Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #9

Het is weer een nieuwe week, daarom is het tijd voor een Perfect Next Read winactie! Voor de winactie van deze week hebben wij weer de leukste, spannendste en meest inspirerende boeken uit de kast getrokken.
Laat je bijvoorbeeld inspireren door Nan Shepherd die in De levende berg schrijft over haar leven in een prachtig, poëtisch landschap. Reis met het boek De wrede prins van Holly Black af naar een magisch elfenland, of bezorg jezelf een spannende avond met het huiveringwekkende verhaal 13 Minuten van Sarah Pinborough. Kijk snel of er iets voor jou tussen zit en doe mee aan de winactie!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #9' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 23 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk boek is jou altijd bijgebleven en waarom?

PRIJSVRAAG VAN PNR #9

1.

Elfhame 1 -   De wrede prins

Elfhame 1 - De wrede prins

Holly Black is een bestsellerauteur van wie er wereldwijd al miljoenen boeken over de toonbank zijn gegaan. De wrede prins is het eerste deel uit de verslavende Elfhame serie. Het verhaal ontvouwt zich rond Jude die als klein meisje samen met haar zusjes is meegenomen naar het elfenland Elfhame. Tien jaar later is ze een opstandige jonge vrouw, die wordt gediscrimineerd vanwege haar menselijke afkomst. Het tij keert als Jude door de broer van prins Cardan wordt ingeschakeld als spion. Ze krijgt meer zelfvertrouwen en maakt nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden, maar in Elfhame is niets wat het lijkt.

Bekijk op bol.com

2.

13 minuten

13 minuten

13 Minuten van Sarah Pinborough is een huiveringwekkend Young Adult boek voor lezers die fan zijn van de boeken 13 Reasons Why en Pretty Little Liars. In 13 Minuten wordt het levenloze lichaam van Natasha gevonden in de rivier. Na 13 minuten begint haar hart weer te kloppen, maar ze kan zich niet herinneren hoe ze in het ijskoude water is beland. Ondertussen lijken haar beste vriendinnen Hayley en Jenny iets te verbergen. Terwijl de politie onderzoek doet en Natasha met haar psycholoog praat, wordt het stukje bij beetje duidelijk wat er die nacht gebeurd is.

Bekijk op bol.com

3.

Ons kasteel aan zee

Ons kasteel aan zee

Ons kasteel aan zee van Lucy Strange is een boek voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek richt zich op de gevolgen die de Tweede Wereldoorlog heeft op een gelukkig gezin dat in een vuurtoren woont. Het gezin bestaat uit Petra en haar ouders. Aan haar zorgeloze jeugd in de vuurtoren komt een einde wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De oorlog is ook in de vuurtoren voelbaar en al snel beginnen er scheuren te ontstaan in het gelukkige gezin. Petra doet ondertussen alles wat ze kan om de geheimen van het gezin te ontrafelen. Ons kasteel aan zee is een betoverend verhaal waarin de harde werkelijkheid op prachtige wijze wordt verweven met oude legendes en de fantasie van een fijngevoelig meisje.

Bekijk op bol.com

4.

Modellen

Modellen

Na zijn bekende boek De edele kunst van not giving a fuck, komt Mark Manson nu weer met een nieuw zelfhulpboek, genaamd Modellen. Het bespreekt hoe je een aantrekkelijke man wordt. Niet door trucjes, spelletjes of technieken, maar door zelfontwikkeling. Het doel van het boek is om een krachtige connectie te creëren met vrouwen, in plaats van indruk op ze te maken. Het is de meest volwassen en eerlijke gids over hoe je als man een vrouw kunt aantrekken zonder nep te zijn en zonder te liegen. Mark Manson roept op om te stoppen met je te gedragen als een aantrekkelijke man, en een aantrekkelijke man te worden.

Bekijk op bol.com

5.

De levende berg

De levende berg

De levende berg van Nan Shepherd is een poëtisch meesterwerk over wandelen en leven in de bergen. Nan Shepherd bracht haar leven door, op zoek naar de essentie van natuur, in de Cairngorms. Het is een adembenemend mooie, maar onheilspellend ruige bergketen in de oostelijke Schotse Hooglanden. Haar levenslange zoektocht leidde tot het schrijven van deze klassieke bespiegeling over de bergen en onze fantasierijke relatie met die woeste wereld. Een aanrader voor mensen die ook de boeken van Paolo Cognetti lezen.

