Header recensie echte duiven spetteren samen
Header recensie echte duiven spetteren samen
Recensies

Andrew McDonald en Ben Wood zetten met dit vierde deel Echte duiven, spetteren samen weer een roe-koe-goed boek neer!

Echte duiven, spetteren samen is alweer het vierde boek over het echte duiven-team, samen bestrijden ze de misdaad en beschermen ze de stad tegen het kwaad. Het verhaal werd geschreven door Andrew McDonald en zit bomvol met grappige en toffe illustraties van Ben Wood. Het is een serie voor de beginnende lezer en elk boek is prima los te lezen. En superleuk nieuws: Nickelodeon gaat een serie én film uitbrengen over deze roe-coole misdaadbestrijders. Geproduceerd door niemand minder dan James Corden!

In dit avontuur staan weer drie verhalen, die natuurlijk mooi in elkaar overlopen over het echte duiven-team centraal. Zo sporen ze een ondergrondse boeman op, worden ze in de maling genomen door een grappige kwelgeest en moeten ze afrekenen met een slechterik die de complete stad en alle inwoners besmet met stippels. Zal het team alle misdaad weer kunnen bestrijden en de stad kunnen behoeden voor het kwaad? Of zal er dit keer toch een einde komen aan het echte duiven-team.

“Dit is zo’n serieuze zaak dat ik niet eens zin heb in een broodkruimel!’ zegt Pozzie. ‘Maar ik neem er toch een.”

Krachten moet je bundelen

De boeken over het echte duiven-team zijn echt puur genieten voor jong en oud. Zelfs na drie succesvolle boeken weten ze toch weer een origineel en mega grappig verhaal neer te zetten. Elke duif heeft zo zijn eigen kwaliteiten en vaardigheden en is op die manier een toevoeging aan het echte duiven-team. Ze zijn allemaal anders maar toch passen ze perfect bij elkaar en vullen ze elkaar goed aan. Ze weten zichzelf en elkaar altijd wel weer uit verschillende (gevaarlijke) situaties te redden. Deze duffies (zoals duif Pozzie zou zeggen) zijn een gek, maar perfect team. Tijdens het lezen van dit verhaal zit je in elk geval gegarandeerd met een glimlach op je gezicht of zit je hardop te lachen. De drie verhalen zijn gevarieerd, maar lopen toch heel mooi in elkaar over. Natuurlijk staat het bestrijden van de misdaad in elk verhaaltje centraal en dit loopt dan ook als rode draad door het gehele boek heen. Als lezer zit je gedurende het lezen heerlijk mee te puzzelen wie nu precies de echte boef van het verhaal is.

Lezen was nog nooit zo leuk!

De tekst en illustraties vullen elkaar ontzettend mooi aan en maken het verhaal nog grappiger en leuker dan het al is. De vormgeving is heel gaaf gedaan, het is een graphic novel voor kinderen. Korte stukjes tekst en heel veel illustraties. Er is zo ongelofelijk veel te bekijken en dat maakt dit boek natuurlijk heel aantrekkelijk voor kinderen. Zelfs kinderen die minder dol zijn op lezen, zullen zichtbaar genieten van dit boek. Ik wou dat er boeken zoals deze waren geweest toen ik jong was. Als beginnende lezer zet dit je echt aan om meer boeken op te pakken en meer te gaan lezen. Dus een tip voor alle ouders van kinderen die minder graag lezen, geef ze een echt duiven boek! Ook voor in de klas zijn deze boeken absoluut een aanrader.