je liever een goede roman zoals De liefdesbrief van Lucinda Riley? Dit lijstje staat vol met inspiratie. Wat is jouw Perfect Next Read?

Op dit moment kunnen we helaas geen boeken aan onze lezers verloten. Om de traditie te laten voortbestaan, stellen we speciaal voor jou nog wel iedere maandag een lijst samen met de meest unieke boeken.

1.

Een langzaam smeulend vuur

Een langzaam smeulend vuur

We kunnen weer genieten van een nieuwe thriller van bestsellerauteur Paula Hawkins. Ze brak door met Het meisje in de trein en heeft afgelopen maand Een langzaam smeulend vuur uitgebracht. Als op een woonboot in Londen het lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura die een one-night stand heeft gehad met hem, zijn tante Carla die net iemand anders heeft begraven uit de familie en zijn nieuwsgierige buurvrouw Miriam die niet helemaal eerlijk is geweest. Drie vrouwen die elkaar niet kennen, maar allemaal om verschillende redenen wrok koesteren. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoelang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

Bekijk op bol.com

2.

De zoete bakplaat

De zoete bakplaat

Laat de oven het werk doen – ook voor de lekkerste zoete baksels, toetjes en desserts. In De zoete bakplaat van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer vind je de heerlijkste recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies. Bak lekkere kers-walnootbrownies met mascarpone tot saffraansinaasappelcake. Van muffins met pindakaas, framboos en banaan tot chocolade-limoentaart. Jammie! Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs voor bij de thee of indruk wilt maken met een groots dessert of traktatie: De zoete bakplaat is jouw boek!

Bekijk op bol.com

3.

Little Escapes  -   Little Escapes in Nederland

Little Escapes - Little Escapes in Nederland

Zin om ons eigen land te (her)ontdekken? Met Little Escapes in Nederland kom je een heel eind! Maartje Diepstraten van Barts Boekje laat je in haar boek zien welke vakantieadressen je in de gaten moet houden. Niet alleen omdat ze tof zijn, maar ook wat meer extra zijn! Ga op een romantisch weekend weg of op vakantie met het hele gezin. Voor ieder wat wils!

Bekijk op bol.com

4.

Jij mag alles zijn

Jij mag alles zijn

Het was niet altijd zo. Vroeger werd er gelachen en gepraat en feestgevierd. Dat dénkt Lexi niet alleen, dat wéét ze, want er bestaan foto’s van. Van mama in een kanariegele jurk, een sigaret in de ene hand, een glas in de andere. Ze kijkt recht in de camera en steekt haar tong uit. Niet om gemeen te zijn, maar om gek te doen, dat kan je zien. En er is er een van mama die danst terwijl iedereen kijkt. En van mama die op papa’s knieën zit terwijl ze allebei praten met andere mensen die maar half op de foto staan. Halve mensen die ze waarschijnlijk zijn vergeten. Lexi heeft ze in elk geval nooit gezien. Maar dat is allemaal heel lang geleden. Lexi was toen nog niet geboren, en Lexi vindt dat ze al heel lang heeft geleefd. Zij wel, dat is het probleem. Jij mag alles zijn van Griet op de Beeck is een ontroerend boek over ouders en kinderen, verdriet dat maar niet lijkt over te gaan en de zoektocht naar alle soorten beter. Dit boek is voor elke lezer!

Bekijk op bol.com

5.

Hard land

Hard land

Na zijn bestseller Het einde van de eenzaamheid schreef Benedict Wells een nieuwe grote roman: Hard land – het verhaal van een onvergetelijke zomer en heimwee naar vroeger. De moeder van de vijftienjarige Sam is ziek. Zijn werkloze vader weet zich geen raad en sluit zich af voor alles en iedereen. Sam wilt zijn thuissituatie graag ontvluchten, dus neemt hij een vakantiebaantje in een oude bioscoop. Hij heeft een magische zomer, maakt nieuwe vrienden en wordt verliefd. Eindelijk maakt hij deel uit van iets groters, tot zijn moeder overlijdt en zijn gelukkige leven in duigen valt. Een prachtige roman met een hommage aan klassieke films als The Breakfast Club en Stand By Me.

Bekijk op bol.com

6.

De liefdesbrief

De liefdesbrief

Lucinda Riley, bekend van de bestsellerserie De zeven zussen, schreef ook De liefdesbrief. In De liefdesbrief stuit journaliste Joanna op een brief van een pas overleden acteur James Harrison. Deze brief bevat aanwijzingen die naar een explosief geheim leiden. Terwijl Joanna alle puzzelstukjes probeert te vinden, ontdekt ze dat meerdere mensen die brief willen hebben. Welk geheim nam de acteur mee in zijn graf? Je leest het in deze roman vol spanning en geheimen!

Bekijk op bol.com

7.

De giraffe, de peli en ik

De giraffe, de peli en ik

De giraffe, de peli en ik is het fantastische kinderboek van Roald Dahl. In een oude snoepwinkel ontdekt Billy wel een heel interessant trio: een pelikaan, een giraffe en een aap. Samen hebben de dieren een ladderloos glazenwassersbedrijf. Op een dag krijgt Billy een hele bijzondere opdracht en schakelt hij het trio in voor hulp! Voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

Bekijk op bol.com

8.

Prachtige wereld, waar ben je

Prachtige wereld, waar ben je

Prachtige wereld, waar ben je is de nieuwe roman van Sally Rooney, auteur van Gesprekken met vrienden en Normale mensen. Alice ontmoet Felix. Zij is succesvol romanschrijver, hij werkt in een distributiecentrum. Ze vraagt of hij met haar meegaat op reis naar Rome. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Alice’ beste vriendin Eileen verwerkt een pijnlijke relatiebreuk en flirt weer met Simon, die ze al kent sinds ze klein is. Ze houden van elkaar, maar willen ze daarvoor hun vriendschap op het spel zetten? Een verhaal dat gaat over de vage grens tussen alleen-zijn, eenzaam zijn en hoe je je leven kan delen met anderen.

Bekijk op bol.com

9.

Dune

Dune

Nu de film Dune te zien is op het grote scherm heb je misschien wel zin om in het verhaal van Frank Herbert te duiken. Lees de filmeditie en kom erachter welke versie je fijner vindt. Hertog Leto van Atreides heeft de positie van gouverneur van de planeet Arrakis aangeboden gekregen. Een bijzondere kans, want deze woestijnplaneet is de enige plek waar de ontzettend waardevolle melange kan worden gedolven. Op zijn thuisplaneet Caladan bereidt Leto zijn vertrek voor. Hij, zijn concubine Jessica en hun zoon Paul vermoeden dat de benoeming een valstrik is van hun aartsrivalen, de Harkonnens. Desondanks besluit Leto dat ze toch gaan – de kans om alle productie van melange in de hand te hebben is simpelweg te waardevol. Ze vertrekken richting Arrakis, maar van alle kanten dreigt gevaar…

Bekijk op bol.com

10.

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 1 - De magische halsband

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 1 - De magische halsband

YouTubers Thomas van Grinsven, Rutger Vink en hun hond Paco hebben een boek uitgebracht. In De avonturen van Rutger, Thomas en Paco – De magische halsband krijgen Rutger en Thomas een pakket met cadeautjes binnen voor Paco. Vanaf dat moment gebeuren er hele gekke dingen, zo begint Paco zich raar te gedragen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? Wanneer Paco verdwijnt komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen én natuurlijk Paco te redden. Aan te raden voor fans van de YouTubers óf als je zin hebt in een vrolijk verhaal vol spanning en humor.

Bekijk op bol.com