Met die woorden sloegen we Harry Potter en de Relieken van de Dood in 2007 dicht. En ik denk dat het veilig is om te stellen dat bijna alle fans sinds die tijd reikhalzend hebben uitgekeken naar elk nieuw woord dat er over Harry en de tovenaarswereld is geschreven. Op J.K. Rowling's website Pottermore verschenen korte verhalen, meer inzichten in de drijfveren en achtergronden van de karakters uit de boekenserie. Geweldig! Heerlijk! Maar het verlangen naar een langer verhaal bleef. Bij mij wel tenminste.

Harry Potter en het vervloekte kind: "Nog steeds magisch en meeslepend"
Groot nieuws: het vervolg
In december 2013 werd onthuld dat een toneelstuk gebaseerd op Harry Potter in 2016 in première zou gaan. J.K. Rowling heeft voor dit project samengewerkt met regisseur John Tiffany, Jack Thorne schreef het uiteindelijk script en inmiddels is de productie met prijzen overladen.
Harry Potter en het Vervloekte Kind begint waar De Relieken van de Dood eindigde. Op het perron bij de Zweinstein Expres nemen Harry en Ginny afscheid van hun drie kinderen; James, Lily en Albus. Het is voor Albus de eerste keer dat hij naar Zweinstein gaat en hij is nerveus. Tijdens de reis raakt hij bevriend met Scorpius Malfidus, de zoon van Draco en samen worden zij in Zwadderich gesorteerd. In de jaren die volgen worden de jongens op school gepest. Over Scorpius gaan geruchten dat hij de zoon van Voldemort zou zijn en Albus en Harry groeien uit elkaar, Albus voelt dat hij een teleurstelling is voor zijn vader. De twee outcasts maken plannen om zaken uit het verleden recht te zetten, maar dit heeft echter catastrofale gevolgen voor het heden.
In het verhaal meegezogen
Hoewel het de eerste pagina's echt wennen is, word je ondanks de directie aanwijzigingen (“Uit de coulissen klinken fluitjes. De trein begint te rijden.”) toch weer als vanouds het verhaal in mee gezogen. De magie van J.K. Rowling is volop aanwezig in Het Vervloekte Kind, de vriendschap van Albus en Scorpio is meeslepend en de relatie tussen Albus en zijn vader moeizaam waardoor je een hele andere kant van Harry leert kennen. Met een beetje fantasie zie je het stuk voor je ogen tot leven komen. En dat is fijn, want een reis naar Londen en tickets voor een West End theaterproductie zijn niet voor iedereen bereikbaar.