Header het borrelhapjes bakboek
Header het borrelhapjes bakboek
Recensies

Eindeloze inspiratie voor je borrel met Het Borrelhapjes Bakboek van Laura Kieft

Struin jij ook altijd het hele internet af op zoek naar inspiratie voor hapjes? Met Het borrelhapjes bakboek van Laura Kieft is dat vanaf nu verleden tijd! Met dit super handige boek zet je in een handomdraai de meest gevarieerde hapjes op tafel.

De cover van dit boek zet gelijk de toon; gevarieerd en heerlijk uitziend. Je krijgt gelijk zin om zelf een borrel te organiseren. Het boek heeft een stevige kaft en dikke kwaliteit papier. Vooral leuk zijn de schutbladen van dit boek, vol met kleine tekeningetjes die te maken hebben met bakken. Daar word je vrolijk van.

Variatie in gerechten

Dit bakboek begint met een inleiding vol handige tips en tricks die je helpen bij het organiseren van je borrel. De hapjes zijn vervolgens onderverdeeld in drie categorieën: met oven, zonder oven en sauzen, dips en spreads. Vervolgens vind je per hapje ook nog eens variatietips. Vooral dat laatste is enorm sterk aan dit boek. Vaak bevat een boek hapjes, maar dan is het net niet wat je wil. Dan wil je bijvoorbeeld een bruschetta maken, maar staat er alleen het recept van een klassieke variant. In dit boek vind je juist verschillende manieren waarop je het kan maken zodat je altijd kan blijven variëren. Alle recepten zijn duidelijk beschreven. Je treft links op de bladzijde de ingrediënten en rechts de bereidingswijze. Elk recept heeft ook een duidelijk foto. Zo heb je altijd van elk recept een voorbeeld van hoe het eruit moet zien. En het is natuurlijk heerlijk om door al die prachtige foto’s heen te bladeren.

Niet alleen borrelhapjes

Wat ook leuk is aan dit boek, is dat het niet eens alleen geschikt is voor borrelhapjes. De broodstokjes, soepstengels en bruschetta’s zijn bijvoorbeeld ook zeer geschikt als bijgerecht bij een kop soep. En de recepten voor flammkuchen en quiche zijn ook uitermate geschikt voor je eigen diner. Daarnaast kan je de saladerecepten in het hoofdstuk ‘sauzen, dips en spreads’ kun je prima gebruiken als lunch of diner. Zo biedt dit boek enorm veel mogelijkheden. Om af te sluiten geeft Laura nog wat tips voor je eigen borrelplank. Ze verbindt de verschillende hapjes aan verschillende thema’s. Zo zet je in een handomdraai de beste hapjes op tafel.

Eindeloos veel inspiratie

Je kunt dit boek voor zo veel eetmomenten gebruiken, dat het een absolute must have is voor iedereen die graag in de keuken staat voor allerlei gelegenheden. De mooie foto’s en duidelijke omschrijvingen maken het gemakkelijk om de recepten te maken. De verscheidenheid in de recepten zorgt ervoor dat dit boek je eindeloos inspiratie biedt bij het maken van al je hapjes.

Madelon
Madelon