Griezelverhalen Header
Recensies

Gruwelijk grappige griezelverhalen: “voor lezers met ijzersterke zenuwen”

“K en je de billen van Adriaan?
Die waren zo strak en mooi rond…
Tot Adriaan op een egeltje viel.
Nu heeft hij een lege kont.”


Met dit versje is de toon gezet en wordt meteen duidelijk dat de titel Gruwelijk grappige griezelverhalen niets te veel zegt. Heb je zin om eens flink te lachen en beschik je over een sterke maag? Dan zal je dit boek zeker kunnen waarderen!

Kippenvel gegarandeerd
Die sterke maag, die is wel nodig. Of het ligt aan het feit dat ik toch een generatie te oud ben voor dit boek of dat ik gewoon een watje ben; ik weet het niet. Maar de verhalen in dit boek bezorgden mij af en toe echt de rillingen. Een gemene stiefvader die graag in botten en vlees zaagt, een verschrikkelijk vervelend meisje dat rattenkeutels verwerkt in patat en een dikke tante met twee enorme lintwormen in haar buik… Geen verhalen om te lezen als je net gegeten hebt! Wel als je van griezelen houdt. Want griezelen doe je tijdens het lezen van dit boek vast en zeker! Het is niet het soort griezelen dat je kent van een bezoek aan een spookhuis of van verhalen over geesten. Het is meer gruwelen en griezelen van alle onsmakelijkheden. De verhalen in dit boek bezorgen je ongetwijfeld regelmatig kippenvel!

Groot gevoel voor humor
En grappig, dat zijn ze zeker. Omdat mijn kinderen nog wat jonger zijn en ik ook werk met een hele jonge doelgroep was ik nog niet zo bekend met het werk van de auteurs die dit boek schreven, maar zij blijken alle drie over een groot gevoel voor humor te beschikken. De verhalen zijn eng, maar zo absurd dat ze daardoor ontzettend komisch worden. Een mooie combinatie die heel veel kinderen ongetwijfeld zal aanspreken. Het maakt dat het boek vlot wegleest en dat je, eenmaal begonnen, zo een eind op weg bent.
De eenvoudige, maar treffende en komische illustraties van Katrien Holland maken het geheel compleet en maken van ‘Gruwelijk grappige griezelverhalen’ een echt spookfeestje!

Aanrader voor jongens en meiden met ijzersterke zenuwen
Voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 6-7-8) is dit een ontzettend leuk boek voor de Gruwelijk enge Kinderboekenweek 2017. Een aanrader voor de schoolbibliotheek, maar natuurlijk ook heel leuk om tijdens de komende donkere maanden lekker thuis mee te griezelen en gruwelen. Maar denk eraan: alleen voor stoere jongens en meiden met ijzersterke zenuwen…Veel griezelplezier!