Header 1 Monsta
Header 1 Monsta
Recensies

Vind jij monsters eng? Dit schattige Monsta van Dita Zipfel maakt je echt niet bang!

Monsta is geschreven door Dita Zipfel. Vroeger als klein meisje sliep ze altijd als een blok. Ze had namelijk het veilige gevoel dat iemand de wacht hield bij haar bed terwijl ze sliep, misschien wel zo'n lief monstertje. De illustrator Mateo Dineen tekent al vanaf het moment dat hij een potlood vast kon houden monsters, zowel superenge als schattige griezeltjes. Dit is dus echt het perfecte duo voor dit leuke prentenboek. Na het lezen ben je absoluut fan.

Monsta

Monsta, ook wel Gerrit genoemd, heeft een speciaal kind uitgekozen. Hij pakte zijn knapzakkie en is onder zijn bed gaan wonen. Nu kon hij het kind elke avond laten griezelen en schrikken. Hij deed ontzettend zijn best en probeerde van alles om gruwelijk en vreselijk eng te zijn. Hij kan zelfs 47 verschillende griezelgezichten trekken. Maar wat denk je? Niks! Helemaal niks, dit kind is niet bang te krijgen, hij slaapt gewoon overal doorheen. En nu is Monsta het zat, hij gaat weg. Op zoek naar een plek waar ze wel bang van hem zullen zijn.

“Jij sliep gewoon door alles heen en grinnikte en snurkelde zachtjes in je dromen! Er is iets ernstig mis met jou, kint!”

Niet bang te krijgen

In Monsta volgen we Gerrit, dat was Monsta zijn eerdere naam toen hij nog klein was. Hij is een enorm schattig monster. Hij is het zat en stapt op, omdat het kind in dit boek niet bang te krijgen is. Eigenlijk slaapt hij gewoon heel eenvoudig overal doorheen, wat natuurlijk geweldige grappig is. Het verhaal is eigenlijk geschreven als een brief van Monsta naar het kind. De vormgeving is zo ontzettend gaaf gedaan. Het is in handschrift geschreven en er staan allemaal kleine foutjes in en af en toe heeft Monsta ook woorden doorgekrast. Het is precies hoe kinderen die net leren schrijven ook een brief zouden schrijven. Dit geeft echt een bepaalde herkenbare sfeer aan het verhaal. Daarnaast voel je ook de frustraties van Monsta en je hebt ergens ook wel met hem te doen. Hij snapt gewoon niet waarom dit kind niet bang is.

Schattig monster

De illustraties zijn om door een ringetje te halen. Dit monster is absoluut het schattigste monster dat je ooit gezien hebt en stiekem zou je willen dat hij onder jouw bed woonde. Dit verhaal is ideaal voor kinderen die bang zijn voor monsters onder hun bed, omdat het eigenlijk de omgedraaide wereld is in dit verhaal: een kind dat niet bang te krijgen is door een te schattig monster. Je leest en ziet hoe een monster eng en griezelig probeert te zijn terwijl hij totaal geen reactie of response krijgt en daarnaast ook niet echt eng is. Dat is toch werkelijk fantastisch bedacht. Monsta komt door al het proberen en oefenen in de meest grappige situaties terecht. Monsta is een prentenboek om hardop bij te lachen en enorm van te genieten. Monsta is een gruwelijk leuk verhaal voor jong en oud, dat gegarandeerd voor heel veel leesplezier zorgt.