Header biografie najib
Header biografie najib
Recensies

Najib Amhali vertelt openhartig over zijn leven in het nieuwe boek van Marcel Langedijk

Najib van Marcel Langedijk doet vermoeden dat het boek alleen over Najib Amhali gaat, maar het gaat niet alleen over hem. Het boek gaat ook over zijn familie. Het is een heel openhartige biografie die je na het lezen niet meteen los laat.

Najib van Marcel Langedijk gaat over het leven van Najib. Niet alleen hijzelf komt aan het woord, maar ook zijn jongste broertje, zijn moeder en zijn vrouw komen aan het woord. Ze zijn allemaal openhartig over over zijn leven. Een leven dat niet altijd even makkelijk was. Een leven waarin in zijn jeugd veel schaamte was vanwege de armoede die ze leden, over de ingewikkelde familiebanden. Er werd niet over gevoelens gesproken omdat men de vuile was liever binnenskamers houdt. Ook wordt er verteld over de zoektocht naar wat Najib wilde worden, de weg naar bekendheid en over zijn huwelijken. Je krijgt tijdens het lezen steeds meer respect voor zijn vrouw en leert over zijn Marokkaanse afkomst en de band die hij heeft met Nederland, maar ook over zijn verslavingen, hoe dat is gekomen en bij wie hij uiteindelijk is afgekickt. Aan het eind vertelt Najib over zijn toekomstplannen. Plannen waarvan je voor hem hoopt dat hij ze waar kan maken.

Heel erg openhartig

Wat tijdens het lezen opvalt, is dat hij heel erg openhartig is over zijn leven in het algemeen en zijn verslavingen, wat een verdriet hij anderen heeft aangedaan en wat hij heeft gemist. Hij probeert dat nu weer goed te maken door bijvoorbeeld meer aandacht aan zijn zoons te geven. Daarnaast geeft hij zijn mening over diverse onderwerpen zoals bijvoorbeeld over uithuwelijken en geloof in het algemeen. Hij schuwt veel onderwerpen niet en durft zichzelf een spiegel voor te houden. Na het lezen van dit boek hoop je dat Najib dan ook niet meer aan de drank en drugs gaat.

Je kan merken dat de auteur journalist is. Het boek is weliswaar niet in een vraag-antwoordvorm geschreven, maar toch merk je wel dat er vragen gesteld zijn waarop Najib en zijn familie en vrienden antwoorden. De auteur vertelt ook wat hij op dat moment ziet of geeft een aanzet naar een volgend onderwerp.

Man achter Najib Amhali

Najib van Marcel Langedijk is een openhartige biografie over Najib en zijn familie. Je leert niet alleen de man achter Najib Amhali kennen, maar komt ook meer te weten over Marokkaanse gewoontes en hij laat zien hoe zwaar zijn vak kan zijn. Dat het niet alleen maar 'grapjes' maken op het podium is, maar dat er zoveel meer bij komt kijken. De foto's maken het boek compleet.

Annekevandijken 20211
Anneke