Header Alter Ego Recensie 3
Recensies

Alter ego: "je wilt haast je ov-uitstaphalte overslaan om door te lezen"

Superhelden en schurken. Zij staan centraal in Alter ego van Marissa Meyer.
Nova is door een ongelukkig verleden een trouwe anarchist. Haar familie is van haar afgepakt en de rebellen waren er niet om haar te helpen, dus wil ze wraak. Adrian heeft zijn leven te danken aan de rebellen. Hoewel hij er niet voor 100% van overtuigd is dat de Raad altijd het juiste doet, is hij er trots op een rebel te zijn.
Om de Rebellenorganisatie ten onder te brengen, gaat Nova undercover werken als Rebel. Daar komt ze in het team van Adrian en de aantrekkingskracht tussen hen is moeilijk te weerstaan. Adrian gelooft in het beste van Nova, maar zij is trouw aan haar oom, Ace Anarchy, de tegenstander van de Rebellen.

Het feit dat ik deze recensie om kwart voor twaalf 's avonds op een maandag schrijf, zegt al vrij veel over dit boek. Wat een verhaal! Dit boek is perfect voor lezers die houden van actie en van romantiek, lezers zoals ik dus.

De maatschappij

Alter ego is een bijzonder verhaal. Je leest over een maatschappelijke kwestie vanuit twee verschillende standpunten. De een is tegen de maatschappij zoals die nu is, en de ander is voor. Ik kon me zo goed vinden in beide standpunten dat het heel erg lastig was om een kant te kiezen. Maar misschien dat daar juist het punt van Marissa wordt gemaakt: aan ieder verhaal zit twee kanten. Twee meningen die, als je meer over de achtergrond van de persoon weet, kloppen als een bus.

Romantiek

Het afwisselen van de perspectieven is erg fijn maar ook heel leuk om te lezen. Het geeft het verhaal extra kracht om indruk te maken. Je leeft je nog meer in. Je leest vooral vanuit Nova maar de stukken die wel vanuit Adrian worden verteld, zijn erg belangrijk. Je leert Nova en Adrian hierdoor ook goed kennen. En man, wat was ik ze aan het shippen! Ik wilde zo ontzettend graag dat ze een stelletje zouden worden. Wat dat betreft, had er van mij nog wel iets meer romantiek in gemogen, maar eigenlijk is het juist wel goed dat dit niet het geval is. Dat is namelijk niet de kern van het verhaal.

"Je kan je precies inbeelden wat er omschreven wordt"

Details

De schrijfstijl is precies zoals je gewend bent van The Lunar Chronicles. Er wordt gedetailleerd beschreven maar dit haalt je niet uit je leesritme. Je vliegt echt door de 542 bladzijdes heen. Dat komt mede doordat er ontzettend veel gebeurt wat zo interessant is. Het zijn niet alleen maar gevechtsscenes, hoewel deze goed aan bod komen, maar ook veel zijlijnen naast de rode draad in het verhaal die continue worden afgewisseld en je wilt van iedere lijn de uitkomst weten. En de details zelf zijn ook zo fijn omschreven. Je kan je precies inbeelden wat er omschreven wordt, ook al is het een voorwerp dat niet bestaat.

Actie en humor

De actiescenes zorgen ervoor dat je aan je stoel gekluisterd zit, je wilt haast je ov-uitstaphalte overslaan om door te lezen (niet doen, want dan kan je net zo goed blijven zitten tot het boek uitgelezen is). Marissa weet perfect te omschrijven wat er gebeurt bij de scenes, alles is heel scherp in je hoofd. En de humor in het boek is precies goed, dat houdt het verhaal en de onderwerpen toch nog een beetje luchtig. Af en toe is het heel onverwacht waardoor je hardop moet lachen. De actie en de humor is in een perfecte balans.

Het einde

En dan het einde. Wat een geweldig einde! Het had voor mij heel even iets weg van een thriller, wat ik dan minder vond, maar het stoorde me eigenlijk totaal niet. Het gaf juist meer toevoeging aan de actie. Want wat een actie! Ik ga er natuurlijk niets over vertellen maar het einde vond ik mind-blowing. Die cliffhanger! Marissa Meyer heeft een heel origineel verhaal neergezet met Alter ego. Ik kan niet wachten op het tweede deel Archenemies. In november komt het uit, dus hopelijk wordt het dan ook direct vertaald want ik wil meer, zoveel meer!

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Foto Iris
Iris