Boeken top 10 prentenboeken
Boeken top 10 prentenboeken
Boeken top 10

Prentenboeken top 10

Van boeken met prachtige prenten tot boeken die zich perfect lenen als voorleesboek. Ontdek de leukste prentenboeken van het moment in deze prentenboeken top 10. Welk prentenboek ga jij samen lezen met jouw (klein)kind? Doe inspiratie op in deze prentenboeken top 10!

Het prinsesje zonder stank - Levina van Teunenbroek

Het prinsesje zonder stank - Levina van Teunenbroek

Na De ridder zonder billen heb je nu ook Het prinsesje zonder stank van Levina van Teunenbroek. De inmiddels koning zonder billen en koningin hebben samen een prachtige dochter gekregen. Alleen een ding is wel heel jammer: ze kan geen stinkwindjes laten. Maar de koningin weet daar wel raad mee, want de keuken ligt vol met ingredienten die ervoor moeten zorgen dat de prinses eindelijk eens dikke stinkscheten gaat laten. Wederom een grappig boek op rijm met uitklappagina's. Het is deel drie in de Ridder zonder billen-serie, maar gelukkig ook prima los te lezen.


Kom mee, Kees - Loes Riphagen

Kom mee, Kees - Loes Riphagen

Je kent vast en zeker Coco kan het van Loes Riphagen wel, maar ze maakte ook het prachtige boek Kom mee, Kees. Kikker Kees is met zijn papa op weg naar een gaaf kwaakconcert. Maar ze moeten wel een beetje gaan doorlopen, anders komen ze nog te laat! Maar Kees lijkt niet zo'n haast te hebben, want er zijn zoveel leuke dingen om hem heen. Bij Kom mee, Kees is het zeker niet vervelend om het boek vaker te moeten voorlezen, want op de pagina's zitten geweldige details en zul je elke keer weer iets nieuws ontdekken.


Alfabet van Charlotte Dematons

Alfabet van Charlotte Dematons

Er is een dief op pad die letters wil stelen! In Alfabet van Charlotte Dematons is iedere pagina een prachtig zoek- en ontdekfeest. Zo is de B van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt.


Duizend-en-één paarse djellaba’s – Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani

Duizend-en-één paarse djellaba’s – Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani

Op vakantie naar familie in het buitenland! Pindakaas en chocopasta gaan mee heen, saffraan en oranjebloesemolie gaan mee terug. Esmaa gaat deze zomervakantie met haar ouders, broertjes en zusje op reis, naar familie die in Marokko woont. Allemaal prachtige spullen en lekkere kruiden gaan weer mee terug. Die spullen halen ze op de markt. Maar het is zo druk op de markt! Ze raakt haar moeder kwijt tussen alle vrouwen met paarse djellaba’s. Ze ontmoet een waarzegster, een watermannetje, acrobaten en een aapje. Die helpen Esmaa en haar moeder elkaar weer te vinden.


De Neehoorn

De Neehoorn

In het Heerlijke Hartenwoud woont een kleine poezelige eenhoorn. Maar ondanks het gesuikerd geluksgras en dat iedereen li-la-lief is, is dit niet de typische eenhoorn die je in gedachten hebt. Want hij zegt continu NEE. Op alles! Z'n familie noemt hem dus ook NEEHoorn, wat wel terecht is. De kleine mopperkont ontsnapt het Hartenwoud en ontmoet gelijkgestemden, zoals de WATbaar. Meer gaan we niet spoilen, want De NEEhoorn van Marc-Uwe Kling (vertaald door Jaap Robben) is een geweldig boek dat begint op rijm, echt goede grappen heeft en eindelijk eens eentje zonder moraal. Extra leuk: in augustus komt De Neehoorn en Slangzaam uit.


Maar eerst ving ik een monster – Tjibbe Veldkamp

Maar eerst ving ik een monster – Tjibbe Veldkamp

Maar eerst ving ik een monster is Prentenboek van het jaar 2022. Het boek is een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen. Een ideaal boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden. Iedere ouder herkent het wel: snel instoppen, nog even een verhaaltje lezen en voor je het weet ben je hoofdstukken verder. Dit boek van Tjibbe Veldkamp is een samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen. Een boek dat een lach op je gezicht tovert; bij kind én ouder.


Het eiland van Olifant – Leo Timmers

Het eiland van Olifant – Leo Timmers

Na een storm op zee belandt Olifant op een eiland. Hij roept om hulp, en kijk, daar komt Muis al aanvaren. Olifant mag bij hem instappen, maar het bootje is veel te klein en breekt. Ook Hond en Krokodil kunnen de schipbreukelingen niet redden. Dus blijven ze allemaal op het eiland. Het wordt er heel gezellig…


De leeuw in de muis - Rachel Bright

De leeuw in de muis - Rachel Bright

Niemand ziet het piepkleine muisje staan. Hij wordt letterlijk omvergelopen, en dat is helemaal niet leuk! Daarom wil het muisje net zo leren grommen als dat de leeuw kan, want daar kun je niet omheen. De leeuw in de muis van Rachel Bright is een prachtig prentenboek met een verhaal op rijm. En er zit ook nog eens een mooie boodschap in verstopt.


Woezel & Pip Sprookjes uit de Tovertuin - Guusje Nederhorst

Woezel & Pip Sprookjes uit de Tovertuin - Guusje Nederhorst

Zes sprookjes die we allang kennen, maar dan nu met onze favoriete vriendjes Woezel en Pip, en natuurlijk Buurpoes, Charlie en de rest. In Woezel & Pip Sprookjes uit de Tovertuin van Guusje Nederhorst krijgen de verhalen van Roodkapje, Hans en Grietje, de Kikkerprins, Sneeuwwitje, de Gelaarse Kat en Assepoester een nieuw, maar toch bekend jasje. En dat is een geweldige combinatie


Daar ben je – Hans en Monique Hagen

Daar ben je – Hans en Monique Hagen

12 prenten met 12 gedichten voor de eerste 12 maanden. Dat eerste jaar staat in het teken van luiers, krampjes en knuffels. Van spelen in de box en heel veel slapen, of juist niet... Van het ene moment op het andere slaat verwondering om in wanhoop of in groot geluk. Wat verandert er veel in zo’n korte tijd – een jaar vol emoties, gevangen in een ontroerend poëzie-prentenboek.