Populaire boeken top 10 voorjaarsvakantie
Populaire boeken top 10 voorjaarsvakantie
Boeken top 10

Populaire boeken top 10

Toe aan een nieuw boek? Ontdek hier de populaire boeken top 10 van dit moment. Het zijn populaire boeken die ongetwijfeld in de smaak zullen vallen, want we hebben voor ieder wat wils. Een spannende thriller of een zoete roman, de populaire boeken top 10 heeft het allemaal.

Sophia's triomf - Corina Bomann

Sophia's triomf - Corina Bomann

Na Sophia's hoop en wens, komt nu haar triomf. Want in het derde deel van Corina Bomann's dat Sophia's triomf heet lijkt het alsof het geluk eindelijk aan haar zijde is. Maar in 1942 meldt haar man zich vrijwillig aan om bij het front te gaan vechten. De verhalen die ze eerst hoorde van vrienden, hebben nu een impact op haar dagelijkse leven. Ze stort zich op haar werk, maar als ze hoort dat haar man vermist wordt besluit ze alle plannen om te gooien. Dit is het laatste deel van De kleuren van schoonheid-serie en zeer geschikt voor de lezers van Lucinda Riley en Tracy Rees.


Daar waar rivierkreeften zingen - Delia Owens

Daar waar rivierkreeften zingen - Delia Owens

Dit boek is al iets ouder, want hij verscheen in 2018 met de titel Het Moerasmeisje. Maar Daar waar rivierkreeften zingen - zoals het boek nu heet - van Delia Owens prijkt nog steeds hoog in de lijsten en is zeker een must read. Het verhaal gaat over Kya die in haar eentje is opgegroeid in het moeras in North Carolina. Helemaal afgesloten van de bewoonde wereld heeft ze het prima voor elkaar. Maar als er opeens twee jongens uit de stad met haar in contact komen wordt alles anders. Vooral als later een van hen dood wordt aangetroffen. Men verdenkt Kya meteen. Delia Owens is - naast auteur - ook zoöloog, en die expertise lees je meteen terug in het boek!


Wat je van bloed weet - Philip Huff

Wat je van bloed weet - Philip Huff

Philip Huff is naast auteur ook regisseur en heeft zijn moeilijke jeugd nu op papier gezet in Wat je van bloed weet. De verteller van dit boek groeit op in een gewelddadig gezin. Zowel hijzelf, als zijn oudere zus en jongere broertje worden jarenlang aan mishandeling blootgesteld. Het is een indringend verhaal dat je niet in de koude kleren gaat zitten, maar zeker het lezen waard. Het is vlot geschreven en dat helpt om dit heftige boek tot je te nemen.


De onuitstaanbare erfgenaam (De Rokesby's) - Julia Quinn

De onuitstaanbare erfgenaam (De Rokesby's) - Julia Quinn

Ben je gek op Bridgerton? Dan houd je ook van de Rokesby's, want zij waren er eerder. Deze twee families zijn al ongelofelijk lang bevriend met elkaar. Voor Billie Bridgerton is dan ook een ding zeker: zij gaat met een Rokesby trouwen. Alleen met wie? Met de jongste broertjes Rokesby - Edward en Andrew - kan Billie goed opschieten, maar van George gruwelt ze. Ze vindt hem irritant en arrogant. Gelukkig kan hij haar ook niet uitstaan. Of begint er uiteindelijk toch iets te bloeien tussen die twee? Kortom: perfect vakantiemateriaal.


De rozentuin - Tracy Rees

De rozentuin - Tracy Rees

Zonet werd al Sophia's triomf getipt voor de liefhebbers van Lucinda Riley, maar de De rozentuin van Tracy Rees is ook een geschikt boek voor deze lezers. Het verhaal speelt zich af in 1985 in Londen. Ottilie Finch heeft een heerlijk leven in het prachtige Londen. Er is alleen een zorg en dat is de mysterieuze ziekte van haar moeder Olive. Het nieuwe dienstmeisje Mabs redt Ottilie vaak uit handen van het leven op de werf. Maar als de drie een gevaarlijke ontdekking doen over Olive, worden ze onverwachts bondgenoten. Er komen geheimen omhoog die de familie destijds naar Londen hebben gejaagd. Nu moeten ze samenwerken om zichzelf en elkaar te beschermen. Het is een spannend verhaal, maar vooral eentje om bij weg te dromen.


