Header Piratenzoon
Recensies

Piratenzoon: "De tijd van de rovers en de zeeslagen."

Zodra ik de flaptekst las sprak het boek Piratenzoon me meteen aan. Historische ficties vind ik altijd prettig om te lezen en al helemaal wanneer ze door Rob Ruggenberg zijn geschreven, één van mijn favoriete schrijvers.

Terug in de tijd

Het verhaal sleept je mee terug naar 1600, een totaal andere tijd dan nu. De tijd van de rovers, de zeeslagen maar ook de tachtigjarige oorlog.

Meeslepend

In het boek merk je duidelijk dat Rob verstand heeft van waar hij over schrijft. Als hij een boek schrijft duikt hij daarvoor altijd de historische afdeling van de bibliotheek in en probeert hij je op die manier zo goed mogelijk te informeren. Zijn boeken zijn dus ook vrij realistisch. Zodra je begint te lezen, kun je niet meer stoppen!

"Hierdoor krijg je een hele andere kijk op de wereld waar het verhaal zich in afspeelt."

Piratenzoon is geschreven uit het perspectief van Zain; zoon van een Marokkaanse piraat en een Nederlandse moeder. Hierdoor krijg je een hele andere kijk op de wereld waar het verhaal zich in afspeelt. Immers, in de geschiedenisles hoor je niet de mening van een Marokkaanse jongen in die tijd.

Conclusie

Het boek is prachtig, alles is zo gedetailleerd beschreven dat je echt het gevoel hebt dat je er zelf bij bent. Kortom, een echte aanrader voor iemand die van realistische historische ficties houdt. Ik heb er echt van genoten!

Geschreven door: Emmie van Baardewijk

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.