Recensie De walvis wilde meer
Recensie De walvis wilde meer
Recensies

De walvis wilde meer van Rachel Bright. Een hartverwarmend verhaal over hoe je iemand kan helpen zich beter te voelen.

Rachel Bright is opgeleid in grafische vormgeving. Haar opvallende illustratieve en typografische stijl, in combinatie met haar geestige verhalen, hebben geresulteerd in een bekroonde en steeds groter wordende verzameling veelgeprezen prentenboeken ,tot nu toe 15 gepubliceerd maar niet allemaal vertaald. Maar boeken als: Wolfje wil naar huis, Twee vechtende eekhoorntjes, Laat maar los, Koala en De leeuw in de muis kunnen stuk voor stuk rekenen op lovende recensies. Nu verschijnt De walvis wilde meer.

Wilbert de walvis voelt zich niet goed. In zijn logge lichaam zit een levensgroot gat die hij probeert te vullen met allerlei schatten van de zeebodem. De volgende dag is de glans ervan af en gaat hij weer op strooptocht. Tot hij per toeval bij een schitterend oord terecht komt. Op dat moment zal zijn leven volledig veranderen!

Tekeningen om je in te verliezen

Toen dit boek binnenkwam, was ik hem ook meteen weer kwijt aan mijn vierjarige zoon. De kaft is duidelijk met een walvis met spulletjes. Geen verdere opsmuk. Bij elke bladzijde die werd omgeslagen, volgde een kreetje van verwondering. Elke pagina, maar dan ook echt elke pagina is prachtig geïllustreerd! Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt verliefd ben geworden op dit prentenboek. Wat een mooie tekeningen en in combinatie van rijm maakt het verhaal echt helemaal af! Het papier is mooi dik en glanzend. Echt een schat om te krijgen/ voor te lezen/ zelf te lezen! Elke bladzijde kan je met je kind op een mini speurtocht. Je kan je kind vragen wat ze zien of waar een zwart gestreepte vis is. Verzin het maar! Daar is dit prentenboek erg geschikt voor!

En natuurlijk de onderliggende boodschap! Hoe je eenzaamheid in je hart kan verdrijven. Niet door te gaan met verzamelen (zoals Wilbert) maar iets te doen wat je goed laat voelen. En je zal merken dat je je daarna een stuk lichter zal voelen.

“Een rif vol met beestjes in glanzende schalen. Vol krabbetjes, kreeften en roze garnalen.”

Elke bladzijde was een feestje!

Een prachtig boek dat nog regelmatig uit de kast gepakt zal worden. En door de grote letters is het boek uitstekend voor alle beginnende lezers. Dit boek is echt een mooi cadeau om te geven en om te krijgen. Ook al is het onderwerp best beladen voor jonge kinderen. Ik denk dat je als ouder wel wat uitleg verschuldigd bent, maar het geeft wel een beeld waar je als kind tegenaan kan lopen.