Zo lief als de dood - Holly Jackson

Zo lief als de dood - Holly Jackson

Tijd voor een wat spannender verhaal deze vakantie. Zo lief als de dood van Holly Jackson is het langverwachte derde deel uit haar serie (Moordgids voor lieve meisjes en Lief meisje, kwaad bloed zijn deel een en twee). Detective Pip Fitz-Amobi is het nu wel gewend al die online-doodsbedreigingen. Maar er is eentje die blijft hangen "wie zal je zoeken als jij degene bent die verdwijnt?". Komt er dan ook nog eens bij dat de bedreigingen niet alleen online zijn; Pip heeft een stalker en hij weet waar ze woont. De politie doet niets, en dus gaat Pip zelf op zoek. Als blijkt dat er een link is tussen haar stalker en een seriemoordenaar komt ze in een penibele situatie terecht.


De chocolaterie van je dromen - Manuela Inusa

De chocolaterie van je dromen - Manuela Inusa

Een boek dat zelfs als vakantie voelt, ook al heb je geen vakantie! Dat is het gevoel dat De chocolaterie van je dromen van Manuela Inusa je geeft. In Oxford is een klein straatje: Valerie Lane. Vijf vriendinnen hebben elk een eigen winkel. Een theewinkel, chocolaterie, wolzaak, cadeauwinkel en antiekwinkel. In dit tweede deel - deel een ging over de theewinkel - staat Keira centraal met haar kleine chocolaterie. Haar winkeltje is enorm populair en Keira geniet enorm van haar leven. Totdat ze steeds vaker ruzie krijgt met haar vriend. En dan helpt het ook niet dat er opeens die ene leuke, charmante klant steeds weer in haar winkeltje komt. Het is de vraag of Keira haar eigen leven net zo op orde krijgt als haar winkel, maar gelukkig zijn haar vriendinnen er om te helpen.


Toen ze verdween - Carla Kovach

Toen ze verdween - Carla Kovach

Toen ze verdween van Carla Kovach is weer zo'n lekkere pageturner. Samantha loopt na een feestje in haar eentje naar huis, maar komt nooit thuis. Dan gaan we fast forward zeven jaar verder. Op de dag van haar vijfendertigste verjaardag krijgt beste vriendin Diane een brief die gericht is aan Samantha. Er zit een verjaardagskaart in met een vingernagel die oudroze gekleurd is. Precies de kleur die Samantha altijd droeg. Maar als de politie de nagel analyseert, blijkt het niet die van Samantha te zijn, maar van een andere vrouw. Ben je fan van Arlidge en Bryndza? Dan is dit boek zeer eentje die je wilt lezen.


De belofte van het weesmeisje (Het weesmeisje) - Anne Jacobs

De belofte van het weesmeisje (Het weesmeisje) - Anne Jacobs

In De belofte van het weesmeisje van Anne Jacobs zijn we inmiddels in 1935 aangekomen. Het nationaalsocialisme in Duitsland begint terrein te winnen. De familie Melzer ontkomt niet aan het gevaar. Het kleermakersatelier van Marie is in Joodse handen en haar man Paul heeft slapeloze nachten vanwege de financiële situatie van zijn fabriek. Als Paul het dringende advies krijgt om van zijn vrouw te moeten scheiden, moet Marie wel een hele belangrijke beslissing gaan nemen. Dit is het vijfde deel in de populaire Weesmeisjes-serie.


Uit de schaduw - Karen Rose

Uit de schaduw - Karen Rose

De dove Michael is samen met zijn vijfjarige broertje ooggetuige van de moord op hun gewelddadige stiefvader. Ze slaan samen op de vlucht en uiteindelijk komen ze terecht bij dokter Dani Novak. Zij is vloeiend in gebarentaal en daarom kan Michael zijn verhaal kwijt. Als blijkt dat de seriemoordenaar die hun stiefvader om het leven gebracht heeft nu de jongens in het vizier heeft, zijn ze in gevaar. Een ongelofelijk spannend boek dat je niet kan en wilt wegleggen.