Boek Ik Zie Je Op Het Strand 2 0
Feelgood romans

Ik zie je op het strand: “Zorgt voor heerlijke, zwoele zomeravonden”

Ik zie je op het strand van Jill Mansell gaat over de nuchtere Clemency, een jonge vrouw die niet bewust op zoek is naar een man. Maar wanneer ze er spontaan een tegenkomt, die goed in de smaak valt, maakt dat toch wat spanning in haar los. Helaas splitsen hun wegen en zal ze hem nooit meer zien.

Maar dan komt haar stiefzus bij haar langs met de mededeling de man van haar leven te hebben ontmoet. Clem valt achterover wanneer ze ontdekt wie deze man is.
Tja, en wat moet je dan. Natuurlijk was ze blij voor haar stiefzus, maar dit was niet wat ze had verwacht. Ze had niet verwacht Sam ooit nog te zien, laat staan aan de zijde van Belle. Clem raakt in conflict met zichzelf, want als er iets is wat je niet doet is het de man stelen van je zus. Daar bovenop probeert Clem koste wat kost verborgen te houden dat ze Sam al kent.

Luchtig en herkenbaar
Zodra je begint in dit boek is er geen houden meer aan. Het boek is zo heerlijk luchtig en herkenbaar geschreven. Een perfecte mix van feel-good, pakkende humor en diepgaande gevoelens kenmerken deze topper van een roman. Een waar web van leugens en geheimen vormen de basis met Clem als vaste bewoner in het midden.
Je vraagt je af hoe iemand zich in deze ellende heeft weten te krijgen en hoopt alleen maar dat ze er enigszins ongeschonden uit zal komen.

“Papa, zijn ze getrouwd?" De vrouw van het stel richtte zich tot het jongetje en zei ad rem: "Nee, daar zien ze er veel te gelukkig voor uit."

Jill Mansell

You got to love her
Clem is er één, you got to love her. Heerlijk down-to-earth ondanks de lastige positie waarin ze zich in bevindt. Haar relativeringsvermogen is hartverwarmend te noemen terwijl we aan haar zijde de temperatuur voelen dalen wanneer haar zus in de buurt is. Een centraal punt in dit boek is de zoektocht naar ware liefde, het verwerken ervan en uitvinden wie je nou eigenlijk bent.

Alle personages zijn met elkaar verweven
Het boek deed me op een bepaalde manier ook denken aan de film Love Actually. In het boek worden diverse personages goed uitgewerkt en hun eigen verhaal gedeeld. Hierdoor kom je erachter dat alle personages met elkaar verweven zijn. Net als in de film zie je aan het einde een perfecte samenkomst wat zorgt voor een passend einde.

Cobie Smulders
Ik zie je op het strand is voor mij een verhaal welke best verfilmd mag worden. En in de rol van Clemency zou ik dan graag iemand zien als Cobie Smulders, welke we kennen van haar rol als Robin in How I Met Your Mother. Ik denk dat zij de nuchtere rol van Clem prima zou kunnen vertolken op het witte doek. Zeker gezien de humor die erbij komt kijken.

Ik zie je op het strand is weer een verslavende roman van Jill Mansell. Zeker de moeite waard. Het zorgt voor heerlijke, zwoele zomeravonden die je een andere kijk geeft op de liefde en alles dat daarbij hoort.