Header Verwoest
Recensies

Recensie Jonge Jury: Verwoest

Floor Soors recenseerde het boek Verwoest door Margje Woodrow. Deze jeugdthriller doet zijn naam eer aan en is écht thriller waardig. Het boek heeft je vanaf het begin al in de greep, je voelt vanaf de eerste bladzijde de spanning in de lucht hangen. Verwoest zou ook gelezen kunnen worden door volwassenen door de manier waarop je wordt meegesleurd tot het einde. Wordt de dader ontmaskerd?

Cover

Op de cover zie je een meisje met felgroene ogen. Ze heeft zwarte handen van de modder die voor haar gezicht geslagen zijn. Het is een cover die vragen oproept. Wat is hier aan de hand? Waarom zit ze onder de modder? Je kan wel zeggen dat deze cover mij direct nieuwsgierig maakte naar de rest van het verhaal.

Een bijzondere boodschap

Wanneer Juul het graf van haar broer Milan bezoekt, doet ze een schokkende ontdekking: DOEN + DURVEN = WAARHEID staat er in de aarde gekerfd. Niet veel later ontvangt ze een boodschap: in ruil voor de waarheid over Milans dood krijgt ze een dare.

"Lukt het Juul om de waarheid te achterhalen?"

Floor Soors

De schrijfster

Jarenlang was Margje Woodrow lerares in groep 8, tegenwoordig schrijft ze jeugdthrillers. Verwoest is weer een super thriller op haar naam.

Mijn mening

Dit boek is een jeugdthriller van ongekend niveau. In het hele boek hangt een gruwelijke sfeer. Je weet meteen dat er iets aan de hand is. Je weet alleen nog niet wat. Hoe meer je leest, hoe meer antwoorden je krijgt maar er komen ook meer vragen boven. Wat is er echt gebeurd? En wat is de rol van Juul hierin? Het is snel geschreven waardoor het niet langdradig of saai wordt. Je kan merken dat Margje Woodrow kan schrijven, ze bouwt de spanning zo op dat het heel moeilijk wordt om het boek weg te leggen. Maar het boek is niet alleen maar spannend, er zit ook een echte les in. Neem verantwoordelijkheid voor je daden, sommige dingen kun je gewoon niet alleen.

Geschreven door: Fleur Soors

De Jonge Jury

Stichting Lezen en Passionate Bulkboek hebben de Jonge Jury opgericht. Deze jury wil ervoor zorgen dat jongeren met plezier lezen en een mening hebben over de boeken die zij lezen. Dit doen ze door een selectie te maken van alle boeken die binnen een kalenderjaar zijn uitgegeven en hierin maken zij een selectie van de mooiste boeken. De jury stimuleert onderbouwleerlingen uit het voortgezet onderwijs om te lezen en het mooiste boek uit te kiezen. De drie boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Lees Magazine steunt Jonge Jury en deelt daarom de recensies van de beste boeken volgens de leden van de jury.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.