Dadoeheader
Recensies

Dadoe: "Absoluut een boek waar je samen heel veel plezier aan zult beleven"

Opgelet, daar is Dadoe met zijn politie-loopwagen. Met zijn buurmeisje Didi en zijn ondeugende hondje Toby beleeft hij allerlei avonturen.

Mijn mening

Op het eerste gezicht is Dadoe een prachtig vormgegeven en heel aantrekkelijk boek. De sprankelende omslagillustratie van twee ontzettend schattige, dansende kinderen en een al even aaibaar hondje is zeer uitnodigend en wekt direct de interesse van zowel volwassene als kind.

Wie het boek openslaat treft allereerst twee schitterend geïllustreerde pagina’s boordevol vrolijke en schattige tekeningetjes. Dadoe en Didi, hondje Toby, allerlei speelgoed en lekkernijen; het is een bont overzicht van personages en voorwerpen die later in het boek aan bod komen. Een kleurrijke verzameling die helemaal past bij de jonge doelgroep van het boek.

Het boek start vervolgens met een klein stukje tekst, zogenaamd afkomstig van Dadoe, waarin hij de belangrijkste personages uit het boek aan je voorstelt:

Soms, als je buiten loopt, kun je geblaf horen. Woef woef woef. Dat is mijn hondje Toby’.

Hierna volgen dertien verhaaltjes van twee à drie pagina’s waarin Dadoe, samen met zijn ouders, zijn lieve buurmeisje en zijn hondje allerlei spannende, grappige en gezellige avonturen beleefd. Van zijn verjaardag tot een dagje strand en van bang zijn in het donker tot gezellig met mama trampolinespringen: de verhaaltjes gaan stuk voor stuk over alledaagse, zeer herkenbare situaties die prima aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Kers op de taart

Als kers op de taart is er dan natuurlijk ook nog de cd met daarop 13 gezellige kinderliedjes. Rustig en lief, vrolijk en swingend: voor ieder verhaal is er een bijpassend lied. De nummers zijn vrij lang waardoor ze vooral geschikt zijn om naar te luisteren en minder om aan kinderen te leren. Een refrein mee leren zingen is natuurlijk wel een mogelijkheid dus behalve thuis zie ik dit boek zeker ook bij een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Voor een gezellig voorlees- of dansmomentje tussendoor of bij diverse thema’s die gedurende het jaar aan bod komen.

Dadoe is absoluut een boek om regelmatig uit de kast te halen en waar je samen heel veel plezier aan zult beleven!

Bertine Nieuwe Foto
Bertine