Header adje doet druk
Header adje doet druk
Recensies

Adriaan van Dis' eerste kinderboek Adje doet heel druk: 'een levendig en fantasierijk verhaal'

Adje doet heel druk is geschreven door Adriaan van Dis, een bekende Nederlandse auteur van onder andere de romans Indische Duinen en Ik kom terug. Bijzonder dat hij nu een kinderboek heeft geschreven en daar is hij goed in geslaagd. Het verhaal gaat over een druk jongetje met ADHD en het verhaal is wat dat betreft zeer positief ingestoken. Adje heeft een wilde fantasie. Hij uit deze fantasie dan ook graag en houdt ervan als hij de aandacht krijgt. Het verhaal is begrijpelijk en grappig geschreven en zelfs vermakelijk voor volwassenen die het boek (voor)lezen.

ADHD

Adje is heel druk en heeft ontzettend veel fantasie! Zo weet hij in de huiselijke omgeving veel prachtige avonturen te beleven en zorgt Adje ervoor dat niets saai is. Aan tafel pakt hij de teugels en gedraagt hij zich als ridder, waardoor de pan met aardappelpuree op de grond valt en hij bedenkt om dit heerlijk op te likken, zoals een hond dat doet. Adje gaat op in zijn fantasiewereld, maar hij weet zijn moeder of juf daarbij wel eens gek te maken. Zij roepen hem tot de orde, om het allemaal niet te veel uit de hand te laten lopen.

Speels en fantasierijke illustraties

Illustrator van dit boek is Lotte Klaver. Zij komt uit Amsterdam en woont momenteel in Frankrijk. Ze tekent onder andere illustraties voor boeken, tijdschriften, logo’s of geboortekaarten. De illustraties van Lotte Klaver zijn speels en passen bij dit fantasierijke verhaal. De tekeningen hebben een stripachtige stijl en maken het verhaal levendig en het boek aantrekkelijk om te lezen.

Gouden Boekjes

Het boekje Adje doet heel druk is van de serie Gouden Boekjes. Van oorsprong is deze serie Amerikaans en bekend onder de naam Little Golden Books. Sinds 2001 verschijnt deze serie ook in Nederland. De serie bevat boeken met originele verhaaltjes en prachtige illustraties met een gouden randje. Mooie verhalen en sprookjes van vroeger en nu, van internationale en van nationale bekende auteurs worden omgetoverd in een Gouden Boekje met nieuwe illustraties. Inmiddels zijn er meer dan 50 Gouden Boekjes van Nederlandse origine verschenen, met bijdragen van veel verschillende bekende Nederlandse auteurs, zoals Harmen van Straaten en Fiep Westendorp.

Levendig

Het Gouden Boekje Adje doet heel druk is een vermakelijk en fantasierijk verhaal van Adriaan van Dis over een heel druk jongetje. De prachtige en speelse illustraties van Lotte Klaver maken dit verhaal extra levendig en compleet.