Header De Voorleestrom 2
Nieuws

Primeur in Nederlandse muziekgeschiedenis op Wereldboekendag

Op 23 april is het Wereldboekendag! BoekStart en de Leescoalitie lanceren op deze bijzondere dag in het Concertgebouw een gloednieuw kinderliedje: de Voorleestrom. Het is een vrolijk liedje, geschreven door Erik van Os en Elle van Lieshout, dat gezongen kan worden voor het voorlezen thuis, op school of in de kinderopvang. Voor het eerst in de Nederlandse muziekgeschiedenis wordt een kinderliedje in elf verschillende talen tegelijk uitgebracht.

Waarom een voorleesliedje?

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en helpt kinderen om zich gemakkelijker te verplaatsen in een ander. Via het voorleesliedje stimuleren we ouders van diverse achtergronden om samen met hun kind te gaan lezen. Recente onderzoeken wijzen uit dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal. Daarom hebben diverse topartiesten met roots in een ander taalgebied het liedje vertaald naar hun moedertaal. Een cd met alle versies wordt gratis verspreid onder kinderdagverblijven.

"Ouders en kinderen kunnen het liedje vanaf 23 april beluisteren op boekstart.nl."

Voor het eerst in de Nederlandse muziekgeschiedenis wordt een kinderliedje in elf verschillende talen tegelijk uitgebracht. Waarom een voorleesliedje? Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en helpt kinderen om zich gemakkelijker te verplaatsen in een ander. Via het voorleesliedje stimuleren we ouders van diverse achtergronden om samen met hun kind te gaan lezen. Recente onderzoeken wijzen uit dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal. Daarom hebben diverse topartiesten met roots in een ander taalgebied het liedje vertaald naar hun moedertaal. Een cd met alle versies wordt gratis verspreid onder kinderdagverblijven. Ouders en kinderen kunnen het liedje vanaf 23 april beluisteren op boekstart.nl

Lancering

Tijdens het programma in het Concertgebouw op 23 april, gepresenteerd door Ruben Nicolai, wordt het voorleesliedje gezongen in het Nederlands, Fries, Turks, Arabisch, Spaans, Pools, Frans, Chinees en Engels door Erik van Os, Nynke Laverman, Karsu Dönmez, Hakim Traïdia, Jody Bernal, Mr Polska, Katell Chevalier, Laiying Wang en Leona Philippo. Ze worden begeleid door pianist Floor Minnaert en natuurlijk wordt er tussendoor voorgelezen!

Dit unieke project is een initiatief van BoekStart in samenwerking met de Leescoalitie.

Esra Auteur Foto V2
Esra