Hart vrouw
Hart vrouw
Recensies

Hart voor vrouwen van Angela Maas is een boek dat iedere vrouw, arts of cardioloog zou moeten lezen

Hart voor vrouwen van Angela Maas vormt het resultaat van tientallen jaren onderzoek, het is een urgent en belangwekkend boek van een pionier in de zorg voor het vrouwenhart. Zij legt op een heldere en duidelijke manier uit hoe het hart werkt, welke hartziekten je kunt krijgen en welke behandelingen er mogelijk zijn. Voor ieder verkocht boek wordt er twee euro gedoneerd aan wetenschappelijk onderzoek.

Grote verschillen

Hart voor vrouwen van Angela Maas gaat over het vrouwenhart en hoe anders dit hart werkt ten opzichte van een man. Ook wat behandeling betreft. Vroeger werd er veel vergeleken en tegenwoordig gebruiken we andere technieken. In tien hoofdstukken wordt er verteld hoe er in voorgaande jaren met hartklachten bij een vrouw werd omgegaan. Vrouwen met klachten werden vaak niet serieus genomen. Verder doen verschillende patiënten hun verhaal en krijg je tips hoe je het beste een hartinfarct kan proberen te voorkomen.

Voor iedereen te lezen

Angela Maas heeft dit leerzame boek over het hart op een heldere en duidelijke manier geschreven, zodat iedereen het boek kan lezen en er wat van kan leren. Voor diegenen die vrezen dat het boek bol staat met moeilijke termen. Geen zorgen. Er worden nauwelijks ingewikkelde termen gebruikt. De lastige begrippen die er wel in staan, worden allemaal duidelijk uitgelegd. Veel vrouwen zullen de praktijkvoorbeelden zien als herkenningspunt. Dit boek laat de ernst van klachten zien en dat hier ook altijd naar geluisterd moet worden.

Dient als steun

Het is niet alleen het vrouwenhart dat anders klopt dan bij een man, ook de raciale en cultuurverschillen kunnen een verschil maken. De auteur legt op diverse manieren duidelijk uit wat risicofactoren, als bijvoorbeeld kanker en de overgang, met het hart doen. De tips die Angela Maas in Hart voor vrouwen geeft, zijn makkelijk op te volgen. Je merkt zichtbaar dat ze een hart voor haar vak heeft en niet bang is om te laten weten dat ze de afgelopen dertig jaar veel heeft geleerd van haar patiënten. Kortom; Hart voor vrouwen van Angela Maas is een boek dat iedere vrouw, arts of cardioloog zou moeten lezen. Op een heldere manier wordt het verschil uitgelegd tussen een mannen- en vrouwenhart. Een boek dat dient als steun.

Annekevandijken 20211
Anneke