Bekijk op bol.com

6.

De appelboom

De appelboom

De appelboom van Christian Berkel is een aangrijpende en deels autobiografische roman. Een ontroerend verhaal over twee geliefden die elkaar jaren later pas weer tegenkomen. In het boek wordt het levensverhaal van Otto en Salsa blootgelegd tijdens de tumultueuze twintigste eeuw. Salsa en Otto worden in 1932 in Berlijn verliefd op elkaar. In 1938 ontvlucht Salsa haar geboorteland en ze kan terecht bij een tante in Parijs, totdat de Duitsers binnenvallen. Terwijl Otto het leger in moet om te vechten, wordt Salsa gevangengezet in Gurs, een kamp in de Pyreneeën. Wanneer ze gedeporteerd wordt naar Auschwitz, weet ze onder te duiken. Vlak voor het einde van de oorlog wordt Otto door de Russen gevangengenomen. Pas in 1950 keert hij terug naar een verwoest Berlijn. Lange tijd zien de twee elkaar niet, maar wanneer Salsa Otto’s naam in het telefoonboek vindt, weet ze dat ze hem nooit is vergeten.

Bekijk op bol.com

7.

Chipper 2 -   Ontsnapping

Chipper 2 - Ontsnapping

Linwood Barclay heeft een razendspannend verhaal geschreven over de slimste hond ter wereld in Ontsnapping 2. Ontsnapping is het vervolg op het boek Achtervolging. Het is een origineel verhaal vol met actie en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het boek gaat over de twaalfjarige Jeff en zijn genetisch gemanipuleerde spionagehond Chipper. Ze zijn samen op de vlucht voor een geheime organisatie die Het Instituut wordt genoemd. Tot nu toe zijn ze uit de handen van hun achtervolgers gebleven, maar nu komen de agenten van Het Instituut wel heel dichtbij.

Bekijk op bol.com

8.

De zolderkinderen

De zolderkinderen

Janneke Schotveld stond al bekend om haar beroemde Superjuffie boeken. Nu heeft ze een nieuw boek uitgebracht genaamd De zolderkinderen. Het boek bevat hartverwarmende illustraties van Annet Schaap. De zolderkinderen is leuk voor kinderen om zelf te lezen of om voor te lezen. Het is een grappig, maar ook heel spannend verhaal. Het gaat over een groep kinderen die in een groot huis, genaamd het Koekoeksnest, wonen. Ze spelen altijd samen op de zolder. Wanneer tante Mimi overlijdt, gaat de erfenis niet alleen naar de moeder van een van de kinderen, maar ook naar een verre neef die intrekt op de zolder van het Koekoeksnest. En dat laten de zolderkinderen niet zomaar gaan.

Bekijk op bol.com

9.

De kus van Dabrowski

De kus van Dabrowski

De kus van Dabrowski is een prachtig verwoord verhaal waarin Chris van Camp de lezer meeneemt in de de laatste zeven levensdagen van haar hoogbejaarde moeder. Uitgerekend in die woordeloze, intens lange dagen komt de auteur het boek van de vergeten Poolse Kazimierz Dabrowski tegen. Zijn positieve desintegratie theorie, die al dat vallen en opstaan rechtvaardigt, voelt als thuiskomen voor haar. Het boek zorgt ervoor dat ze haar jeugd en de bijbehorende vloedgolf van pijnlijke herinneringen gaat koesteren als haar ware erfenis.

Bekijk op bol.com

10.

Graaf Itti

Graaf Itti

Graaf Itti van Eef Rombaut en Leon Bullens is een sprookje voor kinderen zoals je dat nog niet eerder gelezen hebt. In een land hier ver vandaan, was er eens een koning. Maar in tegenstelling tot koningen in andere sprookjes, is dit geen superrijke en oppermachtige koning. Zijn schatkist is helemaal leeg. De koning besluit een wedstrijd te organiseren onder zijn onderdanen, waarbij hij ideeën hoopt te krijgen voor het verbeteren van zijn land. Nieuwe creativiteit komt daarbij vanuit een onverwachte hoek. Graaf Itti is een ode aan de creativiteit en leert kinderen op verschillende manieren naar kunst te kijken.

Bekijk op bol.com